David Brown 996 - Demonteren dieselpomp, driehoekig plaatje met omgebogen hoeken

Hoi,

Ik heb een David Brown 995 (sorry, vond de 995 niet in de lijst, maar neem aan dat het verschil met de 996 niet zo groot is) en deze heeft een defecte dieselpomp, verdelerpomp, of hoe heet de pomp die de diesel naar de 4 cylinders verspreidt.

De as van de pomp was gebroken, dus ik heb een andere pomp gekocht (een gebruikte), en ben al redelijk ver met de demontage van de kapotte pomp zodat de nieuwe erop kan, maar blijf hangen bij de laatste stap: de drie bouten die in de pomp gaan vanuit het huis met olie in zijn geborgd door een driehoekig plaatje met omgebogen randen. Hoe krijg ik deze bouten het makkelijkst los? Moet ik de omgebogen randen terugbuigen op een of andere manier?

Doordat er een frontlader op de trekker zit, kan ik de hele motorkap niet verwijderen en kan dus moeilijk overal bij (heb de motorkap ongeveer 7 cm naar voren kunnen schuiven...). Een foto maken is me ook niet gelukt wegens te weinig licht en slecht bereikbaar, maar degenen die de machine kennen, herkennen de situatie misschien wel zonder foto?

Met vriendelijke groet,
Gijs Janssens.

Deel dit topic

Malibuke

Reacties

Dikke brown 996
Het plaatje ombuigen met een drevel of schroevendraaier en dan die bouten los maken
Het tandwiel kom ook los en die is zwaar als je er slecht bij kan dus zet hem eerst op tijd als je hem losmaak of zet zelf puntjes met een centerpointer.
Anders gaat het veel tijd en gekloot kosten om hem op tijd te zetten.
+1
Malibuke
Hej!

Bedankt voor de tips! Ik ga het proberen.

Grts,
Gijs.

@Dikke brown 996
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 996 en hebben de trefwoorden diesel en demonteren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!