Illustratie van:

Volvo L25B - Probleem hydrauliek- snelwissel systeem

Onze shovel heeft af en toe het probleem dat de klem van de pelikaanbak niet naar beneden wil, of dat de lepels niet willen in of uitschuiven. Er zit een snelwissel systeem op en bij het afkoppelen tref je dan dit aan ( zie foto) 3 zijn er ingedrukt, 1 niet. Vaak staat er dan ook druk op en ''springt'' het blok eruit bij het overhalen van de hendel. Of je krijgt het blok er met moeite in.
Hebben onlangs de rollertjes al vervangen omdat deze versleten waren, maar het probleem is nog niet verholpen.
Iemand die hier meer over weet en evt weet wat er aan te doen is?

Alvast bedankt.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Dennis_dB
Als er druk op blijft staan kun je voor het afkoppelen even met het contact aan de functies bedienen. Dan is de druk er meestal af. Dat er soms een functie niet werkt kan aan de snelkoppelingen liggen dat ze de olie niet meer goed doorlaten. Je zou eens kunnen testen door de slangen recht aan elkaar te doen zonder de snelkoppeling er tussen. Maar een storing die er maar eens af en toe is, is moeilijk zoeken.
RobVolvo
Op het werk heb ik wel eens met zo'n Faster blokje gehad dat de glijbaan waar de rolletjes doorlopen een beetje uitgesleten waren waardoor hij niet altijd goed de koppelingen in elkaar drukte. Dat gaf de zelfde storing als die jij beschrijft, alleen dan met een kuilhapper... 😉 De enige oplossing bij die verreiker was een nieuwe snelsluiter...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo L25B ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0