Wat zijn jullie ervaringen met een boxer klepelmaaier

Ik kan een boxer klepelmaaier kopen 2 meter werkbreedte wat zijn jullie ervaringen met dit merk?

Deel dit topic

Reacties

+1
marcel-pek
Goed! Wij zijn er wijs mee;)
+1
flip1150
Boxer is een merk in het goedkopere segment. Als je deze af en toe hobbymatig gebruikt met respect zal je er lang plezier van hebben. Denk er aan dat alles een prijs kwaliteit verhouding heeft. Pas op met 2e hands (dat geld voor alle merken).
newholland-
@flip1150 is voor in het weiland om wat slootkanten en rietplekken te klepelen niet voor loonwerk van 7 tot 5
+1
Jos1980
Prima voor zoals hierboven aangegeven. Aftakas kap is meteen kapot van schuren maar aftakas zelf nog nooit iets aan gehad. Ik klepel zelfs slootvuil en snoei bomen dan heb je af en toe de v snaren kapot. Verder ooit wat laswerk aan scharnier punten. Niks ernstigs. Dus prima voor boeren gebruik en misbruik
+2
case 745 xl
Ik heb ook de 2meter uitvoering en doe er slootkanten en bouwterreinen mee en dat gaat gewoon goed. Voor wat ze kosten is het het geld gewoon waard. Ik maai er zelfs kleine boompjes en haagjes mee
Pauls
Om hierop even verder te gaan : iemand ervaring met de boxer arm klepelmaaier (bak van 80 cm) ?
+1
Nickvg
@Pauls wij hebben een arm klepelmaaier:

Foto van een Massey Ferguson 5455

Bevalt voor zover goed. Hebben +- 25 bunder land en heb nou 2 rondes gedaan.
Nickvg
@Nickvg onze maaier is 130 cm breed.
Pauls
@Nickvg Das een maatje te groot (lees : te duur) voor mij vrees ik. Heb ondertussen ook een Jansen armklepelmaaier/maaibalk te koop zien staan, eentje van 100 cm met een passend maaibalk mes van 180 cm. Maar ook hier heb ik geen echte reviews van gezien, dus ook een vraagteken ivm bouwkwaliteit. Ik zou m graag aan de 175 willen hangen, deze heeft 200 kg wielgewichten, dus zou goed moeten lukken zonder om te kiepen bij het ver uitreiken over de gracht. of is dit echt heel onstabiel dan ?
Fendt926Driver
@Pauls ik heb een votex clipper 50 aan mijn 62pk fendt hangen.
Kan ik maximaal uitstrekken en geen moment dat ik denk dat ik omkip.
De klepelbak is ongeveer 1m breed.
Hou dat in de gaten of je grote sloten moet of kleine boeren slootjes. De bak moet wel in de sloot passen.
Pauls
@Fendt926Driver Ik heb je foto gezien, zo'n gracht heb ik er maar eentje met een kleinere opkant (+-1.2m) van zo'n 100m lengte, de overige zijn smaller, dus kan met kleiner (kortere arm) model eventueel ook aan de slag. De meeste grachten hebben breedte van 30 a 50 cm onderaan , maar ik moet niet veel tot beneden in de gracht, dus zal wel lukken denk ik. of mss toch het model kopen met het maaimes erbij.
Fendt926Driver
@Pauls bijna alle sloten maai je van 1 kant. Behalve die beek van de andere foto.
Dus moet je nog wel iets arm hebben.
Maar overdreven groot ook weer niet.
Wat bedoel Jij met een model met een maaimes erbij?
Waar zit dat maaimes?
Op des plek van de klepelbak?
Of daar nog bij aan?
Pauls
@Fendt926Driver Je moet hier maar ff kijken jansen-versand.nl/land-en-bosbouw/maaimachines/…, ik denk dat je de klepelbak eraf moet doen om het maaimes eraan te plaatsen (zo'n ouderwetse maaibalk, zoals die van een oude maaidorser, dus 1 enkel mes dat heen en weer gaat, geen dubbel) .
Fendt926Driver
@Pauls misschien koop je een andere als deze. Want deze past niet achter een 175.
Maar heb nu wel gezien wat het is.
Die maaibalk is een heggeschaar bij deze machine. Geen gras vinger balk
Pauls
@Fendt926Driver Waarom past deze niet achter mijn 175 ?
Fendt926Driver
@Pauls die is bedoeld voor een mini tractor met cat 1 aan de hef.
Jij hebt cat 2 aan jou 175
Pauls
@Fendt926Driver daar zijn oplossingen voor he, kleine busjes over de pennen of eventueel klein beetje beunen tot het er aan kan, ik ben niet vies van een beetje op maat maken. Ik was zelfs aan het denken om m vast te maken aan het midden van de trekker, zodat je goed zicht hebt op de klepelbak, hydraulica wel achteraan laten, maar daar heb ik er te weinig werk voor, en zal het waarschijnlijk met een spiegel gaan oplossen om de klepelbak goed te zien.
Fendt926Driver
@Pauls zijn zeker oplossingen voor.
Hef moet ook veel smaller bij elkaar en dan kun je hem misschien iets meer naar de rechterkant zetten.
Pas wel op dat de aftakas dan vrij scheef gaat.
En anders mis je al een halve meter uitstrek breedte want een minitrekker is 1m breed en jou 175 is 1.80m breed
Pauls
@Fendt926Driver Vooral die aanpassing om alles heel scheef achter de trekker te hangen, baart me zorgen, hefarmen zijn vrij lang dus komt de (relatief lange) aftakas iets minder scheef. Ik heb ook nog een speciale aftakas waar ik met de beerton kan bochten maken zonder alles af te zetten. Waar ik me wel bewust van ben is dat ik niet ver opzij kan naast de trekker, die 2m90 die zij opgeven is vanaf de scharnier punt, en daar verlies ik er reeds 90 cm van, dan blijft er nog 2 m over, wat voor mij nog voldoende is, als ik dan al 20 cm naar rechts kan opschuiven, is het normaal voldoende en neem ik er genoegen mee dat over de grachtjes maaien moeilijk zal zijn.
Fendt926Driver
@Pauls weet niet of je ook palen en draad langs de sloot hebt staan want dan kom je lang niet over onder in de sloot
Pauls
@Fendt926Driver geen draad langs sloten, af en toe een boompje op de berm van de gemeente. Aan dat perceel is de afstand zowat 5a 6 m tussen die boompjes, ze staan met 5 naast elkaar, daartussen klepelen over de gracht zal de moeilijkste worden, maar dan kan ik ff de handbosmaaier gebruiken en dan terug open ruimte van 50 m. Het is toch wel mooi en handig zo'n boompjes op de wegkant, altijd schaduw op een deel van het veld, als de wind wat raast, valt er geheid wat mais om...
Nickvg
@Pauls weet niet of de boxers veel van elkaar verschillen kwa bouw. Die van ons bevalt voor zover goed
@Nickvg heeft die elektrische, niet proportionele bediening?
Nickvg
@ronald-deutz-fahr nee zo zit het:

(klik om te vergroten)

@Nickvg aah oke, bediend dat nog een beetje soepel?
+1
Nickvg
@ronald-deutz-fahr Het kan wel soepeler. Een joystick bijv. zou mooier werken maar er is wel gewoon goed mee te werken.
RobVolvo
@ronald-deutz-fahr Op het werk hebben we voor een klant een keer zo'n nieuwe Boxer arm klepel voorzien van elektrische joystick besturing, dat werkt wel veel mooier als dit! 😉
@RobVolvo daarom was ik daar ook benieuwd naar, die was omgebouwd naar proportioneel elektrisch aangestuurd, zo maak je een goedkope klepelmaaier toch nog erg duur 🙈
+1
RobVolvo
@ronald-deutz-fahr Weet niet meer wat dat blok kostte maar het viel mij reuze mee in ieder geval! Tuurlijk moet het er dan nog op en aangesloten worden, maar als je een beetje handig bent is dit zelf wel te maken... 😉
Yanmarthomas
Heb een boxer cyclomaaier gehad niks mis mee voor de hobbyist niet voor professionele doeleinden geschikt veel gras mee gemaait en eigenlijk weinig tot geen problemen gehad.
newholland-
@Yanmarthomas waarom wel voor de hobbyist ? Wil je daar mee zeggen als je hem veel gebruikt dat i eerder stuk gaat?
+2
Nickvg
@newholland- wat hij bedoeld denk ik is dat het vooral voor kleinere boeren is en niet voor grotere boeren of loonwerkers.
+1
Yanmarthomas
@newholland- ik bedoel niet voor een loonwerker die er 10 uur per dag mee maait.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
33
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0