John Deere 3130 - Goededag allemaal, ben hier nieuw

Ik ben van plan om een J D te kopen een 3130 ,om een wagen te trekken met grote stationaire motor er op .gewicht word ruim 10 ton geremd.
Dus trekken over de openbare weg,en eventueel ook een klein beetje maaiwerk een paar keer per jaar.
Waar moet ik op letten, bij aankoop wat kan ik verwachten voor eventuele problemen,of heeft iemand van jullie andere opties.
Wil eventueel ruilen voor een andere trekker.
Alvast bedankt .
Paki

Reacties

+1
Nickvg
Dat je nieuw ben is te merken, je kan misschien al die andere topics even verwijderen.
+1
Hanjelle
Hoi paki,

Belangrijk onderdeel; de Hi Lo. Moet bij inschakelen goed fel aangrijpen en meteen reageren. Is deze versleten dan is het een kostbare en tijdrovende reparatie. Ik spreek uit ervaring. Verder fijne en sterke trekker.

Waar kom je vandaan? Ik overweeg de mijne te verkopen. Is wat te groot voor mijn toepassingen.

Gr. Jelle
haasjeRens
Hilo bij die trekkers zijn een zwak punt deze moet idd goed functioneren

En kijken dat de aftakas stil gaat staan als je deze uitschakelt.. als deze niet uitschakelt is of de remband versleten of de transmissiepomp geeft geen druk (dan zal de hilo ook niet goed functioneren als er geen druk komt)

Kijk ook dat de hef niet heel schokkerig omhoog gaat en dat hij goed stuurt.. kan er op wijzen dat er of ergens veel olielekkage is waardoor hij zijn liters kwijtraakt en daarom niet voldoende olie naar de hef of besturing gestuurd word

En als de transmissie olie vol water zit of wit kleurt dan kan het zijn dat de voering van het hilo pakket kapot is gegaan als gevolg schade van het vocht dit geld ook voor het aftakas pakket en de remmen.. als dit het geval is dan zal de aanzuig zeef in de achterbrug verstopt raken en dan krijg je oliedruk problemen zoals dat er te weinig olie naar de componenten gaat zoals het sturen en de hef

Succes er mee het Zijn niet de beste serie trekkers die jd ooit gemaakt heeft 😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!