Steyr expert CVT: nieuwe compacte premium tractor in de startblokken

Kenmerken en comfort van grote tractoren in een compact formaat / Vier modellen, Fase V-motor met HI-eSCR2 / Beproefde S-Control CVT-transmissie nu verkrijgbaar in 100 pk-serie / hoogperformant hydraulisch systeem van 110 l/min / Geïntegreerdhef vooraan/ Vooras- en cabinevering / De nieuwe STEYR Expert CVT is juist voorgesteld op een meeting in Saalfelden dichtbij Salzburg. De Indrukwekkende omgeving werd gekozen met een prachtig uitzicht voor de eerste openbare presentatie: met zijn vertrouwde STEYR Look richt de Expert CVT zich op klanten die een krachtige tractor nodig hebben in een…

Bron

Steyr expert CVT: nieuwe compacte premium tractor in de startblokken
trekkerweb.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
rubenv
Een echte steyr zal het niet meer worde helaas..
CaseCS130
@rubenv Nee, een hoop blabla, maar geen eigen product meer. Wees maar zuinig op je cvx en anders breng je hem maar hier. 😉
rubenv
@CaseCS130 mn cvx is heilig ja haha
echt een super ding afwerking is super allemaal degelijke componenten, en een super veercomfort
hadde destijds ook een puma 220 maar heb toch 10x liever die cvx dan
CaseCS130
@rubenv Ja, jammer dat het afgelopen is met die trekkers. Hoeveel uur heeft de jouwe?
rubenv
@CaseCS130 de gene waar ik mee reed 10900 en de andere heeft er 7600 dacht ik
dus die moge nog wel 10000u mee
de 1455 heeft de 30000 gehaalt hoop dat die 160 dat ook ga redde haha
CaseCS130
@rubenv Poe, dat is wel erg veel. Ik betwijfel of New Holland zolang ondersteuning en onderdelen blijft verzorgen.
rubenv
@CaseCS130 opzich geloof ik wel dat zf carrero en sisu wel onderdelen blijven leveren
de rest is allemaal niet zo spannend en anders staan er her en der vast wel een paar voor demontage
Schluterfan
Als je nog echt Oostenrijks wil kopen, koop een Lindner 😀
CaseCS130
@Schluterfan Die vind ik wat minder bij de tijd, Steyr kon in mijn ogen een tijd met de beste merken mee. Neig nu meer naar Valtra of Kubota.
Schluterfan
@CaseCS130

Lindner richt zich ook nog altijd het meest op de Oostenrijkse markt. Kan je ook niet vergelijken met de Nederlandse of de Belgische.

Over Kubota hoor ik eigenlijk heel goede verhalen. Opt werk hebben we 3 klanten die nieuwe Kubota's rijden, en alleen heel tevreden erover. De dealer heeft ook wen moeite moeten doen om er te verkopen, want niet iedereen durft zomaar de stap te zetten naar een ander merk, en al zeker niet als het nog niet echt lang actief is in het bouwen van grote landbouwtrekkers. Maar wel met succes!

Valtra's doen het de laatste jaren ook beter. Kwaliteit was er volgens mij wel, maar de oudere Mezzo's en dergelijke vielen qua uiterlijk niet bij iedereen in de smaak (bij mij wel, maar ik ben gelukkig niet iedereen haha).
CaseCS130
@Schluterfan Ja, zo kijk ik er ook naar. Valtra heeft de motor mee en het uiterlijk, Kubota de versnellingsbak en achterbrug voor mij. En die ruime 4 cilinder spreekt me ook wel aan.
Schluterfan
@CaseCS130

Ik kon onlangs een klant spreken die een 7131, het instapmodel met powerhift heeft, en hij was verbaast wat zo'n 4 cilinder in de praktijk er uit kan halen. De basis vond hij ook goed, weten dat je de trekker ook als 7171 met zo'n 170pk kan krijgen. Met de ervaring die hij er op dat moment al mee had, zou hij zo direct terug een Kubota kopen.
CaseCS130
@Schluterfan Denk dat dealer en ondersteuning voor mij de doorslag zou geven. Product heb ik wel vertrouwen in.
inspecteurfendt
@CaseCS130 @Schluterfan hier in de buurt rijdt ook een dikke kubota rond, uiterlijk ziet hij er niet slecht uit. De grootste worden gebouwd door het Amerikaanse Versatile begreep ik.
valmet6400power
Quote Reactie van @Schluterfan:
Valtra's doen het de laatste jaren ook beter. Kwaliteit was er volgens mij wel, maar de oudere Mezzo's en dergelijke vielen qua uiterlijk niet bij iedereen in de smaak (bij mij wel, maar ik ben gelukkig niet iedereen haha)

Wij hebben een 6400 uit 1992 en m'n vader stond in 2003 voor de keuze om een nieuwe hoofdtrekker erbij te kopen. Valtra deed toen nog niet aan uitgebreide keuze wat betreft aftakastoerentallen, knappe geveerde cabines of een versnellingsbak met meer dan 2 powershifttrappen. Dat was ook de reden dat er toen (helaas 😬) geen Valtra is gekomen.
De technische betrouwbaarheid was uiteraard wel dik in orde maar dat woog toch niet op tegen de eerder genoemde beperkingen.
Inmiddels heeft Valtra zowel de looks als de technologie dik op orde. maar ik vind persoonlijk dat er niet veel nieuwe Valtra's worden verkocht in Nederland als je die verkoopcijfers ziet. Komt volgens mij omdat Valtra in de AGCO groep zit dus dealers zullen eerst proberen een Fendt te verkopen als ze allebei de merken verkopen.

Toch kan er niks op tegen de looks van de 8000 serie met de uitlaat langs de cabine vind ik persoonlijk!
jo845xl
@Schluterfan Beste , ik ben zelf sinds vorige zomer in het bezit van een Kubota M 95 GXS .
Trekker heeft zeker zijn pluspunten maar ook 2 grote minpunten , enorm veel lawaai als je achterraam opendoet en prestaties motor , ik heb deze laten testen en i.p.v. 104 pk en 346 Nm
heeft deze 80 PK en 300 Nm .
inspecteurfendt
@jo845xl oooeew, das veel verschil. Vermogen op aftakas is ±80% van het motorvermogen. Heb je hier rekening mee gehouden?
valmet6400power
@inspecteurfendt
Je mag toch hopen dat het een fabrieks foutje is?
Schluterfan
@jo845xl

De Kubota's waar ik het over had waren allemaal zwaarder dan 100pk. Hoe de kleinere het doen weet ik niet.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden prachtig , steyr , tractor , tractoren , compact , hydraulisch en meeting geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!