Fendt 305 LS - Hoe moet je een koppeling ontluchten?

Ik heb bij de buren een Fendt Farmer 305 LS staan. Maar na een paar keer de koppeling intrappen blijft ie helemaal onderin vast zitten. Volgens mij zit ie dan vol lucht ik moet m dan weer omhoog trekken en dan is ie weer normaal. Is er een manier om m te ontluchten zodat het niet meer gebeurd?
Arjan Tors

Reacties

Fast Eddy
Vullen via de ontluchtingsnippel.
Arjan Tors
@Fast Eddy hoe doe je dit precies dan?
+2
Ronald125
@Arjan Tors
Remolie in een oliesnipje doen en dan met een slangetje eraan op de ontluchtingsnippel van de koppelingscilinder zetten. Deze zit aan de rechterkant van de versnellingsbak.
Nippel los draaien, remolie doorpompen totdat het potje remolie volraakt en dan de ontluchtings nippel weer vast draaien.
Fendt926Driver
@Ronald125 wat is een oliesnipje??
Ronald125
@Fendt926Driver
Gewoon een olie spuitje, hier word vaak olie snipje gezegd. Waarom weet ik ook niet.
Fendt926Driver
@Ronald125 ok duidelijk. Ik dacht aan nieuw gereedschap voor mijn werkplaats want ik had er nog nooit van gehoord.
Maar olie spuitjes hebben we genoeg
unipower
@Ronald125 Wij doen het altijd met een keteltje waar remolie in zit, hier zetten we iets druk op met de bandenpomp en daar zit een aansluiting aan die we op het reservoir draaien met een kraantje. Eerst kun je hem erboven houden om het potje te vullen daarna vastdraaien en het kraantje open zetten. Daarna hoef je alleen maar onder de nippel open te draaien en de olie en lucht komt er vanzelf uit. Als je dit niet hebt is vanaf onder vullen wel het makkelijkste maar de koppeling ontlucht zichzelf ook als je hem een tijdje laat staan wordt het vanzelf goed, bij de remmen werkt dat niet zo 😉
Fast Eddy
@Arjan Tors

Precies zoals Ronald125 het schrijft.
+3
appie1967
Deze klacht vraagt eerder om nieuwe afdichtingen in de gevercilinder achter dashboard en dan onluchten op boven genoemde manieren
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 305 LS en hebben de trefwoorden koppeling en ontluchten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!