Ford 2000 - Hef ontlasten met harken

Heeft er iemand een tip om de hefarmen van mijn ford 2000 iets te kunnen ontlasten om te harken met een kuhn 7,5 meter hark? Ben bang dat als ik het zo probeer de armen het begeven
jan-reitsma

Reacties

tim-de-wit
Ik denk dat het wel mee zal vallen met dat begeven. Onze Inter 744 en 745 xl hebben met de voerbak of schudder ook vaak een gewicht van een dikke ton te tillen. Terwijl er rond de kogels van de hefarmen eigenlijk maar een stuk metaal van een cm of 2 zit. Ik heb me ook vaak zat afgevraagd of dat wel goed gaat, maar nooit problemen mee gehad. Dus ik denk dat het bij jouw Ford ook wel moet gaan, ook omdat het voornamelijk trekken is en niet tillen. En anders zou je er zwaardere hefarmen op kunnen maken van dezelfde maat.
Fordje-3610
Zal wel meevallen. harken nu al een jaar met de 3610 voor een kuhn ga7301. gaat nog altijd perfect.
+5
Landini 6500
Hef inrichting op hangen met 2 kettingen in het topstang punt
+1
valmet 605
@Landini 6500 exact dat!
jan-reitsma
@Landini 6500 goed idee maar ben je dan niet beperkt met diepte stellen?
+1
MatthijsV
@jan-reitsma Jawel natuurlijk, maar dat doe je vaak toch niet met de hef maar op de hark zelf toch
+1
jammermaarhelaas
@jan-reitsma

Ik ken dat soort harken niet uit praktijk, maar het is toch een frame waaraan twee elementen hangen die beide met steunwielen op de juiste hoogte gehouden worden?

Als de hef dan op 1 hoogte blijft moet voor de elementen niet uit maken, die lopen in werkstand geheel op de eigen loopwielen?

Mijn oude 1 elements Kuhn harkje steunt op de eigen 2 wielen, en op de topstang van de 3 punt bok, dat is een andere afsteuning dan bij een twee elements hark.
jan-reitsma
@jammermaarhelaas ja hij heeft steunwielen aan de elementen. Maar je moet de diepte nog wel met hef instellen(hoever hangt de hark naar voren als het ware)
arnoba
@jan-reitsma Je kan ook een extra neuswiel kopen, dan kan je de hef in het veld helemaal vrij laten.
Valtraboerties
@jan-reitsma
Die hoogte stel je neem ik aan maar een keer in? Dan zoek je een ketting van die lengte en die bevestig je bijvoorbeeld tussen de hark en je topstanggat.
tractorfan.nl/picture/1294718/…
Valtraboerties
@jan-reitsma overigens hoort bij mijn weten de lengtebalk van de hark waterpas te staan bij het harken, dus niet voor- of achterover.
+2
wim-same
36 pk met een 7,5 meter hark. Daar zal hij het zwaar mee hebben.
+1
jan-reitsma
@wim-same taaie trekker geeft ie niks om 😉
Fordje-3610
@wim-same valt wel mee hoor. hebben de eerste 2 jaar met een mf 133 geharkt voor een kuhn ga7301 hij kon hem makkelijk de baas hoor. harken nu alweer een jaar met de 3610 dat gaat ook nog super
wim-same
@Fordje-3610 Droog hooi zal wel gaan, maar een zware snede gras ??
Fordje-3610
@wim-same als het gemaaid is eerst met de hark langs de kanten zodat het met schudden niet in de sloot komt. en daarna 4 of 5 keer met de schudder erdoor. doen we gewoon met de 3610 hoor
wim-same
@Fordje-3610 maar het ging hier om een Ford 2000.
Fordje-3610
@wim-same 36 pk moet toch kunnen. mn MF 133 had 38 pk maar die had ik er 2 jaar helden ook gewoon voorstaan maar na aanschaf van de ford niet meer helaas
Fordje-3610
@Fordje-3610 2jaar geleden**
jammermaarhelaas
@Fordje-3610

Als je op de 3 puntjes rechts boven je bijdrage klikt kun je kiezen voor "reactie wijzigen", en dan kun je de tekst in je bijdrage aanpassen 😉
Fordje-3610
@jammermaarhelaas haha had ik niet gezien 😅
Henk 1120
Zo heeft @goeiedag eem dat opgelost: tractorfan.nl/picture/259972/… en hij heeft er wel meer foto's van op staan.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 en hebben de trefwoorden hef en harken geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!