Illustratie van:

Peecon Weilandbloter ervaring

Ik weet dat er al een topic over is, maar graag zou ik de ervaringen met een kidd weidebloter willen weten, en eventueel over een peecon. Heb een mooie peecon 220 zien staan, maar nu gaan de verhalen dat de peecon niet zo heel best is. Hoe zit dit met de kidd?
Onder de lees meer link staat de advertentie van de peecon weidebloter.

Alvast bedankt,

Groeten Stefan

Deel dit topic

Reacties

weurding
Peecon laat ze maken in de oostbloklanden, kidd is wel goed maar die we hier vroeger hadden was een k*tding om er achter te hangen, hadden namelijk geen topstang, zou kijken voor een joskin, prima kwaliteit en zeker niet duurder dan zo'n ding uit het oosten in al die carnavalskleuren 😃
eddie
Wij hebben een Votex, super ding, echt nie kapot te krijgen 😛
fendtjuh
Geen Peecon nemen is mijn advies... Wij hebben een aantal jaar een nieuwe gekocht maar als je er al naar kijkt valt de verf er al ongeveer af, de lagers kun je vrijwel niet smeren zodat die wat vast zitten in het voorjaar, de 'glijbanen' breken los van het ijzer wat ze vasthoudt en het maaibeeld vind ik ook niet geweldig.
TomH
Overweeg eens een Perfect (Wammel) bloter. Dat zijn mooie dingen! De rest heb ik geen ervaring mee.
fendtdeutz
Ik heb nu 16 jaar een peecon en idd je moet ze goed schoonhouden en binnenzetten zoveel mogelijk want ze willen graag roesten,heb 2 keer de lagers vervangen maar ja ze waren toen de helft goedkoper dan b.v. een perfect van van wamel, die zou ik nu wel nemen!!!
Wij hebben een vrij nieuwe votex en bevalt erg goed !!!
Wimsumar
Beste Stefan310: Met de trekkers die jij in je fotoalbum hebt staan kun je wel 3 van die Peecon bloters uit de aanbieding trekken. Het is namelijk een "smalle"van 2,2 meter werkbreedte(!)

Ik heb overigens een +/_ 20-jarige Joskin. Deze heeft mooi brede glijsloffen die de zode minder gauw beschadigen ( dan smalle) omdat ik bij bloten hoofdzakelijk achteruit rijd. Tevens heb ik de bloter in veren opgehangen tijdens het werk ( zoals ook frontmaaiers wel verend worden opgehangen). Dit is een aanrader op elke bloter te monteren!
chiel6920S
Zoals de andere ook al zeiden zou ik ook een perfect of een votex nemen deze zijn wat duurder maar kwalitatief beter!
Valtrapowerr
Joskin, perfect, en votex, dat zijn zo'n beetje de beste 😉
Favorit614
Is dit niet wat voor jou 😄
stefan310
En hoe maaien de agromet of de kaweco dan? Iemand hier ervaring mee?
stefan310
@Wimsumar

Is ook niet alleen voor ons, maar wil hem samen met m'n schoonvader kopen
weurding
Niet aan beginnen die poolse zooi, kameraaad van me had een l...reus en daar ging de tandwielkast van kapot, toen de onderdelen er waren lag er sneeuw 😃
willem en mf
Votex is zoiezo best spul niet kapot te krijgen
Groothengeveld
Wij hebben thuis een kaweco. Goed maaibeeld en haast niet kapot te krijgen. Allen ze roesten als de nete.
stuifzand
Votex heeft een goede bloter makkelijk in gebruik, snaren kun je goed opspannen.
Kost iets meer heb je ook meer.
fendt-vario
Kun je dus kiezen uit een wegwerp bloter of een echte :lol:
HOOIJMAN
Wij hebben al jaren een votex werkt super .je kan beter een paar meer euries uitgeven voor een goede, in plaats van een weg werp bloter
dylan norde
Joskin niet kapot te krijgen de trekker gaat er soms voor staan
john deere 1020
Wij zijn zeer tevreden over onze joskin 220 weidebloter.
eddie
Haha weg werp bloter 😛 naja wat ik al zei, votex is prima, onze draait al 8 jaar in natuurland en nooit wat mee aan de hand, nou en er word niet voorzichtig mee gedaan 😛
Valtra-Fordpower
@weurding

Altijd zorgen voor reserve onderdelen bij een Agromet/landreus etc 😃
fendtjuh
Nou kun je daarvoor mooi een schuur bijbouwen, weg winst op de goedkope rommel 😃
johndeere3640fan
Wij hebben een peecon maar we zijn er niet tevreden over. Het maairesultaat valt tegen en als je de veesnaar wil spannen is dat een hoop gepiel. (en wij hebben dezelfde als de advertentie, wel iets breder volgens mij)
fendtjuh
Huh? Meen me te herinneren dat een kwestie is van een moer aandraaien? Is bij ons iig weinig werk..
johndeere3640fan
@fendtjuh

Ja, maar dat is een hoop gepiel om er bij te kunnen 😛 Zal ff m'n tekst veranderen 😄
KHD Deutz-Fahr
Peecon is rotzooi, zelf heb ik goede ervaring met Schouten. Volledig verzinkt frame. Zoals hier al word gezegd, Perfect, Votex en Joskin zijn goede bloters.
laak
Perfect !! Woon zon 3 kilometer van de fabriek af en hier in de buurt hebben heel veel boeren een perfect bloter.
Zelf heb ik op er op het werk ook zeer goede ervaringen mee. Daar hebben we namelijk 2 bloters 3 hefmasten kleppelmaaier afschuifvork allemaal van Perfect en dat beval super goede kwaliteit en heel goede service.
Deeretown
Bij ons zijn ook al heel wat "bloters" de revue gepasseerd, de Votex en Schouten komen wat ons betreft het beste uit de bus.
Valtrapowerr
Idd joskins zijn zeer sterk!
HollandNew
Een Perfect tandwielkast bloter. Je ziet zo weer waar het geld zit :lol:

Voordelen zijn wel dat het nagenoeg onderhoudsvrij is. Gewoon afentoe vet er in drukken en geen v-snaren die kunnen slippen/oproken. Vooral voor een grotere trekker ervoor is het ideaal 😄
stefan310
Het is er toch van gekomen. We hebben een votex gekocht van 270 cm breed. 😃
eddie
Hele goeie keuze!
weurding
@HollandNew dacht dat alleen joskin en major die hadden, interessant, kijken naar een nieuwe voor de boermarke hier en die moet geen snaren hebben, prijsindicatie?
HollandNew
@weurding

Eeehh, rond de 4 en 5 duizend euro voor een paar jaar geleden volgens mij...
Weet wel dat we fikse korting kregen omdat er ook nog wat ingeruild werd..
Sander7
@fendtdeutz Hoi, ik lees dat je al een paar keer de lagers hebt vervangen. Ik heb ook een peecon bloter en wil de lagers gaan vervangen. Ik heb de snaren en schroeven die bovenin de bak zitten al los, maar vraag me af of de poulie die bovenop zit eraf moet. Of moet ik onder bij het mes gedeelte zijn. Ik ben bang dat ik de poulie er niet heel af krijg en dan wordt het een duur geintje 😉
Wimsumar
Beste Sander7:
Quote @Sander7:
of de poulie die bovenop zit eraf moet.

Ja.
Daarvoor is een (vanzelfsprekend) poelietrekker nodig en wellicht een gasbrander. De poelie kan verschrikkelijk geklemd zitten en moet dan verhit worden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Peecon Weilandbloter ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
37
DEELNEMERS
25
WEERGAVES
35