Renault 651 - Zekering 25A op kabel van gelijkrichter. kortsluiting?

Hallo, ik ben aan het de electronica bezig geweest van de 651 omdat de lichten bleven branden en de accu steeds leegloopt. Na dat ik de verlichtingschakelaar en aansluitingen heb nagezien lijkt het probleem van blijven branden verholpen. Alles was moddervet, misschien was dit de oorzaak.

Terwijl ik bezig was alles na te lopen trof ik een zekering aan van 25 A, die in een houdertje zit, in de kabel, vlak boven de startmotor. Deze was doorgebrand. Elke nieuwe zekering die ik hier in deed knalde er meteen uit. Terwijl het contact uitstond. Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn? Moet er een zwaardere zekering in? Wat is de functie van deze kabel? Zonder de zekering er in is het ook starten en lopen.

Heeft het te maken misschien met een 'voorgloei' systeem? Er loopt ook een kabel vanaf de zekeringen doosjes naar de voorkant van de luchtinlaatpijp. Hier zit de kabel aan een soort bougie achtige constructie. is dit een meetzonde of iets met verwarmen? Deze kabel was niet aangesloten. Is dit systeem misschien stuk?

Een andere kabel loopt vanaf de zekeringen over de cylinderkoppen heen. Deze zou met het gloeien te maken kunnen hebben?

Wie weet hier het e.e.a. vanaf voor de Renault's uit deze serie?
Ranko-R651

Reacties

stephan-inter
Die ene naar de inlaat is vlamstarter.
Waar gaat die kabel heen van de 25a zekering?
Ranko-R651
Die kabel met de zekering die sluit loopt vanaf de unit op de startmotor (gelijkrichter?) naar het bord waar de zekeringen zitten. Daar eindigt hij volgens mij op een overgangsunit rechts. De op de overgangsunit links zit de kabel die dus de vlamstarter zou zijn. Die is/was afgekoppeld toen ik de trekker in handen kreeg.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 651 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!