Fendt 309 C - kopen

Ga morgen een 309c kijken( kopen?} bj2000 5000u 2w
waar moet ik op letten en zijn die deutz motors goed en zuinig
gr. mx100c rijder
mx100c

Reacties

FabianFendt
Is een goede mooie wenbare trekker.
zijn alleen veel brandstof problemen met die serie trekkers voor de rest wel zuinige motoren
walker1
11 jaar oud.
schaal 1:32 wat je gaat kopen?
steyrdriver
@walker1
ik denk dat hij zijn leeftijd niet goed heeft staan, als je nieuw bent is standaart 11jaar dacht ik.
caseih1056xl
Opzich een goede en erg fijne trekker. wat ik minder fijn vind is dat dat ding zo zuist als de pest ( koelgeluid van ventilator op motor maakt zo;n kabaal 😃 )
fendt-412
Dat is dus een met vierkante neus en mechanische hefinrichting?

Hebben exact zon trekker gehad, alleen dan een 308 2wd. Als we van een fendt spijt hebben gehad dat we hem gekocht hebben is die het wel. 4x in 5000uur de koppeling versleten. Algemeen bekend dat er in die serie een te lichte koppeling zit.

Gelukkig grotendeels vergoed, maar het is en blijft ellende dat je trekker na een jaar al weer doormidden moet. Toen hij nieuw was viel er al niet mee te schakelen hoog in toeren. Stond voor een voermengwagen, moet af en toe een beetje spelen met de koppeling, alleen in 1000uur verslijten moet niet mogen.

Zou dan naar een 308 kijken die elektronisch is, dus gelijk aan de 308HF. Elektronische hef, nogal wat luxer en een zwaardere koppeling. automatische inschakeling van voorwielaandrijving en 4wd. Zijn alleen haast geen 2wd trekkers van.

Dan is een 300ci serie nog optie met ronde neus, daar ligt al een zwaardere koppeling in, heeft elektronische hef en iets meer motorinhoud, schijnt ook wat feller te zijn.

Weet niet zeker of de 309c met ronde neus ook al een zwaardere koppeling heeft, die trekker heeft trouwens ook mechanische hefinrichting.

Na mijn ervaringen raad ik het af om die trekker te kopen. Andere fendt trekkers is niets mee aan de hand, enkele 308LS, 308 en nu de vario's bevallen uitstekend.
fendt is nummer 1
Wij hebbe ook een 309 c gehad vond zelf nie je van het wel goed fel en sterk ma kwa koppeling zijn er ng aardig wat problemen in die serie
fendt is nummer 1
Hadden wij dus zelfde probleem als jou fendt-412 maar wij hadden 309 c 4wd van 2002 met ronde neus;) ook 2 of 3 x koppeling eruit in 5500 uur
fendt-412
Oke, dan zal het wel dezelfde zijn met andere motorkap 😉

konedata.net/Traktorit/fendt.htm/
Staan alle fendt series wel met bouwjaren.
Na 2003 zijn ze wel goed, zit een grotere motor in en elektronische hef.
Bouwjaar 1997-2003 is dus niet aan te raden 😉

Daarna kwam pas weer een echte 300serie, de vario. Al was die 300HF ook lang niet slecht. Reed erg fijn, soepel schakelen, LMS op de pook. Kunnen die latere series tot de vario nog een puntje aan zuigen.
weurding
Meen dat er een mwm motor in zit, kan deutz opstaan na de overname maar het is van oorsprong toch een mwm of heb ik het mis?
WimBe
Is dat een voer/voorlader trekker ofzo dan? Vind 4 keer in 5000 uur wel behoorlijk veel... 1000 u per koppeling...
fendt-412
Dat is ook enorm snel. Probleem was bekend bij fendt en de Vor, toen geschikt een 309 vario gekocht.

Trekker deed vooral voeren, eerst met gemak 12 kuub mengwagen, beginnen de problemen al, later nog iets van drie jaar een 20 kuubs wagen met vertragingsbak. Deed verder ook veel harken, schudden, kunstmeststrooienmen de kuil aanrijden.
WimBe
Oké! nja goed opgelost dus, zoals het hoort 😉
Maar dan klinkt het nog niet als constant 'op de koppeling' rijden. Op mss het voeren na dan, maar dat is maar eventjes.
fendt-412
Klopt, met kuilen is het wel veel schakelen en iets handgas. Niet goed
Maar van die paar keer kuilen per jaar mag dat niet gebeuren.
Ook nog geprobeerd om de koppeling meer te laten koelen op een of andere manier alleen loste ook niks op en dat ding uiteindelijk een schop gegeven
956xlpower
Onze buurman heeft ook zon 309C, veel problemen met elektronica, ding leverde paar maand geleden aan de waterrem nog maar 78 pk aan de motor. Zal mss net zijn dat hij een slechte heeft. 4 keer koppeling in 5000 uur is niet normaal, dat lukt met voeren normaal gesproken niet. Onze 845xl had pasna 5000 uur de 1ste koppeling en die moest altijd voeren en de rest.
mx100c
Mx100c rijder ik bedeolde een 308c ,met rechte neus ,bij boma-lmb.nl
als 2e trekker ,koppeling probl. bij mx ken je niet ,maar is het bijnormaal gebr. ook zo en hoe zijn de synco-ringen na 5000u.gr a.
rickky
Wij hebben een 308 lsa van die koppeling is nou ook versleten dus we doen 'm weg:P maar heeeft wel al bijna 9000 uur !
fendt-412
9000uur is normaal geloof ik.

Ringen? is geen powershift trekker. Vloeistofkoppeling en een gesynchoniseerde bak, niets meer of minder. Bij de LMS moet je de koppeling nog gewoon gebruiken.
fendtjuh
Dan heb je nog synchromeschringen 😉

9000 normaal? Niet eerder?

c serie met ronde neus heeft ook veel last van koppelingsproblemen, alleen die van fspuit net weer niet.
fendt-412
Ow, dat wist ik niet 😛
huub
Ik denk dat je beter af bent met een fendt uit deze serie, technisch veel betere trekkers
fendtjuh
Zelfs die ol 103 van jullie heeft al synchromeschringen 😃

Of de hollandfarmer huub...
ford8630power
Met die 300 C's heeft fendt enorm achteruit geboert ja, ook ineens geen electrische omkeer meer. Niet zo handig van ze geweest.
huub
@fendtjuh

Quote:
Of de hollandfarmer huub...

Betaal jij 'm?
fendtjuh
Waarom zou ik?

Voor sommige mensen is de lsa toch alweer te oud, en de HF is alweer aardig wat jonger. Goed, daar kun je ook een jd 6000 serie voor kopen, maar als je perse Fendt wil...
BEboer
Tf lid spenentrekker heeft wel ervaring met zo'n 309c trekker op het bedrijf waar hij werkt hebben ze nu een maand of 3 één als voedertrekker en hij zegt dat er niets op aan te merken valt
mx100c
Ben weze kijken naar de 308c,viel niet mee
al veel roest, was normaal bij deze typen
rijdt heerlijk, maar lms en mech. hef is wel terug in de tijd dus eerst maar geen fendt
bedankt voor de tips
fendtjuh
Normaal bij die types? Dat zegt de eigenaar? Mooie verkooppraat, ligt er geheel aan hoe netjes je hem houdt. Trekker staan er niet bekend om dat ze gauw roesten.
waaijer
Haha. dat is wel een mooi praatje ja .. je bent er zuinig op ofniet!
fendtfan16
Mijn advies is: niet kopen!
wij hebben er ook een, koppeling is inderdaad een probleem bij ons niet zo groot als bij @fendt412.zit nu de derde rijkoppeling in met 5500 uur. nou zit er ook een voorlader op maar dan nog mag die er niet zo snel uit gaan. de reden waarom die koppelingen er zo snel uitgaan is dat ze geen ''gekoeld'' koppelingshuis hebben. als die koppeling dan warm wordt kan die zijn warmte niet kwijt en dus begint die aan de platen te ''vreten'' daardoor zijn de platen veel sneller versleten. een gekoeld koppelingshuis past niet op deze serie helaas.
keeko
Heb me laten vertellen dat er wel eens gaten in het huis geboord/gesneden worden. Maar hoeveel uur die het dan houd werd er niet bij vermeld.
fendt-412
Kan kloppen, hadden ze bij ons ook geprobeerd geloof ik. Wel eens zoiets opgevangen, maar durfde het niet met zekerheid hier neer te zetten. Komt toch heel erg nauw met de balans van de koppeling denk ik.
Weet wel dat hij het niet veel langer uit hield dan de andere koppelingen.
fendtjuh
Allemaal lapwerk, gaat die misschien 400 uur meer mee, nou hieperdepiep.
FENDTfarmer
Ochja, roesten op de bekende plekken bij de cabine willen ze wel
keeko
@mx100c

Er is een periode geweest (+/- jaar 2000) dat er trekkers afgeleverd werden die snel begonnen te roesten. Als de klant hierover reklameerde, in de garantie periode of kort daarna, werden ze opnieuw gespoten. Dit betrof dan het grijze deel.
fendtjuh
Nooit geweten Keeko 😉

@FF, ja bij de rubbers tussen spatbord/raamkoker, maar dat het nou enorme roestbakken zijn?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 309 C ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!