Kubota B6000 - Kubota B6000 start procedure

Kan iemand mij vertellen of het starten van de kubota B6000 gewoon de sleutel omdraaien is of dat er nog een pedaal of schuif omgezet moet worden. Ik heb de kubota net in bezit en bij het starten probeer ik van alles en opeens slaat hij aan maar dit lijkt me meer geluk dan wijsheid.
Rodensan

Reacties

patrick-vda
In de veronderstelling dat alle electronica, alle pedalen en dergelijke werken,
1. gashendel naar voor trekken, of stang naar voor duwen.....
2. schakelaar omdraaien,
3.knop voor starten is rechts draaien, maar bij mij moet je deze eerst naar links draaien ' gloeien /voorgloeien. (sommige personen spreken van 30-40 seconden, maar ik heb voldoende met 20 seconden.)
4. knop voor starten naar rechts draaien, en de kubota start met welliswaar een rookwolk, maar dat is blijkbaar kenmerkend voor deze tractoren.

geweldig machientje , voor mijn tuiniershobby....
patrick-vda
En in de omgekeerde richting: gas uitzetten, machine valt stil. schakelaar uitzetten .... klaar.
Rodensan
Bedankt! Ik ga dit vd week gelijk proberen.
nico kubota
Idd Patrick vda.
Je moet voor het starten de sleutel eerst naar LINKS draaien (vasthouden tussen de 20" en 30" , en dan naar rechts doordraaien. Zo start hij gemakkelijk. (Bij mij staat er nog een gloeilampje op het dachbord). In de winter moet je iets langer voorgloeien. Wat die zwarte wolk betreft, dat is bij mij ook. Dus dat is een ziekte van deze trekkertjes. Ik gebruik het in het bos om de bomen naar de kant te trekken. Voor mijn zaagmachine en kliefmachine aan te drijven.
Is idd een leuk en handig ding. Ik heb speciaal een grotere aanhanger gekocht om zo mijn B6001 met zaag of klief machine te kunnen laden als ik op verplaatsing ga werken.
Hopend dat wij je nu geholpen hebben wens ik u veel plezier van u B6000.
Grtjs Nico

(klik om te vergroten)

Dit klief machine is eigen fabrikaat.
nico kubota
Ps: Ik zet mijn gas hendel half opgetrokken. Bij mij is dat naar achter trekken. Voor stil te leggen heb ik een hendeltje onder het dachbord of een trek kabeltje op het dachbord.
succes.
patrick-vda
Weet dat een B 6000 een linksdraaiende aftak-as heeft, ik vermoed dat de B 6001 een rechtsdraaiende PTO heeft ,
@Nico ::verbeter mij indien ik verkeerd ben.
nico kubota
Idd, ben net gaan kijken.

(klik om te vergroten)

Dit is mijn eigen creatie.
MrSoreto
Zoals de andere al zeggen, handgas een beetje open zetten, sleutel naar links draaien en daar houden voor zo'n 20 seconden (gloeien) en dan starten. Ook even op letten dat de decompressie knop goed is ingedrukt, anders will ie sowieso niet starten.

Kijk anders eens hier, daar staan zowel de gebruiks- als werkplaatshandleiding in pdf vorm:

kubotabooks.com/AutoIndex/index.php/…
Rodensan
Bedankt allemaal. Morgen staat hij voor de deur en ga ik het testen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B6000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!