Ford 4600 - Startproblemen met startmotor

Toen ik mijn Ford 4600 probeerde te starten na een tijd te hebben stil gestaan geeft de startmotor geen enkele reactie. Alle aansluitingen van de startmotor en accu zijn los geweest en weer opnieuw aangesloten.
De accu is volledig opgeladen en de voorlampen branden fel. Ook het dashboard is duidelijk verlicht.
Wat opvalt is wanneer ik de claxon gebruik dat dan de verlichting van het dashboard wegvalt.
Is hier mogelijk een storing in het startrelais of is dat gekoppeld aan het claxonrelais?
ChristianM

Reacties

+1
sjoerd090
Nee de verlichting heeft niks met jou startsysteem te maken als je contract schakelt komt er dan wel stroom op het kabeltje voor je startrelais te schakelen?
En anders probeer is met een schroevendraaier tussen de de aansluiting dikke + en schakel vanaf contactslot mischien dat dit wel werkt
Fordje4600
@sjoerd090 bij een 4600 kan je niet doorverbinden met een schroevendraaier
sjoerd090
@Fordje4600
een stuk kabel kan ook haha
jammermaarhelaas
Er kunnen meerdere contacten niet goed zijn. Eerste waar ik vaak naar kijk is de massakabel aan de startmotor, maar als het zo ineens niet meer wil, zoals bij jou, dan zou ik de kabel die van het contactslot komt, en op de + pool van het startrelais zit, even controleren (of ie er wel goed op zit, goed contact maakt, en stroom krijgt van het contactslot als de sleutel op stand starten gedraaid wordt.
Fordje4600
Bij mij was er een klein massadraadje los aan de startmotor.
nhfendt fan
Maakt de accu wel goede massa ? Of de startmoter zelf die heeft ook massa nodig Verder met een stuk houd (niet te hard) kloppen op de startmoter wil soms ook wel helpen
ChristianM
Bedankt voor alle berichten! Fijn dat er zoveel wordt meegedacht door de TF-ers. Ik ga nu eerst op vakantie en hoop daarna de genoemde punten te bekijken.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4600 en hebben de trefwoorden accu en startproblemen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!