Zitmaaiers Diverse - Alpina valt stil bij openen vulbak

Ik heb een zitmaaier Alpina BT84 die sinds de aankoop in 2011 nog nooit correct heeft gewerkt.. Een aantal weken geleden verving ik de aandrijfriem en de V-riem, beide waren versleten.. intussen ook olie ververst, boufie vervangen, luchtfilter gereinigd en carburateur..
Nu heeft de zitmaaier weer andere kuren. Eerst was het bij het aanzetten van de messen (met de knop), nu doet hij het bij het openen van de vulbak.. de eerste keer protesteert hij met een knal, de 2de keer komen er een paar knallen bij om uiteindelijk bij een paar pogingen later volledig de pijp aan maarten te geven.. iemand die mij kan vertellen wat de zitmaaier zijn probleem is?
acuylle

Reacties

Oldtimer-fan
Een zitmaaier heeft een schakelaar aan de achterkant, die ingedrukt wordt wanneer de bak dicht is. Dit is een startbeveiliging. Is deze schakelaar niet ingedrukt, start de maaier niet. Of slaat af wanneer je de bak kiept. Zet zoals onder de stoel een veiligheidsschakelaar zit. Als je af stapt, slaat de motor ook af.
acuylle
Klopt. Bij deze zitmaaier zit een knop die je omhoog/omlaag doet om de messen in/uit te schakelen. Als de messen uitgeschakeld zijn dan kan je de bak openen zonder dat de zitmaaier stilvalt. Zijn je messen ingeschakeld dan valt hij direct stil bij het openen van de bak. Net zoals als je rechtstaat van de zitting.
Als nu de messen uitgeschakeld zijn, dan pruttelt hij bij het openen van de bak. De eerste 3 keer legen, gaat nog. Dan kan je hem nog aan de praat houden. Maar na een paar keer pruttelt hij en valt hij uit. Is dit dan ook hetzelfde contact dat voor problemen zorgt? De "schakelaar" is een ijzeren lipje dat wordt ingedrukt als de bak dicht is.
Oldtimer-fan
@acuylle
Kan zijn dat de warmte van de machine invloed heeft op de schakelaar. En dat de schakelaar versleten is. Je kunt eens kijken of je de schakelaar kunt vervangen door een nieuwe.
acuylle
Prima. Dan gaan we daar morgen eens naar kijken. dank je voor de tip!
Fendt926Driver
@acuylle houd altijd de veiligheid in acht.
Maar je zou voor het proberen de schakelaar even kunnen door verbinden.
Dan gaat het er om of het een maak of verbreek contact is.
Zitten er 2 kabels aan dan die aan elkaar doen. Als die dan goed blijft lopen weet je dat je die schakelaar moet vernieuwen
acuylle
@Fendt926Driver dank je wel voor de tip.. Ik hou jullie op de hoogte 👍
deerejohn
Die veiligheids schakelaars is gedurig wat
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de zitmaaiers Diverse ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!