Zelfrijdende vrachtauto op de openbare weg: Zweden heeft de primeur

In Zweden is het bedrijf Einride begonnen met het testen van zijn zelfrijdende vrachtwagen op de openbare weg. De elektrisch aangedreven Einride T-Pod truck werkt in de stad Jönköping dagelijks een aantal korte ritten af met lage rijsnelheden in een industriegebied.

Bron

Zelfrijdende vrachtauto op de openbare weg: Zweden heeft de primeur
pzc.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
wim-same
Wat een lelijk monster.
+1
inspecteurfendt
@wim-same zoals alle futuristische dingen. En dan vragen ze zich af waarom er zo weinig mensen met een lelijke elektrische auto rijden. En btw probeer daar maar eens een aanhangwagen mee te trekken. Als je in de garage al vraagt achter een trekhaak beginnen ze al te denken aan welk stuk plastic ze die moeten hangen 😀
+2
Loeideutz
Niet zo heel lang geleden eens een Tesla voorbij zien “vliegen” met een tandemasser. Het gaat wel, maar ze zijn dun gezaaid. Maar de eerste 10 jaar moet je je afvragen of je met een elektrische auto überhaupt wel een aanhanger wilt trekken. Als je dat vaker wilt doen is elektrisch voorlopig niet interessant.
walker1
@Loeideutz Als ze al een aanhanger mogen en kunnen trekken, dan blijft er vaan actieradius helemaal weinig over. Met een puur elektrische auto kan je voorlopig nog niet met volgepakte sleurhut naar de camping in Spanje, tenzij je elke 100 km een paar uur aan de lader wilt staan.
+1
inspecteurfendt
@walker1 haha zo kom je er ook natuurlijk, ik zou wel een week extra vrij nemen 😀
wim-same
@inspecteurfendt en nog 2 weken om je accu op te laden, en als er geen wind staat doen de groene stroom molens het niet, dus moet het waaien en de zon schijnen te gelijk. Maar nu de volgende stelling. De wereld warmt op, Dus hebben wij toch minder energie nodig ? Dat is dan toch alleen maar beter voor het klimaat ?????
inspecteurfendt
@wim-same haha ja. De wereld zit raar in elkaar. Hoe je het ook draait of keert, volgens velen is het allemaal de schuld van boeren en hun methaan uitstotende koeien. Laatst las ik op FB een reactie van iemand die bezwaar had tegen de plastic folie die rond de voordroog zit en op de kuil ligt. Toen dacht ik: achja, die mensen uit de steden toch.... 😀
wim-same
@inspecteurfendt ja klopt, zielig gewoon, hun plastic afval gaat gewoon naar. Indonesië, word bij ons verzameld, opgeslagen en vervolgens verscheept met vuile zee schepen om ons afval weg te werken.
hooidonk
@wim-same
Waar het geld spreekt.. zwijgt de waarheid..
Veel mensen in de politiek en de top van het bedrijfsleven hebben een dubbele moraal of een dubbele agenda, helaas.
Loeideutz
@wim-same Dat minder energie nodig hebben zou ik toch maar voorzichtig mee zijn. Op dit moment zijn we heel erg bezig allemaal met energie-zuinige apparaten in huis halen. En verlichting natuurlijk. Maar de mens is lui en elke dag worden er nieuwe apparaten uitgevonden om het leven gemakkelijker te maken. En vergeet niet de airco. Als de wereld echt warmer wordt dan groeit het aantal daarvan explosief. En dat zijn energieverslinders
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden vrachtwagen , testen , zweden en vrachtauto geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!