Illustratie van:

Dubex Spuit - Merk hoofdkraan en drukregelaar

Goedenavond TFers,

Ik zit hier met een probleempje waar ik zelf niet meer uit kom. Te lang geleden heb ik deze hoofdkraan/drukregelaar uit elkaar gehaald omdat deze lek was. Nu heb ik recentelijk dit geheel weer gemonteerd, maar nu werkt het niet meer helemaal goed. De druk loopt zo hoog op dat het persfilter uit elkaar knalt. Weet iemand van welk merk dit spulletje is of heeft iemand hier misschien zelfs tekeningen van?

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Jank56
Goeden avond
Er zit in de regelaar een RvS borgri g als die stuk is loopt de druk ook hoog op
Anders even bellen met onze monteur bij Kort in Zwiggelte
Vraag maar even naar Jan Bert Hoekman
Gr Jan
sybren
Heb nog wel een compleet setje liggen.
Probleem gevonden, tijdens het demonteren vond ik een losse RVS sluitring. Na onderzoek bleek aan zowel de onder als bovenzijde van de 'plunjer' een RVS sluitring te moeten zitten. De bovenzijde is mij bij de vorige montage schijnbaar weg gevallen/geschoten o.i.d.. Alles weer gemonteerd zoals het hoort en werkt weer perfect.
Jank56
Goed om te horen
Gebeurd idd wel vaker dat die borgring er af gaat
Succes verder
Hoeveel druk geeft zo een spuitmachiene eigenlijk?
Fendt926Driver
@Fendt 106 S Christoph hoeveel druk wil je hebben.
traploos van 1 tot 6 bar kan ik wel halen met mijn dubex model 8
Campagne
Hallo, mijn eerste bericht. Ook ik heb een Dubex van een 25 jaar oud, verder prima, maar ook mijn drukregelaar, dezelfde als op de foto, heeft kuren. Om te demonteren, gewoon de bovenste 4 schroeven verwijderen, en dan het hart naar boven trekken? Bij voorbaat dank voor tips!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Dubex Spuit ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0