Illustratie van:

Kubota B6001 - Hydrauliek ventiel dubbelwerkend

Beste
Ik zo graag op mij kubota b 6001

Een dubbelwerkend ventiel zetten

Wee t iemand hoe ik dit goed aan sluit

Kan iemand mij er bij helpen

Mvg Tim willems

Deel dit topic

Reacties

Tim willems
De trekker en het ventiel dat ik heb liggen

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
marceldeutz
@Tim willems Hallo Tim, Heb het bij mijn kubota xb1 bulace wel werkend gekregen door de slang die naar de fronthef liep aan te sluiten op het op te bouwen ventiel en de retour pas maken op de olie bijvul plug. Bij mijn trekker zit die voor de stoel.
Tim willems
@marceldeutz heb je daar toevallig foto's van ??
marceldeutz
@Tim willems Er staan paar foto's van op. Had ze gister geplaatst.
+1
Fendt926Driver
Misschien dat @marceldeutz marcjou kan helpen. Hij heeft een 4 dubbel werkend ventiel op het rechter spatbord gemonteerd
En de vraag is heb jij een dubbelwerkend ventiel met een overdruk ventiel ( of hoe heet dat) dat als de druk te hoog wordt in de functie dat de olie ergens anders weg kan.
Maar er loopt een hydro slang naar het hefblok. Die tap je voor of na het blok af naar het dw ventiel en weer naar de leiding waar die afgetapt is dat de olie verder kan.
Maar zorg dat er zeker iets van een overdruk beveiliging is.
Als er naast jou op het spatbord een klein lek ontstaat bij 200 bar dat gaat dwars door jou kleren en vel heen.
Tim willems
@Fendt926Driver ja zit een overdrukvebtiel op die je kan in stellen van 50 tot ... bar maar hoe dat moet is voor mij een vraag
Fendt926Driver
@Tim willems zit een stelmoer achter die rode dop die staat meestal al ergens tussen 150 en 180 bar.
Even kijken of alles te bedienen is anders later de druk bijstellen
dennisbouter
Zit er net Voor jou rempedaal niet toevallig een dubbele aansluiting op de leiding? Zo ja is het makkelijk de rechtse gaat naar je ventielblok de linkse komt van je ventielblok. Het moet wel een ventiel Blok met doorstroom zijn anders werkt je hef niet meer, de overdruk van je ventiel kan je op de vulnippel van je versnellingsbak bouwen
AdeRuiter
Dag Tim Willems, is het uiteindelijk gelukt? Ik heb zelf een kubota b8200 met frontlader, maar heb aan de achterkant geen bediende ventiel aansluitingen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B6001 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.210
TREFWOORDEN