Veldspuit

Zijn er producten op de markt waarmee je je sproeier volledig kan uitkuisen zonder dat er resten achterblijven van sproeistoffen ? zit wel zo'n spoelsysteem op maar betrouwen dit niet met gewoon water..

Deel dit topic

Reacties

hendrikopstaele
Goed spoelen volstaat normaal.
siem
Primaclean is zo een product,moet toegevoegd worden bij het schoonspoelen, kan verkregen worden bij de gewasbeschermingshandel
bert8210
Betanal/betosip erin doen, rondpompen, een halve dag laten weken en dan overvloedig spoelen en je machine is weer nieuw 😛 betanal is een herbicide dat in de bieten en spinazieteelt gebruikt wordt
yoohan
En gewoon een ontsmettingsmiddel zoals Menno Clean, Menno ter Forte of Jet5?
spenentrekker
Normaal heb je helemaal geen reinigingsproducten nodig om de veldspuit te reinigen. Het residupercentage hangt (bijna) volledig af van de techniek waarop je spoelt. Om goed te zijn, moet je je tank in 3 stappen reinigen en zo bekom je een minimum residupercentage. Als je wil stuur me dan eens een PB en dan zoek ik voor je op hoeveel liter je per spoelbeurt moet gebruiken want dat weet ik nu niet direct van buiten.
fendt415
Een veldspuit helemaal schoon krijgen met water red je niet. je zult een keer met een schoonmaakmiddel moeten spoelen.
Zoals siem al zegt, primaclean is een goed middel voor sterke vervuiling, RM-78 olie van schering.
Teepol werkt ook goed bij minder sterke vervuiling.
Een soda-oplossing van 250 gram/100 liter bij het gebruik van groeistoffen.
MaartenMandemaker
Een keer spoelen met water en Betanal (Fenmedifam) werkt goed, het lost andere middelen op. Vind het beter werken dan Primaclean.
siem
Primaclean neutraliseert de rest vloeistoffen is daarom veiliger en milieuvriendelijker
RobinBos
Als je gaat spoelen met een herbicide, waar laat je dat middel dan als je klaar bent? mag je dat in de bezinkput van je spuitplaats laten? waarschijnlijk mag dat met een middel als primaclean wel.
Worden dat soort dingen niet behandeld bij het verkrijgen van een spuitlicentie?
bert8210
@RobinBos

dat vang je op en dat gebruik je dan voor het spuiten van erf of zoiets

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
4