Ford 5610 - Olieverlies aan hydraulische pomp

Mijn hydraulische pomp welke aangedreven wordt door het vliegwiel (onder de brandstoftank-type LP cabine) een SAUER SUNDSTRAND pomp verliest olie langs de aandrijfas , weet er iemand welke dichting er gemonteerd zit

Deel dit topic

dirkford

Reacties

jammermaarhelaas
Aan de kant van de cabine zit een vlak rond dekseltje voor de aandrijfas in het frame van de pomp, deze is volgens mij vergrendeld met een clip/seegerring. Het dekseltje moet je er uit zien te krijgen (met zuignap, hij klemt). Hier zit een O-ring achter, deze zal wel eens kunnen lekken, dus vervangen van deze O-ring kon wel eens de oplossing zijn.

De pomp wordt overigens niet aangedreven door het vliegwiel, maar door een tandwiel op het einde van de nokkenas.
dirkford
Olie lekt langs de dichting waarmee de pomp op de tractor bevestigd is en niet langs het rond deksel
jammermaarhelaas
@dirkford

Daar kun je zo een nieuwe pakking tussen doen. wartel van de persleiding van de pomp lossen, de 4 bouten waarmee de pomp op de motor zit uitdraaien, en dan kun je de pomp er af nemen, de dikke buis is de aanzuigbuis voor de olie, die zit in het gat van de pomp afgedicht met een O-ring, daar kun je de pomp zo om afnemen.

Ik neem aan dat het zwarte olie is die lekt? Motorolie dus?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5610 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!