John Deere 1120 - Distributie op tijd zetten

Hallo allemaal. Heeft iemand enig idee hoe je de distributie van een 1120 weer optijd kunt zetten? Of heeft iemand hier documentatie van? Het gaat om de hele distributie niet alleen van de brandstof pomp.
Mvg.
Interpowerr

Reacties

cyril848
Hai Interpowerr, ik heb een werkplaatshandboek van de 1120 maar dat is 600 pagina's dik. Als ik morgenavond terug ben wil ik het wel even voor je opzoeken. Als je morgen overdag al een antwoord hebt stuur me dan aub even een berichtje op cyril848@kpnmail.nl
Groeten, Cyril
Interpowerr
@cyril848 als je dat zou willen doen graag!
cyril848
@Interpowerr Hallo Interpowerr, heb het nagekeken in het werkplaatshandboek. Zijn 4 pagina's + twee pag. tekeningen. Wel alles in het duits. Als je het nog nodig hebt stuur dan even mailtje naar cyril848@kpnmail.nl. Zal ik schermkopien opsturen
thomasvw13
Hallo,

in het geval dat heel het distributiedeksel eraf is. zie je het grote tussen tandwiel dat tussen de brandstofpomp en het nokkenas tandwiel zit. als je deze even schoon maakt zie je hier 2 puntjes op staan aan de voorzijde. en als het goed is staan er op de tandwielen van de nokkenas en van de brandstofpomp ook een puntje op. als je het tussentandwiel met bijde puntjes naar boven zet. moeten de puntjes van de andere tandwielen precies op dezelfde plaats tegen elkaar komen.

het is ook mogelijk dat er alleen een puntje of een streepje staat op het tandwiel van de nokkenas en van de brandstofpomp. dan moet je vanuit het hart van de krukas een lijn maken met bijvoorbeeld een lat ( hier is speciaal gereedschap voor ) en dan moet je die lat vanuit het hart van de krukas naar het hart van je andere tandwielen trekken. en dan moet het streepje precies beneden in lijn staan met de lijn van je lat.

ik hoop zo duidelijk genoeg te zijn. anders hoor ik het graag.
JohnDeere5720
@thomasvw13 Kan me nog vaag herinneren op onze 920 dat er een puntje "en'' een streepje op staan. Kan niet missen.

Rem reiniger op de tandwielen spuiten en goed afnemen met doek, zou je ze zo moeten kunnen vinden.
thomasvw13
@JohnDeere5720 ja ik heb zelf een 3130. en daar heb ik de motor ook helemaal van gereviseerd. en dat is ondertussen weeral een tijdje geleden maar het kan inderdaad bijna niet missen.
nhmonteur
Stuur me een pb met je mailadres. Ik heb een word document met 4 pagina's hoe je de distributie op tijd moet zetten.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1120 en hebben de trefwoorden motor en distributie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!