Ford 6640, motor warm, meter loopt terug van 4 naar 1 blokje.

Bij een bedrijfswarme motor, meter geeft 4 of 5 blokjes aan, loopt de laatste tijd de meter in 2 tellen terug naar 1 blokje.
De radiateur (expansievat?) tot in het kijkglas gevuld, en de klemmen op beide temparatuur zenders even losgetrokken en er weer op gedrukt. Dit laatste helpt soms even maar zo in eens staat de meter weer op 1.
Er is zo geen kabelbreuk te zien, en sensoren lijken te werken.

Wat kan de oorzaak zijn van het teruglopen van de meter? En vanwaar twee sensoren ipv. 1 ?
jammermaarhelaas

Reacties

arnoba
Waar zitten de sensoren juist? Op onze 8340 nog nooit voor gehad. Ik zou moeten zoeken waar ze zitten, waarschijnlijk 1 bij de waterpomp maar de andere? Gezien de symptomen veronderstel ik toch dat één van beide sensoren ergens een fout heeft.
jammermaarhelaas
@arnoba

Op de waterpomp zit een temperatuur zender en een temperatuur schakelaar, staan als het ware rechtop gemonteerd, vlak naast elkaar.
nhmonteur
Waarschijnlijk is toch je temperatuur zender kapot. Dat is volgens mij de zender met de 2 draden er aan. De ene met de enkele draad is voor het lampje.
+1
jammermaarhelaas
@nhmonteur

Oke, ik ga er binnenkort mee aan de gang, ik doe weer bericht.
+2
jammermaarhelaas
Even bericht over de stand van zaken. Heb van beide sensoren de kabelklem af gehaald, ingesprayed met contactspray, en weer terug opgezet. Tot op heden blijft het nog goed werken, dus zolang het goed gaat laat ik het hier bij.
blauwe tractor
Gewoon een heel slecht contact dus, en maar ""goed"" blijven schoonspuiten dan.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden temperatuur en meter geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!