Agco wil fabriek in Afrika bouwen

Landbouwmachinebouwer Agco denkt er over een trekkerfabriek in Afrika te bouwen Agco CEO Martin Richenhagen en de verantwoordelijke voor ondermeer Agco in Afrika Gary Collar hebben daarvoor in 2010 al contact gezocht met Afrikaanse overheden.

Deel dit topic

Reacties

rickky
Waarom daar?
fendt-412
De wereld is groter dan nederland, jullie wereld misschien niet 😉
Beetje imago opkrikken, goedkope arbeid. Is toch wel vraag naar dat goedkope simpel materiaal:
boerderij.nl/10114221/Mechanisatie/…

En in bepaalde gebieden van Afrika hebben ze hele goede landbouwgrond en een uitstekend klimaat. Alleen de regeringen en bepaalde bevolkingsgroepen wil niet helemaal meewerken.
Wim3065
@rickky

De lees meer link geeft je alle info... Eerst lezen, dan vragen stellen 😄.
Zelfde geldt blijkbaar voor Loonwerker-Twan, trekkers zullen expliciet in Afrika gebruikt worden. Ze willen de groeiende vraag van trekkers vanuit Afrika zo proberen te volgen. En proberen ook een sociaal aspect te spelen door werkgelegenheid te creëren.
SJB533
@Wim3065

Quote:
Zelfde geldt blijkbaar voor Loonwerker-Twan, trekkers zullen expliciet in Afrika gebruikt worden. Ze willen de groeiende vraag van trekkers vanuit Afrika zo proberen te volgen. En proberen ook een sociaal aspect te spelen door werkgelegenheid te cre�ren.

Als aanvulling hierop wil ik nog melden dat er niets mis mee hoeft te zijn. Laat Twan maar eens een goede reden geven waarom Afrikaans materiaal slecht is?
IHFan
Denk niet dat de trekker vanuit Afrika hier heen worden gehaald wel dan?
SJB533
Milieueisen gaan lastig zijn, maar als die worden nageleefd zal er vast wel potentie voor zijn in de EU
basia
Hetzullen dan wel trekkers worden alla MF 35 3versnellingen enz ;kunnen die mensen daar tenminste repareren !
Maar Afrika ? de blanke boeren die daar meehelpen aan de voedselvoozienning worden vermoord en /of weggepest en die zwarten (mag ik dat zeggen ? )laten de koeie vervolgens doodgaan ; of heb ik het mis ?
fendt-vario
Achja met die zwarten kuj ook mooi goedkoop produceren
flyinghollander
Twan Afrika word arm gehouden. China koopt half dat land op, goeie delfstoffen.
Shell is voor de olie en ga maar door.
Denk dat je nog raar opkijkt als de komt.
fendt-412
Klopt, rusland en china koloniseren daar zon beetje opnieuw.
er zit daar aardig wat geld, zoals flyinhollander al zegt. Probleem is dat sommige presidenten zo corrupt als de pest zijn, en het geld niet bij de bevolking terecht komt.
SJB533
Gewoon zorgen dat t volk afhankelijk is van je, luisteren ze goed. Net zoals een goed verhaal maken, waarin jij zorgt voor verbeteringen, als zij maar op je stemmen. Goeie speech doet wonderen, hoef je niet corrupt voor te zijn 😃 (Recent voorbeeld? Mwoah zo'n tachtig jaar terug)
stuifzand
Ze hebben al een onderdeel in Zuid Afrika en China (zoals John Deere ook).Nu willen ze een onderdeel in noord of midden Afrika voor het bouwen van oogstmachines en middenklasse trekkers.(stond al op een Duitse trekker site).
Claas Renault heeft een optie voor China.
Wim3065
Het is idd een maffia streekje, maar daar zal AGCO zich niets van aantrekken. Daar gaat het om de inkomsten. En als je enkel op hun eigen centjes let, is dit een enorm slimme zet...
Sociale zekerheid bieden voor een enorm gebied. Dat zal automatisch meer afzet bieden... Die simpele trekkers mogen ook naar hier komen! Maar, dat zal wel fout gaat met de emissienormen zoals SJB533 zegt.
walker1
Weer veel kortzichtige reacties hier. Voor een aantal mensen hier is de wereld blijkbaar niet veel groter dan de polder waar ze wonen.
Het noordelijk deel van Afrika is voor groot deel woestijn, maar het zuidelijk deel is wel grotendeels geschikt voor landbouw.
Het is natuurlijk jammer en triest dat in veel van die landen goede landbouw niet van de grond komt door slecht en corrupt politiek beleid.
Verder is het verjagen en vermoorden van blanke boeren is sommige landen niet goed, maar reken maar dat de blanke boeren ook niet altijd even braaf zijn geweest daar.
Maar Afrika telt bijna 60 landen en het is niet overal een puinhoop.
maartendankers
@Wim3065
ook grote concerns krijgen te maken met maffia, mijn oom werkte grieved voor Mars en heeft verscheidene fabrieks opgezet waaronder een in Rusland, en als je daar iets wilde moest je eerst zoveel overmaken aan maffia oid anders werd er niks gebouwd...
Adri-JD850
Als wij hier zo door gaan worden we zelf een ontwikkelingsland we moeten steeds meer gaan halen uit andere landen en dan word je afhankelijk,de milieu- en welzijn eisen worden steeds hoger waardoor de prijzen te hoog worden.
Ons land zit vol met managers (bonus jagers)die snel geld willen verdienen over andermans rug.
KHD Deutz-Fahr
@stuifzand
Welke Duitse site, link?
stuifzand
Het bericht stond in landwirt.com
Wim3065
@maartendankers

Ik doelde meer op het feit dat AGCO met plezier een duit zal uitgeven aan de maffia indien nodig. Zolang hun productie maar doorgaat etc.
hewi
Wordt ondergang voor agco

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
2