Beregeningspomp aanzuiging daf 575 turbo

Goedemorgen allemaal
Ik heb toch besloten de oude 575 te verkopen en ik heb weer een leuk ander pompset gekocht ditmaal een daf 575 turbo met een rovatti pomp.
Motor start en loopt super eindelijk een die super start en heel mooi loopt deed die andere echt niet maar nu een vraag?
Ik moet aanzuigen met een handpomp en dat is als het water laag staat en van 8 tot 10 meter diep moet aanzuigen dat is gewoon niet leuk pompen doet hij goed als er water is maar wat een klote systeem zo aanzuigen excuses.
Ik had gezien zoals bij nieuwe pompen dat er op de uitlaat aangezogen kan worden hoe heet dat onderdeel en is dat wel beter om aan te zuigen.
Mvg Daniel
Ps deze heeft geen diesel problemen of andere problemen
daniel 423

Reacties

+1
nielsve
Dat met de uitlaat, dat noemt het venturie systeem oid.
Maar dat zou slecht zijn voor de motor.

Op de nieuwste pompen zetten ze doorgaans een buffervat van een 60 liter ofzo. Als je de pomp start moet je een kraan open draaien en dan begint die dat water rond te pompen, en als het bronwater aan de pomp is gewoon kraan dicht zetten en gas.
Ik zal er straks of morgen wel eens een foto van maken.
boegie
@nielsve Werkt volgens principe van Venturi inderdaad. Zie anders ook nog wel nieuwe pompsets met dit systeem, slecht vanwege drukopbouw voor de venturi voor de kleppen of iets dergelijks?
radium45
@boegie Ik zie niet echt in waarom dit slecht zou zijn. De druk van de uitlaatgassen worden gebruikt om zoals vermeld via een venturi water mee aan te zuigen.
valmet6400power
@radium45
Dat dacht ik ook, mooie manier om de verder nutteloze uitlaatgassen te benutten toch? Kijk tenzij dat water zo de motor inloopt als die uitvalt is er verder volgens mij niks schadelijks aan..
nielsve
@boegie ik heb geen idee waar het juist tot schade kan leiden. Maar dat is iets dat een monteur van beregeningd materiaal hier een jaar of 2 geleden gezegd heeft.
Als er schade is aan de motor, en de fabrikant zou weten dat de motor in een beregeningspomp met venturi zit zou je kunnen fluiten naar de garantie.
nielsve
Nog een tip als je niet telkens het water wilt oppompen, zorg voor een goede terugslagklep aan de pomp. Wanneer de pomp dan stilvalt zakt het water normaal niet uit de aanzuigdarm,
MulderDeutz1
@nielsve Als de die klep dan onderin maakt, kun je van boven met een watervat zo de hele aanzuigslang vol laten lopen.
radium45
@MulderDeutz1 ja klopt, en dan heb je een slang die je nooit meer uit de bron kunt tillen zonder behulp van een kraan.
nielsve
@MulderDeutz1 dat is ook een optie. Wel zorgen dat je de klep met een touw oid kunt opentrekken wanneer je de darm uit de put moet halen.
JJ
Dat is inderdaad zoals boven gezegd wordt een Venturi. Op de pompen die we dit jaar hebben gekocht zit zowel venturi als een vat. Hebben al paar keer meegemaakt dat het vat leeg was gelopen met aanzuigen en put niet goed of dergelijke dan krijg je hem heel moeilijk weer aan de praat.
Hier een idee van een aanzuigvat: traktorpool.nl/details/…
MaxxuM4ever
@JJ wat een duur vaatje zeg, hier wel eens een boer gezien die een IBC op de cabine had staan, hoger dan je pomp en genoeg voorraad. Als met 1000L je zuigslang niet vol zit wordt het wel eens wat.
JJ
@MaxxuM4ever Was ter illustratie bedoeld. Ja dat is ook een praktische oplossing!
+2
Sjon
Pluto venturi.
En ja het is erg slecht voor de pomp om een diepe bron met een venturi aan te zuigen. Doordat de pomp lang droog draait worden de pomplagers behoorlijk warm.
Bij een aanzuigtank heb je dit niet omdat er altijd water in de pomp zit, daarom is dit systeem standaard op de nieuwe pompsets.
MaxxuM4ever
@Sjon dan schakel je de pomp toch pas in als er water uit de pers zijde stroomt door middel van de venturi of zit er vaak geen koppeling tussen de motor en de pomp?
Sjon
@MaxxuM4ever Alle nieuwe pompsets hebben een flenspomp. Deze zitten vast aan de krukas dus ook géén koppeling.
MaxxuM4ever
@Sjon oké, op zich logisch, een koppeling geeft alleen maar verlies. Wij beregenen nog met een trekker voor de pomp.
fiatfan
Aanzuigventuri is niet slecht of zo. we doen dit met een pomp al jaren. alleen je kunt de uitlaat spruitstuk kapot blazen als het water diep zit en het spul wat ouder wordt.. ik heb er bij een vervangen door zo'n vatje van 90 ltr. werkt echt veel beter, maar kost wel een kleine 1000,--
aanziuigventuri setje kost ook wel 300,--
staat wel op de site van Vlaming irridelta
MaxxuM4ever
@fiatfan zou je dit ook op een standaard landbouw trekker kunnen maken?
fiatfan
@MaxxuM4ever kan in theorie wel. alleen is de aansluitmaat een stuk dikker, dus moet je weer een verloop bouwen en als je de trekker ergens anders voor nodig hebt kun je alle sweer afbouwen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden daf en pomp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!