Ford TW 35 met Vicon HP 1600 hooipersen

Onder een stralende zon werden gisteren de hooipakken in het ijzerdraad gebonden door de Ford TW 35 met Vicon HP 1600 pers deze combinatie is van Henk Sinia uit Marum. Oude tijden herleven op deze manier ook waren er diverse andere Ford trekkers in actie om het hooi bij elkaar te krijgen.Een Werklust met Vicon pakkenklem haalde de pakken bij elkaar

Bron

Ford TW 35 met Vicon HP 1600 hooipersen
trekkerweb.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
Siete
Dit is en blijft toch Geweldig!!
Jammer genoeg zie je deze persen steeds minder en minder. Mooie strakke machines bij elkaar zo.
+1
jehan
Jeugd sentiment ..en maar ijzerdraad afvoeren als je deze pers bij huis kreeg
+1
Siete
@jehan
Ja dat geloof ik graag. Maar wel altijd snoeiharde balen. Ongeacht het product
@jehan heb van de grasdrogerij nogsteeds balen met ijzerdraad erom, staat een oude stationair Pers in de fabriek waar ze gehakseld stro/gedroogd gras mee persen.
Wij halen er gehakseld koolzaadstro op als pensprik voor de melkkoeien.
jehan
Leuk zon filmpje ..een stuk ijzer dat heen en weer gaar boven de pickup ..om het gras naar buiten te werken
+1
schluterman
Met zoon pers en dan een deutz 10006 hebben ze bij ons loonbedrijf in de buurt jaren gereden
+2
Fred4130
Dezelfde combi reed jaren bij loonbedrijf M. Moes in Den Horn. Loonbedrijf vanTil uit Den Ham had er een TW15 (of was het een 10...?) voor lopen en die maakte toch stevigere pakken. Jarenlang van gevoerd, in klampen van 3x9 of 4x9 in de bult , plastic erover en nooit schimmel, al vervloekte je soms het draad wel eens, maar door midden gesneden met de steekschop perfect handelbaar. Beste kuilpakken systeem ooit.
@Fred4130 1 hoog tegen elkaar zetten, plastic erover, beetje zand erop en dat ging goed? Bijzonder..
hans30
@ronald-deutz-fahr hebben wij vroegen ook wel gedaan, werkte super als het folie er maar strak omheen zit en luchtdicht natuurlijk
+1
jehan
@hans30 klopt wij hebben toen de giertank gepakt en de boel vacuum gezogen
+1
Fast Eddy
@ronald-deutz-fahr

Je pakt ze per groep in. Dus dan heb je minder kans op broei. Bij een gemiddelde veehouder gaan er wel een paar pakken per dag door. Dus is een groep ook in een paar dagen op.
+2
newholland-
@ronald-deutz-fahr hier 3 hoog en 3 lang 27 onder een zeil werkte perfect
+1
Fred4130
@ronald-deutz-fahr waar staat 1 hoog? Ik zeg 3x9 dus 3 slagen van 3x3(=9) dus 3 hoog en dus net als new holland zegt 27 of 36 in 1 blok. En ja , dat ging uitstekend, geen broei, niks vacuum zuigen , geen zand erop alleen paar losse pakken hooi of kuil erboven op om rond te maken , plastic er strak over en trevira banden erom en erover . Dat was dan ook het voordeel van de vicon ( wel erg afhankelijk of je een loonwerker had die kwantiteit wilde of de mijne die kwaliteit wilde leveren....2 a 3 pak minder van een ha t.o.v de ander zei me genoeg...), die zaten veel stijver in elkaar dan de Claas en New Holland pakken die ik later had, daar kwam wel eens broei en schimmel in.
newholland-
Leuk dat er nog mee geperst word vraag me af of er nog onderdelen voor zijn want was denk 1984/85 dat ze op de markt kwamen ,denk dat er sowiso niet veel meer nog werkend te vinden zijn.
+1
Fast Eddy
@newholland-

Hier was een boer in de buurt die 3 van die persen had. Uiteindelijk hebben ze alle persen naar de oud ijzer handelaar gebracht.
+1
newholland-
@Fast Eddy des te leuker dat deze nog werkt zullen er echt niet veel zijn.
Fast Eddy
@newholland-

Dat klopt. In het verleden had bijna elke loonwerker hier in de buurt zo`n pers.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden ford , Vicon , hooi , trekkers , werklust en pers geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!