Fordson Major - Wat voor olie moet ik gebruiken

Ik heb vandaag de olie uit de versnellingsbak laten lopen en ben op zoek gegaan in het instuctie boekje welke olie erin zou moeten ik kan alleen niks vinden ik weet dat er 1 compartiment is van 20 liter olie waar SAE 90 in moet allen het achterste compartiment van 40 liter kan ik nergen vinden kan iemand mij helpen?
fordsonmajor2010

Reacties

pino

80 w 90 als ik t goed heb
de yanmarman
Dat denk ik ook pino
Wimsumar
Beste FordsonMajor2010: Als je ook machines met hydraulische functies met andere trekkers uitwisseld is het aan te raden in dat achterste compartiment dezelfde (H.T.U. Hydrauliek & Transmissie-olie) te gebruiken.
Robert87
In de versnellings bak hoort Cardan 80w90, maar ik heb er High Performens 10/40 in gedaan schakelt hij wat soepeler.
In de achterbrug raad ik 10w30 ivm met het gebruik van externe hydrauliek. Als je bijvoorbeeld een kipper er achter doet die normaal door wat jongere trekker wordt gebruikt hou je de zelfde olie. En andersom ook, maar er hoort oficeel ook een cardan 80w90 in te zitten.
ford-major
In versnellingsbak en achterbrug hoort orgineel 80/90 in maar er werd later dunnere olie in de achterbrug gedaan omdat de hef dan beter werkte.
dit is dus vanaf fabrieks af de orginele olie!
maar als je er idd andere machines achter doet waar je ook wel eens een andere trekker voor zet kun je er beter de andere olie in doen.
riessie
JE zou er ook HTU+ in kunnen doen. Deze olie wordt veel gebruikt voor de machines achter de trekker.
fordsonmajor2010
Oke mensen ik weet genoeg bedankt allemaal
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!