International 423 - startmotor

De startmotor van mijn 423 heeft het begeven.Weet iemand of zo'n ding nog te repareren valt,of kan je er beter gelijk een nieuwe op zetten? Mijn trekker staat te koop dus ik wil er eigenlijk niet te veel geld meer in steken.Ik weet dat een nieuwe startmotor al gauw over de 200 euro kost.Wat zou een goede gebruikte kosten? Als die te vinden is.

Deel dit topic

redgiant

Reacties

willem en mf
Das balen
willem en mf
Kapje al los gehad en even kijken of er niet een draadje los zit?
basia
Oef ; alweer ee startmotor topic ;

als je geluk hebt ku je de startmotor weer
goed krijgen met een set nieuwe koolborstels en een paar lagerbusjes + het anker opzuiveren .
Als er meer onderdelen defect zijn zoals relais
e.d . kun je beter een andere c.q. nieuwe kopen .
WimBe
Ben geen Inter-monteur, maar als je zelf handig bent, kun je het misschien wel goedkoop klaar krijgen. Maar vaak bij deze 'standaard' dingen, zijn de arbeidskosten van een monteur duurder dan een nieuwe, in verhouding zeker!
deutz dx
Als ik jou was zou ik hem gewoon maken of nieuwe kopen, want als je hem tekoop zet en en bij zet dat de startmotor het niet doet word er minder op geboden.
IH-Jansen
Al geprobeerd om met een hamer er een paar tikjes tegen aan te geven?
redgiant
Nee dat heb ik nog niet geprobeerd.
jd-twan
Probeer ihc parts
die hebben ook veel slooponderdelen
suc6
Corne S
Weet je wel zeker of het relais het doet? Die kan namelijk ook blijven hangen. Die kun je namelijk ook als onderdeel los krijgen. Je kunt natuurlijk zelf dat ding in de werkbank zetten en kijken wat er aan de hand is. Kapot istie toch, dus wat heb je te verliezen?
redgiant
IHC parts heb ik begin van de week al gemaild,nog niks terug gehad.
Marcus
Denk er om dat je de + pool van de accu loshaalt voordat je de starter demonteet. Anders blaas je de regelaar van de dynamo aan gort en ben je verder van huis!!
Als je nog nooit heb gewerkt aan startmotoren zou ik naar een electrospecialist gaan. Zelf doen kan, maar je hebt uiteindelijk ook onderdelen nodig en die moet je toch daar halen. Min of meer bij jullie in de buurt zit de Cock uit Eindhoven.
WimBe
@Marcus

Quote:
Anders blaas je de regelaar van de dynamo aan gort

Huh? als de trekker uit is, is er toch niets aan de hand? De diodenbrug zorgt er immers voor dat de stroom niet bij de regelaar komen kan..
basia
Hooguit zou je door kortsluiting ; en daardoor je diode brug kunnen beschadigen (inductie-spannings-piek )
Dus accukabel losnemen !
Als ik jou was zou ik eerst even in de startmotor kijken ; zo.n bosch starter is niet zo moeilijk ; als de borstels op zijn ; trekt het relais ook niet aan omdat hier 2 spoelen in zitten ; en een spoel maakt massa over de borstels'; de andere spoel houdt de starter ingeschakeld ( de andere spoel valt uit ; krijgt spanning van 2 kanten !)
Mijn ervaring is set nieuwe borstels + anker opzuiveren en hij start weer prima ; als er mee onderdelen defect zijn zoals relais en bendix etc ; kun je beter een ruilstarter monteren .
WimBe
@basia

Ja dat snap ik, als je 'ruig' aan het sleutelen bent... Of kabels laat 'bungelen'
Maar ik vatte het een beetje anders op 😉 maar goed, om fouten te voorkomen is het wel beter! Daar heb(ben) je gelijk in! 😉
radium45
Nog geen 100 euro
johndeere6410
Marktplaats staat ook een te koop onder cormick 423. Staat geen prijs bij maar je kan altijd even horen!
redgiant
Bedankt voor de tips.Die op marktplaats kan ik niet vinden,kun je wat meer gegevens geven.Mischien zit ik verkeerd te zoeken.
johndeere6410
Krijg hem er zelf ook niet meer voor op marktplaats. staat er denk niet meer op!
suc6 met zoeken verder
deutz110
Ik denk dat je het beste er een nieuwe voor ken kopen dan weetje zeker dat hij niet nog een keer kapot gaat en dan vraag je ff meer voor de trekker
redgiant
Door allerlei omstandigheden was ik er nog niet aan toe gekomen om nog iets aan die trekker te doen.Ik had inmiddels wel een andere startmotor gevonden.Maar ik heb uiteindelijk de complete trekker kunnen verkopen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 423 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!