Steyr 760 - Frontladers?

Hallo,
Net een Steyr 760 gekocht voor het werk rond de pony-hobby van mijn dochter. Het is het standaard model met nog klein beetje opknapwerk. Foto's volgen later nog.
Er staat alleen geen frontlader op, en die had ik graag gehad. Mijn vraag, is dat iets wat nog makkelijk te vinden is? En liefst zonder dat het stukken van mensen kost. 😉 Het mag tweedehands zijn.
Enige tips die jullie kunnen geven?

Deel dit topic

jdebedts

Reacties

Wimsumar
Beste JdeBedts: Een voorlader, dat wordt "zoeken naar een naald in de hooiberg".
Als alternatief is een achterlader misschien wel zo goed.

wifo.nl/index.asp/…
dx11
Juist, dat werkt geweldig. (als je niet te veel eisen stelt)

Wij laden er nog jaarlijks onze mestwagen mee. Bovendien zijn deze apparaten al voor 150 euro te vinden op marktplaats.
fendtjuh
Mooi voor een achterlader gaan, kosten niks, geen opbouwkosten met je hydrauliek, kan veel beuren enz!
niels_steyrfreak
Achterlader bespaard je veel geld. frontlader kost zowiezo veel geld+ je hebt veel werkuren bij de opbouw ervan
WimBe
Maar als die beste man een echte frontlader wil, dan is een achterlader net niks 😉
Wimsumar
Beste WimBe: Als die beste man een echte trekker wilde, had ie geen Steyr gekocht. 😉
WimBe
Beste @Wimsumar
Maar de voorlader staat daar los van 😉 En ik laat me, om die oneindige discussie te voorkomen, niet uit over het gewenste merk 😉
tractortje
Miss eentje die zo op een kubota past?
fendtinterfan
Ik denk dat je het beste voor een achter ladertje kan gaan. werkt hardstikke mooi ken bijna niet kapot enz..

en voor 250 euro heb je wel een goede
jefke
@Wimsumar

belachelijke opmerking..

Op de 760 kan je gemakkelijk een frontlader opbouwen denk ik, gewoon een oude frontlader zoeken die een beetje past en de opbouw een beetje aanpassen. Na een beetje las- en slijpwerk heb je als veel.
Succes 😉
ps hoeveel uren heeft deze 760 al? de onze schommelt rond de 14 000 uur 😛
Wimsumar
Beste Jefke: Beter lezen A.U.B.
Ik denk dat JdeBedts niet erg handig is in de landbouwwerktuigentechniek door de aanschaf van de veel te grote trekker voor de ponyhobby van dochterlief.
Bovendien, Hij wil betalen "met stukken van mensen" dus hij zal wel chirurg zijn en de 'onderdelen' die hij op zijn werkplek overhoudt mee naar huis neemt. ( 😉 )
jdebedts
Bedankt aan iedereen die heeft gereageerd. Niet gedacht dat dit direct zoveel zou losmaken. 😮

@Wimsumar De keuze voor Steyr was niet bewust het ene merk over het andere. Deze trekker was gewoon goed in orde voor een goeie prijs, EN met garantie.

@Wimsumar Achterlader is inderdaad een optie, en eentje die ik zeker niet wil afschrijven, maar ik vind 2 dingen onhandig: alles moet in achteruit gebeuren, en dat is niet de ideale werkhouding. En je moet telkens de lader afzetten om met de wagen te kunnen vertrekken. 😞

@jefke De 760 heeft ongeveer 4900 uur op de teller. Die kan dus nog wel even mee, en dat was een van de redenen om de trekker te kiezen. Heb jij toevallig enig idee welke andere laders zouden kunnen gebruikt worden zonder dat er teveel werk aan is?

@Wimsumar Inderdaad ik ben niet hand in landbouwtechniek. En, jammergenoeg voor mijn budget, ben ik ook geen chirurg 😉 Vraagje: waarom vind je de Steyr 760 van 60pK veel te groot? Tot nu toe maaide ik de weides let een 40pK MF van een buur, en die kreeg het knap lastig. (Maar die was ook wel 20jaar ouder dan de 760). De trekker gaat over meer dan alleen mest voeren: weide blotten, slepen, hooien, ...
Wimsumar
Beste JdeBedts: Dat de Steyr760 aan de grote kant is voor het beoogde gebruik maakt eigenlijk niet zoveel uit. Hij zit in de zelfde prijsklasse (waarschijnlijk) dan kleinere trekkers en dan is betrouwbaarheid doorslaggevend. Die heb je gevonden met de 760.
Hoewel je inderdaad achteromkijkend moet werken met een achterlader is het zicht op wat je doet geheel vrij, in tegenstelling tot de voorlader waarbij de motorkap zicht belemmert. Door het gewicht van de voorlader gaat ook de besturing aanzienlijk zwaarder door het ontbreken van stuurbekrachtiging op zo'n S. 760. Ik schat bovendien in dat voor de mate waarin de lader gebruikt gaat worden een achterlader ruimschoots volstaat. Een achterlader hoeft vaak niet gedemonteerd te worden om de wagen aan te kunnen koppelen. Meestal kan de wagendissel er nog onderlangs aan de trekhaak gekoppeld worden. Een eenmaal ogebouwde voorlader zit vaker in de weg dan een achterlader ( welke eigenlijk in 'een handomdraai' is af te kopelen.
Ook wat de aanschafprijs betreft, zal de achterlader (in de discussie al € 150,- genoemd) een fractie zijn van een voorlader (+ opbouwkosten) waarbij +/_ €1.500,- misschien door mij nog te laag is ingeschat.
jefke
Ik zou gewoon gaan kijken voor een frontlader voor 60 pk, de opbouw kan je (laten) wijzigen.
@ wimsumar een frontlader afkoppelen stelt ook niet veel voor. En meetstal hoef je hem voor niks af te koppelen. De 1500 euro die jij noemt vind ik wel een beetje (veel) overdreven. De werkuren zijn inderdaad niet goedkoop.
Als ik een frontlader op de 760 wou dan zocht ik gewoon een 2de hands en bied ik er het dubbele van de oudijzeprijs voor wat voor de cilinders. Dat er op de trekker geen stuurbekrachtiging zit is wel een groot nadeel, maar ook hier kan je goedkope alternatieve voor vinden. Ales bij elkaar denk ik meer aan 200 tot 400 euro zonder werkuren.
Wimsumar
Beste Jefke: Voeg de daad bij het woord en zoek een geschikte voorlader (+ stuurbekrachtiging) op voor JdeBedts en vraag hem wanneer je het erop mag bouwen voor door jouw genoemde prijzen. ( 😉 )
WimBe
Volgens mij kan dhr J. de Bedts inmiddels zelf kiezen, de mate van gebruik is dus de grootste factor in de keuze. Zelf zou ik nooit voor een achterlader gaan, maar dat is mijn persoonlijke keuze 😉
jefke
nl.kapaza.be/antwerpen-aangrenzende-provinces/… hier een losse frontlader, maar als je kijkt hoeveel oude trekkers er met een simpele frontlader te koop zijn. dak kan je wel eens bieden op de frontlader alleen 😉
Weet nog wel een voorlader te koop staan die zo op een 1100 past. niet zeker van als bij een 760 het blok net zo breed is en daar ook op past 😄, wrod wel gewichtje achterin want wel vrij zware lader. denk dat je beter een lichtere kunt zoeken
edjemel
Via willhaben.AT is ook wel wat te vinden ooit. Dit is de marktplaats van Oostenrijk.
In Duitsland vond ik deze..

landwirt.com/gebrauchte,1616508,Big-Lift-Big-Lift-…
Quintto
@edjemel ik denk dat die al een oplossing heeft gevonden na 6 jaar tijd
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 760 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!