Aardappel loofklapper wie heeft hier evaring mee

Hallo allemaal
ik ben me eens gaan oriënteren op een loofklapper voor aardappels.
want met het verbod op Reglone na dit jaar zal ik volgend jaar iets anders moeten doen om mijn aardappels af te doden. nu las ik dat klappen en daarna spuiten goed zou werken.
en ben ik gaan kijken naar gebruikte loofklappers. om te conclusie te komen dat ik er 0 verstand van heb. wie heeft ervaring met loofklappers voor aan de tractor achter aan bouw ?
en wil hier wat over vertellen merk maakt niet uit zo lang er maar onderdelen te krijgen zin.
alvast bedankt
MRdeere
MRdeere

Reacties

Fast Eddy
Ga je groen rooien of eerst klappen en na een paar weken rooien?
MRdeere
@Fast Eddy Nee klappen en aflaten sterven zodat de schil van de aardappel hard wordt zo als wij zeggen.
Ik heb dacht ik gelezen in de boerderij dat Reglone niet meer mag na dit jaar en dan word volgend jaar dood spuiten een probleem. en zeggen ze dat er eerst klappen en daarna spuiten het beste werkt.
Fast Eddy
@MRdeere

Dan vallen de klappers met afvoerband al af. Welk merk heeft jou mechanisatiebedrijf in de verkoop? Dan zou ik daar om advies of een demo vragen.
MRdeere
@Fast Eddy Die verkopen Ropa en die hebben geen klappers verder zit er een dealer voor Grimme en AVR in de buurt ben er trouwens niet zeker van dat AVR losse klappers verkoopt
hier in Limburg is loof klappen nog niet zo heel gewoon. althans in mijn streek zie je het niet veel.
Landini 6500
@MRdeere ik weet nog een degelijke 4 rij loofklapper tekoop
bel hier voor 0650572401
inspecteurfendt
Bij een vriend van me rijden ze met een amac loofklapper achter de D7006 en direct daarna met de rooier. Ik denk wel dat ze een week voor het klappen wel spuiten want het loof was al aan het afsterven.
bartjuh
Wij hebben een grimme 4 rijer klapper. In dik groen loof gaat 90 pk er plat voor. Ja voor... Wij hebben de klapper achterop hangen. Dit gaat wel goed. Voorop is misschien wel mooier omdat je dan niet eerst 't loof de grond in rijd maar dan moet je wel een trekker hebben met fronthef/aftakas. En een gewicht achterin de hef is dan ook wel fijn.
inter fan
Baselier klapper in de fronthef en spuittank achterin. Spuitboompjes midden onder de trekker, is even werk met monteren, maar werkt wel het fijnste.
Voordeel van de Baselier klapper is dat deze in het midden ook is gelagerd.
Verder net zoals Bartjuh zegt vraagt het wel vermogen met dikker groen loof.
+2
valmet6400power
Klapper voorin werkt het mooist omdat je niet door het loof heenrijdt. Grootste nadeel van voorop hangen is dat alle stof om je motorkap, radiateur en luchtfilter gaat zitten dus je trekker loopt enorm snel warm. Met de verkeerde wind kun je dan elk rondje eruit om alles schoon te plukken.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!