Ford 3055 - Startmotor draait wel maar motor slaat niet aan.

Ford 3055. Nooit start probleem gehad maar na het tanken vorige week. ging het mis. Nadat er condenswater verwijderd en filter vervangen is blijven dezelfde problemen aanhouden. Geen rook uit de uitlaat ,dus geen brandstof toevoer?
Maar met een klein pufje startspray loop hij wel meteen! Zodra de motor loopt lekt er dieselolie bij de brandstof pomp, ik kan iet zien waar dat precies vandaan komt. wat nu?
Bokke

Reacties

Bakker S
Ik zou toch maar eens kijken of de leidingen goed zitten en niet lekken. Mischien de brandstof pomp reviseren. Komt lucht in het systeem. Eventueel naar een mechanisatie bedrijf toe...
jammermaarhelaas
Ik neem aan dat je de leidingen, het filter en eventueel de pomp ontlucht hebt? Dan zou ik eerst even kijken of alle boutjes en wartels die je los hebt gehad weer aangedraaid zijn?
Het lijkt me dat er ergens iets niet goed aangedraaid is, en dat er zodoende lucht in het systeem komt tijdens stilstand.

Omdat de motor na starten op startpilot wel doorloopt ga ik er van uit dat er geen verstopping zit in het filtergaasje op het tankkraantje of in een leiding.
Ik zou eerst ontluchten, mocht dat niet (blijvend) helpen, dan verder kijken naar verstopte filtergaasje in tank, dicht leidingen enz.

Hier een topic waar je kunt zien hoe ontluchten gaat bij een Ford zoals jij die hebt:
tractorfan.nl/topic/43474/

Mocht je meer willen lezen over een vergelijkbaar probleem als wat je nu hebt:
tractorfan.nl/topic/70704/
+2
Bokke
Hoe het ging; Ik was woensdag gras aan het maaien om een tamelijk ruig terrein. Van te voren had ik de tank aan de pomp afgetankt. En op gegeven moment bij het stationair lopen slaat de motor af en wil niet meer starten. Om dat het natuurgebied is kon ik daar niets beginnen. Dus ik heb me laten wegslepen naar de werkplaats van een landbouw-mechanisatie bedrijf. Daar is het filter is schoon gemaakt. en toen ontlucht. Dit is daarna nog twee keer gebeurt. Bij de tweede keer is het filter vervangen. Achter af bleek dat als de motor wat langer stil stond, dat hij dan wel aansloeg maar bij een warme start volstrekt niet.
Vanmiddag heb ik de trekker weer gestart de in de zon gezet ( vanwege het licht.) en met een keuken rol aan het poetsen.Ik wilde toch weten waar de dieselolie vandaan komt. De moeren van de tweede plunjer lekten als de motor liep, Ik heb ze aangedraaid en het probleem lijkt opgelost hij start weer normaal warm en koud.Lekt ook niet meer.
En de monteur maar beweren dat het aan de pomp lag. die zou aan revisie toe zijn.

Jammermaarhelaas en Bakker S. bedankt voor de adviezen. Tractorfan geeft me altijd wat meer zelfvertrouwen on de problemen aan te pakken dan wanner ik er alleen voor sta.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3055 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!