Schudder lely lotus 770 - speling op elementen

Beste,
ik heb me vorig jaar een tweedehands schudder gekocht nl een lely lotus 770 met 6 armen per element. Nu blijkt er toch veel meer speling op de elementen te zitten dan eerst gedacht. ik heb er namelijk al onderleg ringen bijgestoken en is wel al verbeterd, maar op 2 elementen krijg ik de speling niet genoeg weg. heeft iemand hier ervaring mee?
kevin-van-de-voorde

Reacties

+1
claas arion power
Ik herken het probleem, wij hebben ook een 770. Je bedoelt dat de tanden tegen elkaar tikken af en toe tijdens het schudden? Ik heb van de winter de hele schudder uit elkaar gehad tot aan de framebalk en heb nieuwe spiebanen gefreesd in de assen waar de tandwielen op draaien, dit is waarschijnlijk het probleem. Ik hoop binnen 3 weken te weten of het nu over is met schudden, als ik nu met de hand draai is de speling wel weg. Het begon al op de midden as bij de aandrijving en zo ging het verder naar de andere assen.
@claas arion power ja dit is inderdaad het probleem, ik heb nu gezien dat het inderdaad van de spie van het kleine tandwiel komt, ik had ook al bij de koppelingen tussen de assen de speling weggewerkt maar had hier niet opgelet. Heb jij de spiegleuf van het tandwiel ook vergroot dan, of heb je met een verval op de spie gewerkt?
claas arion power
Ja dat had ik eerst ook niet in de gaten, ik dacht eerst ook op de koppelingen maar dat was helaas niet. Ik heb de assen een halve slag gedraaid en daar nieuwe gleuven in laten frezen van dezelfde maat anders passen de spietjes niet in de tandwielen als je ze groter maakt.
+1
claas arion power
Het was een mooie klus, maar het is niet met een paar uurtjes sleutelen gemaakt. Daarom heb ik het ook in de winter gedaan want je bent zo een week verder als je wat uitbesteed of moet bestellen.
deerejohn
Vast lassen is te overwegen
@deerejohn ja daar dacht ik ook al aan dat is wel een snellere oplossing, ik zou gewoon dan nieuwe spieën maken en vastlassen op de as, dat zal nu wel de snelste oplossing zijn.
claas arion power
@kevin-van-de-voorde Dan moet nog de hele schudder uit elkaar om de assen eruit te halen, ik zou wel de lagers allemaal vervangen dan.
+1
@claas arion power ja inderdaad ben in nu volop met bezig, en ja de lagers ga ik nu ook vervangen is wel nodig bij sommige

(klik om te vergroten)

+1
claas arion power
@kevin-van-de-voorde Succes met de reparatie, ga je nou de spieën vastlassen?
@claas arion power heb al eens vlug m’n nieuwe spieën gepast en zit nog vrij vast als het niet echt nodig is las ik ze liever niet vast hoor
claas arion power
@kevin-van-de-voorde Is het gelukt met de reparatie en al getest de schudder in het gras?
@claas arion power ik heb hem vandaag terug samengebouwd en de speling is grotendeels weg de tanden raken elkaar ook niet meer. Afhankelijk van het weer ga ik hem misschien volgend weekend testen
claas arion power
@kevin-van-de-voorde Heb je hem al getest Kevin? Ik heb allemaal nieuwe spiebanen gefreesd maar de spieen liggen nog niet helemaal vast. Hoe heb jij ze vast gelast op de as als ik vragen mag?
@claas arion power Ik heb ze voorlopig nog niet vastgelast gewoon nieuwe spieën erin, voorlopig is hij redelijk goed moet ik zeggen, misschien doe ik deze winter een grondigere revisie met nieuwe spiegroeven en misschien nieuwe tandwielen en ook nieuwe assen van scharnierpunten naar aanpik want hij wiebelt wel veel op straat
+1
Saeghershof
Dit is een van de zwakste onderdelen bij de lely. Heb een jaar of 10 trug dat ook voor een klant gedaan. Veel werkuren weinig stukken.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden Lely lotus en speling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!