Maaidek zitmaaier aanpassen i.v.m. verstopping

Ik zit er aan te denken om mijn maaidek met zijuitworp aan te passen door de rand aan de achterzijde weg te slijpen aangezien ik bij het maaien van toppen in de paardewei vaak last heb van verstopping.
Weet iemand of dit verder nog problemen oplevert.
Ik zit ook te denken om de soort pen bij de zijuitworp weg te slijpen omdat daar ook gras achter blijft hangen.
jankik

Reacties

+1
MaxxuM4ever
Dat die bak gesloten is is waarschijnlijk om zuiging te creëren. Dan staat je gras mooi omhoog als het afgemaaid wordt en je krijgt een mooie luchtstroom richting de uitgang. Die stang onder de uitgang kan er wel uit denk, eerst dat maar eens proberen voordat je de hele achterkant er uit slijpt
jankik
@MaxxuM4ever Bedankt, zal dat eerst proberen
mike_v
Wat je kan proberen is extra "zuig/blaas" effect te creëren. Wij hebben dat gedaan door op het uiteinde van de messen een plaatje bij te lassen. Zo krijg je meer wind en blaas het dus iets harder.
Wel oppassen dat de messen mooi in balans blijven. Dus proberen zo min mogelijk verschil tussen de plaatjes te hebben.
jankik
@mike_v Als de pen eruit halen niet genoeg werkt ook een optie. hoe groot had je de plaatjes ongeveer gemaakt?
mike_v
Denk dat we ze gewoon zo groot mogelijk gemaakt hadden @jankik. Is al ruim een decennium geleden 😆 . Gewoon zorgen dat ze nergens kunnen raken en er nog wat ruimte is om het gras tussen het mes en de bak door te laten gaan.
jankik
@mike_v Ok, heb ook nog een paar oude messen, misschien daar eerst mee proberen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!