Ervaringen met silolak / bescherming kuilplaat

We zijn momenteel druk met het vernieuwen van de sleufsilo voor maïs. Dat kost het nodige zweet en geld en het spijtige is dat je van tevoren al weet dat het beton al snel weer in zal vreten. Nu zag ik dat er silolak te koop is op basis van bitumen, zijn er tf'ers die er ervaring mee hebben of een andere goede oplossing weten voor het behoudt van het beton?

Deel dit topic

Reacties

boereke
Ik gebruik nu al voor het 10de jaar silac en ben daar wel tevreden over. Ik ben het wel direct gaan gebruiken, dus voor er de eerste keer mais in ging. En dan elk jaar opnieuw enkele weken voor het inkuilen. Kost wel wat geld, maar als ik vooraan de sleufsilo zie hoe een onbehandeld stuk er nu uitziet, daar liggen de keien bloot! Dus het is zeker een aanrader bij nieuw beton, op beton die al aangetast is, is het verbruik /m² minstens dubbel zoveel, moet je ook rekening mee houden.
boereke
Bijkomend vraagje, waarom heb je bij het vernieuwen van je silo niet aan asfalt gedacht?
CaseCS130
@boereke bedankt voor je reactie. Opzich dus zeker de moeite waard, maar het is dus elk jaar nodig? En maak je de kuilplaat dan Eerst weer grondig schoon met de HD spuit?
Asfalt heb ik wel overwogen maar was fors duurder dan nieuw beton en de asfalteerder wilde geen garantie geven op scheuren omdat het over de bestaande kuilplaat zou komen. De silo lag ook behoorlijk lager dan de rest van het erf dus hebben we besloten de hele silo te vernieuwen en omhoog te brengen zodat het beter aansluit bij de rest van het erf.
boereke
Ik moet het elk jaar doen omdat ik het laagje silac met het voerladen afschraap (in ieder geval een beetje) en als je dan niet vernieuwd, gaan de maissappen toch invreten in het beton.
Kuilplaat maak ik met een simpele rubber trekker schoon met een regendag (eerst natuurlijk met de bak de kuilresten verwijderen), mijn silo's wateren 1% af naar voor, dus ik trek het water van achter naar voor weg, en laat vervolgens de plaat drogen, een paar dagen later kan ik opnieuw "schilderen". Dat doe ik door de silac uit te gieten (vat van 200 liter in de frontladerbak, met een tapkraantje erop) en met een rubber trekker te verdelen over het beton.
Nogmaals, het spul kost wat en je bent er wel eventjes mee bezig, maar mijn vloer is nog steeds zoals nieuw, en na 10 seizoenen mais wil dat toch wat zeggen!
CaseCS130
@boereke Dat wil zeker wat zeggen, ik zal er eens naar kijken. Nogmaals bedankt voor je reacties.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0