Illustratie van:

Same Minitauro 55 - Aftakas inschakeling springt eruit tijdens t werk

Bij mijn same minitauro 55 laat de aftakasaandrijving zich wel inschakelen, maar springt het pookje tijdens t werk regelmatig naar de neutraalpositie en rij ik vervolgens dus rond met een niet maaiende ciclomaaier of een niet schuddende hooischudder. Maaien lukt zo helemaal niet meer. Het leek toen het probleem begon erger te worden naarmate het werk langer duurde. Wie weet waar dit door komt c.q. hoe dit te verhelpen? Verder mis ik een werkplaatshandboek , kan iemand mij daaraan helpen? En is de 55 vergelijkbaar met de 50 of 60 ? Alvast bedankt voor jullie reacties!

Deel dit topic

Reacties

+1
Quintto
Het lijkt mij dat er een selector vork of zoiets is versleten waardoor die niet blijft zitten.
Maar misschien weet @wim-same hier meer van
a3vandiejen
@joop-same heeft de werkplaatsboeken.
wim-same
Er hoort ook een kogeltje met een veertje in de hendel te zitten, die hem op zijn plaats houd. Daar achter zit een plaatje met 3 gaatjes.
langeslagdiesel
Ik denk dat de schuifmof die je feitelijke schakeling is, versleten is. De mof heeft en getande flens en die tanden zijn dan iets rond. Wij hebben het ook in een ver verleden gehad. Als er echt kracht op komt dan perst hij hem uit elkaar ook als het kogeltje met het veertje wat Wim-same aan geeft gewoon op zijn plaats zit. Weet niet of dat nieuw nog is te krijgen. Anders oplassen en netjes haaks slijpen is de remedi. Joop ff raadplegen anders hoe het uit elkaar moet. Let er wel op dat je aftakas koppeling goed vrij komt. Krakend schakelen zorgt er voor dat de tanden op de mof iets uit de haak slijten. Succes man.
+1
wim-same
Pagina's uit het onderdelen boek Same Minitauro

(klik om te vergroten)

Nr 18 is de schuifmof waar langeslagdiesel het over heeft. Als de tandjes schuin gesleten zijn drukt hij zichzelf eruit.

(klik om te vergroten)

De onderste helft van deze pagina is de aftakas hendel. Hierop kan je het plaatje met de 3 gaten zien, en ook het veertje met het kogeltje. De plaat heeft nog wel iets stelmogelijkheid met de sleuf gaatjes.
+2
langeslagdiesel
@wim-same kijk! Goede raad hoeft niet altijd ver of duur te zijn. Panklaar. 👌
+1
joop-same
Het plaatje 23 goed afstellen en een paar sluitringen tussen het plaatje en de bak leggen bij alle twee boutjes zodat hij zo strak mogelijk tegen de handel zit.
joop-same
Van de Minitauro heb ik ook alle boeken te koop mail maar, berendijk@kpnmail.nl
minitauro55
Bedankt voor alle tips! Ik ga er mee aan de gang
Jossame
Ik loop tegen het precies exacte probleem aan ook tijdens het maaien iemand enig idee waar ik deze materialen kopen kan?
langeslagdiesel
Ik zou een same dealer bellen die al vrij lang dealer is. En niet zo erg van het weggooien is. Meschien. Ligt er nog 1 op de plank hier of daar. Anders zou ik contact zoeken met een dealer in Duitsland. Heb over het algemeen de indruk dat onderdelen daar minder snel van de plank gaan voor nieuwere typen. Dan bij Nederlandse dealers.
wim-same
@langeslagdiesel Ik heb nog een goede bak liggen Bert.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Minitauro 55 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
688
TREFWOORDEN