Maaien voor hooi, met of zonder kneuzer?

Ik maai al enkele jaren gras voor hooi (kleine pakjes). Nu lopen de meningen uiteen of dit met of zonder kneuzer moet. Wat is jullie ervaring?

Deel dit topic

Reacties

echte844
Ik maai meestal met kneuzer omdat deze het gras uit elkaar trekt waardoor het de eerste keer mooier uit elkaar gegooid word. Voor het drogen maakt het volgens mij niet veel uit wat anders is als bij voordroog.
Fordje4600
Heb zelf getest met en zonder kneuzer, 1ste 2 dagen is het gekneusde droger maar daarna word t verschil kleiner
+1
jammermaarhelaas
Hangt er ook nog van af wat voor gras het is. Mensen die ergens in juni de eerste snede maaien kunnen misschien beter geen kneuzer gebruiken. Dat soort gras is vaak erg lang en al haast hooi als het nog op het land staat, een kneuzer breekt dan volgens mij het gras in plaats van het te kneuzen/kwetsen.
Pluto
Een kneuzer scheelt veld dagen .
jehan
Ik zou met kneuzer doen ...scheelt toch weer met drogen ..klant van ons had gemaaid zonder kneuzer ...zn maaier ging kapot hebben wij met kneuzer de rest gemaaid..met kneuzer was dag eerder hooi dan zonder ..en met kleine baaltjes maken waren de stengels van gekneusd gras toch veel droger ...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0