18

Hoe dik mag een hooizwad liggen?

Hallo,
Ze komen morgen bij ons ronde balen hooi persen.
Ik heb alles op walletjes gelegd.

Omdat in dacht dat de walletjes hooi te klein waren heb ik er van 2, 1 groot gemaakt.

Maar nu zijn ze Wel heel groot ..
is er een maximum grote dat ze mogen zijn?

Grt jynthe

Deel dit topic

Reacties

Hoe komen ze persen? Kleine pakjespers die naast de trekker loopt of moet de trekker ook over het zwad?
@boegie Hij heeft het over rondebalen dus de trekker zal er ook wel over heen moeten.
+1
@ZetorTwente Aha, ja inderdaad. Overheen gelezen... 😅
Hoe groot is groot? 1m breed, 0,5m hoog? Dat is geen enkel probleem.
Loonwerker hier gebuikt een bandenrol in de fronthef, word het zwad mooi plat.

(klik om te vergroten)

Als je er nog overheen kan springen wil 't vaak wel
@Jynthe komen ze grote ronde balen persen of midi of mini ronde balen dat zegt ook nog al wat, vaak die ik voor de grote ronde balen iets wat breed en niet te hoog, dan krijg je de mooiste rollen, maar voor de mini of midi moet je de rijen kleiner maken als voor de kleine pakken pers omdat die de invoer niet zo groot hebben, kijk anders eens naar filmpjes op deze site van die persen en vergelijk
+1
Een normale ronde pers vreet alles wel op. Enig nadeel is dat de pick-up aan de zijkanten soms wat opstroopt. Als die prop dan loskomt slaat de pers vast met een beetje pech. Maar vaak sta je te kijken wat een pers aan kan. Ook bij een klein pak pers is n dik zwad niet erg. N mooie volle invoer zorgt vaak voor mooiere pakken
+1
Beter het zwad wat kleiner maken ,gaat de rijsnelheid van het persen omhoog en minder kans op het frotten van de pers waarvan je niet blij word als je deze leeg moet maken.
+1
@aad3040 brede zwaden krijg je mooiere balen van.
Hier ook liefst groot zwad
@aad3040

De persen waarmee ze hier tegenwoordig ronde en grootpakken komen persen (Mc Hale, Krone, Claas, enz.) hebben een pick up als bij een opraapsnijwagen en kunnen dito wieren aan.
+1
@aad3040 Liefst een groot zwad, werkt toch het fijnst.
@ardpassat wat is dan in jullie ogen de definitie van een groot zwad?
+1
@aad3040 volle pick-up breedte
@aad3040

Inderdaad, zolang er geen maten genoemd worden kun je oeverloos blijven discussiëren zonder enig resultaat.
@jammermaarhelaas Er zijn toch geen maten voor wiersen. Of ga je op de stukken waar veel gras is wat weghalen om de wiersen waar weinig gras stond bij te vullen.

Je ziet toch visueel wanneer een wiers goed is. Zolang de pick-up het maar kan binnen trekken is het goed.
@Mdbm

Je hebt helemaal gelijk, alleen vraagt topicstarter zich af of de wiers die hij gemaakt heeft niet te groot is geworden, en dat ontdekt hij vanzelf als de pers er is, of, en dat wil hij volgens mij van ons horen, hoe groot hij ongeveer mag wezen, daar is wel een richtlijn voor te geven denk ik.
+1
@jammermaarhelaas topicstarter moet zelf de trekker pakken en over n wiers rijden, als dat lukt kan het, als het gelijk stroopt kan het niet. Hang uiteraard van het merk/model trekker af, maar zo kun je wel een inschatting maken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN