Rondritten, hoe is dit bij jullie ?

Beste Tf'ers,

Vandaag de eerste rondrit meegedaan van het jaar in Rotselaar - België.

We hebben hier het laatste jaar wel verschillende spijbelende klimaat leerlingen gehad op donderdag, de politieke partij 'groen' is bij de afgelopen verkiezingen omhoog gekomen. Er was dus redelijk wat te doen over klimaat, uitstoot enz enz …

Nu merk ik zelf op, tijdens deze rondrit, dat er verschillende mensen waren die aan het roepen waren 'het stinkt', 'het maakt lawaai' … Anderen die voorbij fietste met hun hand voor de mond …

Is dit nu toeval of is dit nu een trend aan het worden ?

Eerlijk gezegd, mij is het tot voor vandaag nooit opgevallen … Nu op 1 rondrit toch een 4-5 personen die je zoiets ziet doen.

Eerlijkheidshalve, er staan ook wel 100de mensen naast de weg, die het echt wel leuk vinden en vol verwondering en bewondering staan te kijken, filmen, foto's nemen. Wat het dan uiteraard wel mooi compenseert.
erik9831

Reacties

+6
kramer
Ik heb dit jaar al 7 ritten gereden en het is al langer zo dat een handje vol mensen het niks vinden en hand voor de mond komt mij ook bekend voor, maar de meeste vinden het gelukkig nog wel mooi.
+8
1046
De meeste vinden et nie leuk als ze erachter zitten😂😂
+3
MF 2725
@1046 Of ertussen! 😄
+9
mike_v
"Uitlaatgassen horen niet in de lucht te zitten!" Daarom gaan zulke mensen ook jaarlijks even naar Spanje om in de gezonde zeelucht te kunnen vertoeven ...
+5
1046
@mike_v met het vliegtuig. Die niks vervuild😂😂
+2
Fast Eddy
Gister geen last van klagende mensen gehad. Behalve ik zelf over mijn voorganger die James Bond-achtig rookgordijn maakt voor mij. 😉
+7
1046
@Fast Eddy dit bord achterop op de leste trekkert

(klik om te vergroten)

Fast Eddy
@1046

😂🤣
a3vandiejen
@Fast Eddy toch niet ik Edwin...hahaha.
+1
Fast Eddy
@a3vandiejen

Nee hoor Adrie. Jouw uitlaat staat omhoog. Die eerst voor mij reed had een onder uitlaat.
+3
gerjan bosie
Ik heb mijn trekker buiten overgespoten en ook hier kwamen de 2 met de hand voor de mond voorbij tenzij er 15 meter tussen mij en de weg zit mensen zijn niks meer gewend lekker zeiken op mekaar en denken dat ze van alles doodgaan
+7
Deutz1455xl
Wist je dat nog niet? Alles wat leuk is wordt verboden. In nederland moet je binnenkort een vergunning aanvragen om je koeien naar buiten te mogen doen.
+4
Fordje-3610
@Deutz1455xl het enige wat je in Nederland nog mag is: ja nee en amen zeggen. en als je iets uitvreet word je als een crimineel behandelt.
+4
Deutz1455xl
@Fordje-3610 dan doen ze een politie inval bij je alsof je jaren lang xtc over de grens hebt gesmokkeld. Kijk maar maar Jan Bakker, beetje rotzooien in de papieren en frauderen met mestbonnen en direct grote politie inval waar ook werknemers bij zijn gearresteerd. Terroristen van gijzeling boerderij in boxtel zijn allemaal al lang weer uit het zicht van de politie
+1
Deutz1455xl
@Deutz1455xl om maar wat voorbeelden te noemen
+1
Fordje-3610
@Deutz1455xl precies, je doet als boer 1x iets wat niet volgens de regels is en je wordt bestempelt als een zware crimineel die al 20 keer is opgepakt voor drugshandel en liquidaties. en die mensen in Boxtel mogen zo maar even een stal binnenvallen en ze zitten een dag in de cel en iedereen is het vergeten terwijl wij boeren dan elke dag controle krijgen of het bedrijf word stilgelegd.

welkom in Nederland.
+1
mike_v
Mag je daar nog openlijk je geloof uiten @Fordje-3610? Zelfs dat mag ik België al niet meer hoor 😆
+3
nielsve
Ik was vorige week wat onkruid aan het doodspuiten onder de weide afrastering waar ik met de klepelmaaier niet bij kan.
Komt daar nen tiener voorbij gefietst die zegt:
Meneer daar krijgde wel kanker van he. En iedereen rond u ook.

Maar die biologische aardappels die volop met koper zijn bespoten om de aardappelplaag een beetje onder controle te houden dat kan dan weer heen kwaad 🤷
+2
erik9831
@nielsve ook zoiets inderdaad … sproeien !!! Als tuinman kon ik ze zo halen, die fytolicensie. Ben er niet achter gaan horen, maar als ik nu nog maar met gewoon water zou staan sproeien, je voelt de ogen zo in je rug branden.
+3
Deutz1455xl
@nielsve laatst vroeg iemand wat voor werk ik deed ik zeg ik ben boer. Oh ja ja, spuiten jullie ook het land dood? (Boer word direct geassocieerd met dood spuiten van land) euhm we spuiten ridderzuring en onkruid in de aardappelen en de mais dood ja. Zij zegt laatst fietste ik langs een boer die aan het spuiten was en ik kreeg het toch zo verschrikkelijk benauwd. Ik snap niet dat boeren dat nog steeds doen dat is toch hardstikke ongezond?! Nou mevrouw de kans dat u stikt in uw aardappel is groter dan dat u dood gaat van de bestrijdingsmiddelen die op die aardappel gebruikt zijn, fijne dag verder
+2
Fordje-3610
@Deutz1455xl precies de mensen van tegenwoordig zijn niets meer gewend. de mensen die dat zeggen wonen in grote steden met allemaal uitlaat gassen van auto's en ze komen op het platteland en zeggen dat sproeien slecht is. vroeger staken ze in de herfst de slootwallen we in de brand. het hele dorp stond blank van de rook en je hoorde niemand van "wat is dit ongezond" en nu...... maar je kreeg er weer mooi gras voor terug zomers
mf 6150
@Deutz1455xl
Zulke opmerkingen zijn niet aangenaam, toch is het de mensen ook niet helemaal kwalijk te nemen. Als je ziet wat er allemaal zonder enige onderbouwing het nieuws in wordt gegooid.... Ze weten niet beter, beter is zelf als boeren een juist beeld te scheppen. Ja ik weet het, dat is moeilijk en geeft evengoed wel tegenspraak. Maar vergeet niet dat het maar een klein groepje is die echt tegen de boeren is, (met een hele grote bek)
nielsve
@Deutz1455xl tja, ze gaan er altijd maar van uit dat er gewasbeschermings middelen in de tank zitten, en dat we voor ons plezier met die sproeier rondrijden alsof dat niets kost.
Als wij in het voorjaar met de sproeier over het geploegd land rijden kijken ze ook wel eens raar. Niet begrijpend dat we dan vloeibare kunstmest over het land spuiten ipv gewasbeschermings middelen.
+1
hoest
@nielsve
Gewoon vragen van welk middel je kanker krijgt en hoe hij weet wat jij in je spuit hebt zitten
Deutz1455xl
@hoest iedereen spuit wel eens met glyfosfaat in de landbouw sector
nielsve
@hoest ik heb nog gevraagd hoe zij weet met wat ik aan het sproeien was, maar ze fietste snel verder 🙄
+2
Kramer U800
@nielsve Een oom en tante van mij hebben tientallen jaren lang met !round up! gewerkt in de kassen, rookte daarbij flink en deden alles "wat God verboden heeft" zijn nu 77 jaar oud en binnenkort 50 jaar getrouwd. Maakt allemaal niks uit, als je genen het maar toe laat.
+1
Ritchie
@Kramer U800

Das ook weer dikke onzin natuurlijk..
Kramer U800
@Ritchie Wat bedoel je? Dat het in de gene zit?
+4
Ritchie
@Kramer U800

Je genetisch 'bouwplan' maakt maar een gedeelte uit of je kanker krijgt of aanverwante ziektes. Dat verhaaltje van 'roken is slecht voor je zeggen ze MAAR mijn opa is 85 en rookt al bijna heel z'n leven' is hetzelfde. Het verhoogt de kans een heel stuk, dat is wetenschappelijk onomstotelijk bewezen. Genen zijn idd. wel belangrijk, want iemand die niet gerookt o.i.d. heeft kan net zo goed longkanker krijgen.

Hier in de buurt leeft er van die oude loonwerkers die vroeger op de spuitkar zaten bijna geen een meer. Die mannen lopen of liepen tegen de 70/75 aan nu. Dusja wie heeft er dan gelijk?

Hier in de buurt kan ik me niet echt voor de geest halen dat die toerclubjes negatief zijn behandeld. Kan me meer ergeren aan die mutsen die met hun paard lopen en dan panisch worden als je aan komt rijden en je manen om zachter te gaan rijden. Als je dat beest niet onder controle hebt moet je hem lekker in de wei laten staan denk ik dam.
+1
Deutz1455xl
@Ritchie hahahahaha ja zo hebben we allemaal onze ergernissen
Kramer U800
@Ritchie Eén van mijn ooms vertelde pas nog dat hier in de buurt bij een gemische fabriek mensen met pensioen gingen en een maand of 2 nadat ze niet meer met die schadelijke middelen hoefden te werken het loodje lieten, waarschijnlijk omdat het lichaam niet meer die stoffen binnen kreeg zoals gewoonlijk. Ook zoiets.

En dat met de paarden ben ik helemaal met je eens.
mike_v
Quote Reactie van @Ritchie:
Als je dat beest niet onder controle hebt moet je hem lekker in de wei laten staan denk ik dam.

Dieren zijn onvoorspelbaar. Het meest rustige paard kan op een dag toch verschieten. Er moet maar één steentje onder je band uitschieten en tegen het paard komen. Als die dan onder je wagen loopt dan heb je snel genoeg spijt dat je niet wat geminderd bent.

Neemt niet weg dat ik ze ook liever door het bos zie draven dan op de openbare weg ...
+1
nielsve
@Kramer U800 ja klopt. Als round up zo slecht zou zijn dan waren de Amerikanen al lang uitgestorven. Ik denk dat zij al meer dan 20jaar volop round up inzetten om hun GMO gewassen onkruidvrij te houden.
nico-c
@nielsve Hier wordt altijd best wel vanuit een 'boerenbril' gediscussieerd. Gif kan bijna geen kwaad volgens de boeren. Volgens mij dachten we dat vroeger ook over DDT, het waterschap spoot het in de sloot om het onkruid te vernietigen. Tegenwoordig zijn we er toch achter komen dat dat allemaal niet zo onschadelijk is/was als het leek. Zou dat met het andere gif ook niet zo zijn?
+2
nielsve
@nico-c kan goed zijn dat wij hier bijna allemaal op tf door een "boerenbril" kijken. Maar wij baseren ons ook op feiten.
Feit is gewasbeschermings middelen zijn niet goedkoop, dus die zetten we niet voor ons plezier in. Daarbij worden de dosissen door professionele gebruikers ook veel nauwkeuriger afgemeten, en probeer je het toch altijd met de minimale dosis te doen.

Nog een feit: bij veel particuliere gebruikers komt het niet zo nauw. We doen er maar wat extra in, dan wordt het zeker afgedood.
En dat kan dan weer meer gevaren opleveren door uitspoeling naar grond/drinkwater.

De meeste actieve stoffen ( als het al niet alle is) worden op redelijk korte tijd terug afgebroken in de grond. Toch als je je aan de voorgeschreven dosis houd.
Zoals met alles, overdaad schaadt
+1
nico-c
@nielsve Ja, dat snap ik ook helemaal hoor! Die nuance mistte ik even bij je verhaal dat de Amerikanen anders al lang dood geweest waren 😉
walker1
@Kramer U800 Dat zijn altijd van die kul verhalen. Evengoed zijn er ook zat mensen die gerookt hebben en al lang het gras van de onderkant aan het bekijken zijn nadat ze aan longkanker zijn overleden. 2 jaar geleden goede kennis overleden, deed ook alles wat god verboden had. Maar die is echt geen 77 geworden. Bovendien waren zijn ouders bij de uitvaart aanwezig, dus het zal niet aan zijn slechte genen gelegen hebben.
+2
stijn-de-bock
@walker1 nu word ik wel een beetje bang want ook al al leef ik soms een beetje zoals God in Frankrijk.ik hou toch nog het meeste van de geneugten die God verboden heeft.😋🙈🙈🙊
+5
walker1
@stijn-de-bock Haha, ik ook wel hoor. In ieder geval van lekker en veel eten. Een biertje gaat er ook wel in, maar drink tegenwoordig liever een paar goede speciaal biertjes, terwijl ik vroeger in een avond 20 pils kon weg tikken. Aan de andere kant, ik rook niet en sport 2 tot 3 x per week. Volgens de dokter wel te klein voor mijn gewicht, maar hart en zo zijn goed in orde. Ik zeg ook altijd maar, leven moet wel beetje leuk blijven, als er helemaal niks meer mag en kan, enkel om heel oud te worden, is ook niks, dan maar wat eerder dood.
+1
bas101
Als ik die verhalen hierboven zo lees mag ik mij gelukkig prijzen dat ik in de goede hoek woon .
+2
hoest
@bas101
Ach wij zitten in friesland, toch niet de provincie met de de grootste zeikerts lijkt mij. Maar vorig jaar wel alle koeien dwars Door de draad met het over de weg doen omdat een of andere bejaarde vent niet 2 minuten kon wachten en er dwars tegenin fietste......
+8
Fendt926Driver
@hoest dat was hier vroeger met de wielrenners op zondagmorgen.
Deed je net de koeien over de straat moesten zij weer er door.
Deden de draad open en fietsten verder en ik kon mijn koeien weer bij elkaar halen.
Super irritant.
Later een veetunnel onder de weg door gemaakt om van die verschrikkelijke wielrenners af te zijn.
Nu nog altijd wielrenners plagen met de trekker door ze zeer weinig ruimte te gunnen of per ongeluk net de trekker dwars op de straat hebben staan als ze eraan komen fietsen.
+5
mf 6150
@Fendt926Driver
Waardeloos volk, links en rechts inhalen en dan ook nog even een trap tegen de voorband aan als je afslaat...
+1
stijn-de-bock
@mf 6150 er zijn jammer genoeg ook tractors en vrachtwagens die het uit kunnen hangen in het verkeer.
+4
inspecteurfendt
@Fendt926Driver niet alle wielertoeristen over de zelfde kam scheren he. Ik ben zelf wielrenner maar ik respecteer gewoon de regels. En als ik een tractor tegenkom kan ik mijn ogen er niet afhouden. Mooi hoor, in volle seizoen om 20 u gaan fietsen, geen enkele auto tegenkomen en kijken naar de boeren die nog aan het werk zijn bij laagstaande zon.
+4
valmet6400power
@inspecteurfendt
Ja heb ik ook inderdaad! Verbaas me er vaak over dat andere wielrenners kosten wat het kost willen blijven fietsen ook al is in de remmen knijpen soms beter. En als ik dan naar die trekkers zit te kijken dan zie je de chauffeurs echt kijken van waarom interesseert een wielrenner zich in mijn trekker haha.
+2
nielsve
@inspecteurfendt spijtig genoeg zijn er meer wieler terroristen dan wieler toeristen.
Paar weken terug nog het anker moeten uitgooien met de trekker toen ik op een hoofdweg aan het rijden was, en er een 50 tal meter voor mij uit een zijstraat een grote troep idioten hun stopstreep compleet negeert en de hoofdweg gewoon maar oversteekt.
En van zulke capriolen kan ik al wel een boek over vol schrijven.

Maar als er eens één opzij gaat, en mij de ruimte geeft ben ik de eerste om mijn hand op te steken en ze een goede dag te wensen.
+3
mf 6150
Die hand voor de mond heb je hier bij Amsterdam geen toerrit voor nodig, doen ze sowieso wel😂😂
+7
a3vandiejen
Je word er zachtjes aan schijt ziek van, heel nederland word naar de knoppe geholpen.
Lees ik vanmorgen weer dat het voedsel te goedkoop is ivm milieu......straks weer een tax op al het eten...
Deutz1455xl
@a3vandiejen ja en als de prijzen in de supermarkt omhoog gaan krijgen de boeren er niks extra door hoor. Ondertussen word je wel gedwongen duurzamer te boeren. Als de prijs daar ook naar is wil ik dat wel doen hoor geen probleem, maar dat is gewoon niet wat de consument wil. Het huismerk schap is aan het eind van de dag leeg en alle planet proof pakken staan er nog
a3vandiejen
@Deutz1455xl Helemaal mee eens, is natuurlijk met veel dingen inmiddels. Nog even wat traditie's om zeep helpen en dan hebben ze het voor elkaar.
+3
Kramer U800
Quote:
'het stinkt', 'het maakt lawaai' … Anderen die voorbij fietste met hun hand voor de mond …

Meestal geef ik dan juist wat gas bij haha
a3vandiejen
Dat heb je goed, dan komen ze nog vingers te kort om in d'r oren te stoppen....@kramer
+5
bas101
Maar nu even on-topic : die paar mensen die je wat voordoen dat t stinkt en lawaai maakt moet je gewoon negeren , die 100den mensen die t wel leuk vinden toelachen en de hand opsteken.
+1
a3vandiejen
@bas101 Helemaal mee eens.
+1
walker1
@bas101 helemaal mee eens. Ik heb het idee dat hier in het topic het probleem ook veel groter gemaakt wordt dan dat het is, als we het al een probleem kunnen noemen. Doe zelf niet mee aan toertochten of zo, maar moet wel een met trekker dwars door Nijmegen, dat staat bekend als behoorlijk linkse stad, maar krijg daar zelden slechte reacties als hand voor mond/neus. Ook in het verkeer nauwelijks negatieve reacties op bv het langzamer rijden als het autoverkeer.
bas101
@walker1 daarvoor hoef je ook niet perse aan toertochten mee te doen , ik rijdt zomer s als t even kan gewoon solo met 1 van mn oldtimers en dan krijg ik ook veel positieve reacties , rij dan wel in de Achterhoek en ja Nijmegen is behoorlijk links en ik dacht Arnhem niet veel minder .
+3
Koe
Vandaag in de Volkskrant

(klik om te vergroten)

Vandaag in de Volkskrant
bas101
@Koe kan de tekst er wellicht leesbaar bij ?
Koe
@bas101 Even op de foto klikken?
nielsve
@bas101 op de smartphone hoef je gewoon op de foto te klikken, en dan kan je hem nog vergroten.
Koe
En nog een foto

(klik om te vergroten)

+1
Pluto
De problemen ontstaan wanneer de aanwijzingen op de verpakking door de wetgever worden gewijzigd .En dat gebeurd mega vaak !. En dan nog iets ,,, statistisch gezien zijn er veel te weinig kanker gevallen onder de gebruikers van gewasbescherming middelen om het verhaal van de felle tegenstanders te staven . Vorige week sprak er een fietser mij aan met het verhaal over gevaar en wat al niet meer ,mijn antwoord ; als u alles zo goed weet dan kunt u mij vast wel vertellen wat er aan voorschriften op de verpakking staat en als ik u zo hoor heeft u zich daar niet aan gehouden . Als u de hond uitlaat en niet aangelijnd en het dier struint 50 meter een zojuist behandeld gewas in moet u zelf nadenken en uw kleinkind niet tot vervelends toe met het dier laten knuffelen . Ik kan me goed voorstellen dat er onderzoekers zijn die gewasbescherming middelen vinden in luiers!!.Mijn akker is geen hondenuitlaat plek of speelhol.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!