Mc-Cormick 624 - Ander olie bij de motor olie

Beste, ik wilde een ritje maken met de mc cormick maar toen ik het olie pijl controleerde zag ik dat er een andere olie soort bij de motor olie zat. Het is geen water denk ik. De olie heeft nog niet gedraaid want deze heb ik deze winter vernieuwd, de trekker staat wel al een maand of 2 stil. Ik vroeg me af van waar dit zou kunnen komen ik dacht dat het misschien olie was uit de agriomatic maar ik heb geen kennis genoeg over de agriomatic.
reindert-theunynck

Reacties

+1
Corne S
Olie uit de agromatic / versnellingsbak lijkt me sterk. Aangezien het koppelingshuis droog is en er een gat in zit in het huis onder.

Wat wel kan, is dat de hydrauliekpomp lekt langs as. Voor de bak wordt hytran voorgeschreven (rode gloed). Hydrauliekolie kan hetzelfde zijn.

Eventueel kan er ook diesel zijn, wat een lekke afdichting bij de brandstofpomp kan zijn.
visbig
Komt me bekend voor, mijn hydro pomp lekte via de as .
Het pompje is goed te reviseren (pakkingen en kering een paar tientjes).
RobVolvo
Na de olie verversing heeft de motor nog niet gedraaid? Dus je ziet dan blanke en zwarte olie aan de stok? Dat wil wel eens vaker zo zijn als je olie ververst dat je dat dan zo ziet, de nieuwe olie is nog niet echt gemengd met de resten oude olie die er niet mee uitgelekt zijn. Zeg niet dat het zo is, maar het is een mogelijkheid.

Maar als je er nieuwe olie op hebt gedaan, dan weet je nog wel hoe hoog je het peil gezet hebt toch? Als dat nu hoger is als toen dan weet je dat er via ergens olie bij de motor in loopt. 😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick 624 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!