Illustratie van:

Steyr 8110 - voorwielaandrijving slipt

Heeft er iemand ervaring met de voorwielaandrijving van een steyr 8110 (of de 8000 serie) die hydraulisch ingeschakeld word die er doorheen slipt? is dit een moeilijke ingreep of valt het mee? evt foto's zijn welkom

Deel dit topic

Reacties

niels_steyrfreak
Hoe bedoel je slipt, bedoel je dat hij ingeschakeld is maar de as alleen ronddraait en de voorwielaandrijving werk. zo ja, wij hebben dit ook gehad met de 8090 dit kan betekenen dat het tandwiel rond de as die naar de vooras gaat versleten is, kost wel veel geld(paar duizend euro) deze aftakas werd wel mechanisch ingeschakeld en was bij ons niet versleten maar afgebroken(dit kan ook bij jou het geval zijn)
steyr-wanroy
Volgens mij zit er bij een 8110 een lammellekopeling in dit is anders als bij een 8090 8090 is ook niet hydraulischmaar bij een steyr dealer kunnen ze je alles vertellen
old man jose
Bellen met Jansen Duiven Steyr dealer:
jansenduiven.nl/pages/index.php/
steyrcvt6160
@old man jose hoef je egt niet voor naar jansen te bellen hoor ja kan ook gwoon naar een andere steyr dealer bellen hoor je kan ook naar van hulten in neuwkuik bellen
CVT6230
Wordt meestal hydraulisch uitgeschakeld. Drukmeter aansluiten om evt restdruk te meten als de FWD is ingeschakeld. Gaat het lampje FWD ook branden als je de remmen intrapt?
jantje 8110
De oliedruk is goed anders zou ook de aftakas achter en voor niet werken. maar het is puur de lamellenkoppeling. vroeg me alleen af of er iemand is die dit al ooit vervangen heeft.of verstand van heeft. het zelfde systeem zit ook in oudere 8090s
jantje 8110
@niels steyr freak, wat jij beschrijft hebben wij ook gehad bij een 8090. hebben toen de vooras losgemaakt het pionwiel eruit gehaald dit af laten draaien, een spiebaan erin en een walterscheid koppeling eraan. de andere as iets inkorten en hetzelfde mee doen dan ben je voor dat gedeelte voor enkele euro's klaar.
CVT6230
Je moet ook juist meten of je geen oliedruk hebt op je koppeling. Deze koppeling wordt gekoppeld door een schotelveer, en ontkoppeld door oliedruk.
jantje 8110
O zo, laatst is de aftakas achter kapot geweest en ik dacht dat dit hetzelfde werkte. deze trekker heb ik 8 jaar terug bij evenhuis gekocht. die zei toen al dat de fwd niet goed werkte en had het over een veer die er vervangen moest worden. heb vorig jaar nieuwe 540ers gemonteerd en begin nu pas te merken dat hij er dus wel doorslipt. het lampje van de fwd gaat alleen branden als ik hem inschakel niet bij remmen. zal er van de week eerst een drukmeter op zetten dan.
mf390
Wat was er nu net aan de gaande met de fwd? want wij hebben hier een 8130 met hetzelfde probleem.
Fendttrisixfan
@mf390 platen van lammellenkoppeling versleten, heb ik ook bij mijn 611, weet iemand wat dat kost om te vervangen??
jantje 8110
Ongeveer 4 tientjes per plaat.zitten er maar 21 van in da was wel ff slikken. Het is nu alleen nog niet helemaal over. Waarschijnlijk ook nog de schotelveren moeten vervangen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 8110 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
4