Illustratie van:

Zetor proxima - Gevoel dat tractor wil kantelen...

We hebben de indruk dat onze Zetor Proxima graag wil kantelen... Zeker wanneer de voorlader is gekoppeld. Kan dit werkelijk of is dit slechts een illusie en in de hand gewerkt door de schommelas ? De wielen zijn ook standaard blijven staan en werden dus niet breder gezet. Kan een frontgewicht de oplossing brengen ? Meestal hebben we achteraan een zware hefmast in de lift van ongeveer 1000 kg.
Graag jullie ervaringen, waarvoor dank bij voorbaat !

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
Zwaar gewicht achterin de hef. En misschien de wielen een slag breder zetten.
stephan-inter
Op wat voor bandenspanning staat hij met de voorlader. En hoe rij je er mee/Wat voor werk doe je er mee
DBRaymond
@stephan-inter Bandenspanning voor en achter op 1bar, en het werk, kipwagen laden, mest laden, veegborstel, enz...
Mdbm
@DBRaymond Met een voorlader vind ik 1bar wat weinig. Iedere trekker wil wel graag kantelen als je de voorlader hoog hebt op ongelijk terrein.
+1
stephan-inter
Der mag echt wel 2 bar of meer in de banden tijdens voorladerwerk.
Verschilt ook nog per merk band hoe stug ze zijn
gerjan bosie
Ik reed voor Trekkertrek in de neus met gewicht van 500 kg en achterin niks waar die vreselijk stuiterde en ik half gas ging rijden daar op 1.5 bar gezet terug en je rijdt op fantsoenlijk wegen volgas dus wat het met de fronthef alleen al voor verschil maakt
Schluterfan
@gerjan bosie

Fatsoenlijke wegen, dan reed je zeker niet in België 😅
walker1
Sowieso banden wat harder oppompen. Verder kijken of op een bredere spoorbreedte kan, of eventueel dubbellucht gebruiken bij voorlader werk.
Wij hadden eerdere een Landini Globus 75 met voorlader, maar dat is een compacttrekker, vergelijk het met een Fendt 200 serie qua formaat. Was met voorlader werk geen stabiele trekker en we hebben ook wel eens een achterwiel in de lucht gehad. Met achter dubbellucht er op was het al stuk stabieler en ook wat gewicht in de hef scheelde ook enorm. Die Landini is uiteindelijk ingeruild op een JD 6130. Dat was meteen 2 maten groter en een heel stabiele voorlader trekker.
henkes
Ja heb ik ook ik heb wielgewichten er ingemaakt . dat helpt wel wat
DBRaymond
@henkes Dank u om dit even te melden. En welke trekker merk en type heb jij dan ?
+1
Loeideutz
Je moet eigenlijk je voorlader eens vol scheppen. Dan de traktor alleen met de voorwielen op een weegbrug zetten. Dan heb je een idee van het maximum gewicht op je voorwielen. En dan kijken hoe hard je banden opgepompt moeten worden om bij een bepaalde (werk)snelheid dit gewicht te kunnen dragen. Dit eventueel met en zonder een contragewicht achter in de hef. Ik heb zelf het idee dat 1 bar erg weinig is in de voorwielen op het moment dat je met voorladerwerk bezig bent.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor proxima en hebben de trefwoorden olie , rook , uitlaat en lek geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN