Deutz D30 - Welke clingelateur ? ??

Beste forumleden
Ik ben momenteel bezig met de elektriciteit van mijn deutz d30 alleen mis ik een clingelateur nu wou ik mij eentje bestellen maar er staan zoveel varianten op het internet dat ik nu in de war ben welke ik moet hebben.
Hier zijn de opties
1 Clingelateur Mechanisch 3poot
2 Clingelateur 3P 12V
3 Clingelateur 4P 12V Electronisch
4 Clingelateur Electronic LED
Die laatste neem ik aan dat ik niet moet hebben aangezien ik geen led heb.
Kan iemand me ook is uitleggen wat het verschil is tussen deze 3 en welke ik moet hebben voor mijn tractor???
Maarten p

Reacties

frammi
Afhankelijk van het wattage van je lampen is de clingelateur aangepast. Daarom is voor led een aparte, welke inderdaad voor jou niet geschikt is. En mechanische werkt op de ouderwetse manier met een bi-metaaltje. Wanneer dit metaaltje warm wordt trekt het krom.De contacten maken dan geen verbinding meer en je knipperlicht gaat uit. Vervolgens koelt dit bi-metaaltje af en je knipperlicht gaat weer aan doordat het weer contact maakt. Dit gaat constant door zolang je knipperlicht schakelaar aan staat. Vandaar dat je knipperlichten aan en uit gaan.(een bi-metaaltje bestaat uit twee verschillende soorten metaal welke op elkaar gemonteerd zijn. Deze hebben een verschillende uitzetting als ze warm worden. Vandaar dat het bi-metaaltje krom trekt bij warm worden).
Bij een electronische cligelateur is dit uit en aan gaan door electronische componenten geregeld. Deze hebben geen slijtagedelen zoals contacten welke na verloop van tijd gaan inbranden. Echter om je tractor origineel te houden zou ik toch kiezen voor een mechanische.. Normaal heb je aan een drie potige genoeg. Volgens mij wordt de vierpotige gebruikt voor een extra lampje op het dashbord aan te sluiten, maar misschien is er een deutz expert onder ons die je hier meer over kan vertellen.
Maarten p
Bedankt, ik heb ondertussen een Clingelateur 4P 12V Electronisch gekocht dankje voor de reactie
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D30 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!