Iseki TU 1700 - Extra ventiel plaatsen op mijn Iseki

Graag wil ik een extra hydrauliek aansluiting op mijn Iseki TU1700 maken. Ik wil graag met mijn grondbak kunnen “schrapen” hierdoor wil ik graag een hydraulische topstang willen plaatsen. Wellicht later ook een hef voorop plaatsen. Iemand een idee waar ik de olieleiding moet aftakken en de retour moet aansluiten etc?
Een foto hoe het gedaan is zou helemaal top zijn! Evt waar je het beste deze zaken kunt kopen wordt dan vers twee 😉
frans-van-d

Reacties

frans-van-d
Deze is het👍

(klik om te vergroten)

MulderDeutz1
hydrauliek24.nl/2p40-2-sectie-stuurventiel-40-l-mi…

Dit is de beste optie, paar slangen en koppelingen en je bent klaar.
frans-van-d
Dank!

Maar weet je ook waar ik hem aan de tractor moet koppelen?
Zitten ergens “doppen”?
MulderDeutz1
@frans-van-d Ja, je hebt nu waarschijnlijk een heen en een terugleiding op de trekker. Deze doe je op de in en uitgang van het blok. De bovenste uitgangen zijn dan 2 maal heen en terugleiding. Gaat hierbij dus van 1 ventiel op de trekker baar 2 op het ventielenblok. Het ventiel van de trekker zorgt voor olie in het blok en kun je dus anders niet meer gebruiken. Elk mechanisatiebedrijf kan dit voor je klaarmaken. Ga uit van 100 euro voor het blok, 100 euro slangen en een uurtje arbeid.
+1
RobVolvo
@MulderDeutz1 Uurtje arbeid? 😅 Even een steuntje voor het blokje bouwen, even de leidingen aftakken, even slangen persen, even een steuntje voor de snelsluiters maken... Het is altijd maar even... Met zo'n minitrekker is de ruimte vaak niet overbemeten, dus wordt het al gauw prutsen. Zou het heel netjes vinden als je zo'n blokje met een uurtje netjes erop hebt en aangesloten, slangen netjes weggewerkt, gespoten enwel, enz. Mij lukt het in ieder geval niet...
MulderDeutz1
@RobVolvo Prima, maar zou niet best zijn als het binnen 2 uren niet lukt.
frans-van-d
Dank!
Ik ga eens informeren 👍
MulderDeutz1
@frans-van-d Mooi, laat maar weten hoe het geworden is!
paulusmahandel
Denk je erom dat zo'n iseki niet een oneindige hoeveelheid olie heeft.
En dat bij veel gebruik de olie verschrikkelijk heet word.
Hierdoor kan er wel schade ontstaan.
Misschien een extra reservoir opbouwen
inspecteurfendt
@paulusmahandel idd, het hydrauliekreservoir=versnellingsbak waarschijnlijk dus met een grote uitgeschoven cilinder rijden is niet zo gezond voor de bak.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Iseki TU 1700 en hebben de trefwoorden hydrauliek en topstang geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!