Illustratie van:

Case Agriking - olie

Beste,

ik heb me deze week een agriking 1570 gekocht. Nu wil ik deze volledig verversen van olie, maar je vindt nergens een manual of zoiets van deze trekkers.
Nu is men vraag: welke olie doe jij op de bak / achteras?
Op men 1255 en men broers case magnum moet er originele case olie, hytran ofzo noemt die. En bij de loonwerker doen ze op alles (new holland powerschift, john deere Quad power en autopower) castrol agri trans plus. Behalve op zen magnum, waar het ook die originele case olie is.
En weet je soms een adresje waar ze nog een neusje zouden hebben? Men neusje en motorkap ontbreken van men trekker...

Alvast bedankt,
mvg,
Kevin

Deel dit topic

Reacties

Mielmonteur
Hoezo moet daar speciale olie op?? Dat is toch niks anders dan bij gewone trekkers... Wij gebruiken altijd BP - terrac van de dealer
Mielmonteur
Ja en Castrol en Bp is hetzelfde
Pascal
@Mielmonteur
Powershiftbak dus kan nog wel is wat anders in moeten. Neem aan dat ze t bij de Case dealer wel weten?
valmet6400power
Moet je fe tf-lid rubensiebkes een bericht sturen, die heeft ook een agri king 😉
tractorliefhebber
@Pascal Klinklare onzin dat er alleen Case olie in mag. Ga naar je lokale olie leverancier en vraag de juiste olie.
Wimsumar
Beste Matthys: Zo'n ruim 30 jaar oude trekker heeft wat betreft oliesoorten "alle kleuren van de regenboog" al gezien ( of is nog nooit ververst!). Doe er gerust dezelfde olie in als de al aanwezige trekkers.
Matthys
@ Pascal: Case dealer hier om de hoek heeft vroeger altijd enkel international verkocht, en heeft wss nog nooit een agriking gezien.
@Valmet: ga ik straks ff doen
@ tractorliefhebber: voor die Case olie is het niet meer dan voor de Castrol olie, dus doe ik op die trekkers dan maar die case olie.
@ Wimsumar: je hebt wss wel gelijk 😃
Wat me wel opvalt nu: de olie staat net niet in het pijlglas, en koudweg moet je eerst wat toeren maken eer de powershift wil schakelen (zowel voor de achteruit als 1 van de powers te nemen)
Alvast bedankt voor de reacties
eshuis
Hallo mede agrikinger, soort olie weet ik ook niet precies. maar ik zou wel even navraag doen bij de dealer. ja en plaatwerk. kheb zelf een deur nodig. daar wil een handelaar nog naar kijken. die naar america gaat.
RubenSiebkes
@ eshuis, je mag mijn deur wel kopen... krijg je er wel een trekker bij.... haha
old man jose
Voor onderdelen probeer eens de With in Leerdam of omgeving:
lmbdewith.nl/
Matthys
@eshuis: aan een deur kan ik je niet helpen, die ontbreek ik ook 😃
Bedankt voor het adres old man jose, hier in de buurt hebben we niet echt een David Brown dealer.
inter-Eric
Case olie is flauwe kul want case maakt zelf geen olie ze zeggen dat er ook hoogwardige 10w30 in mag maar dat zou ik eens navragen
Matthys
@ inter-Eric: Case heeft wss geen raffinaderij van zichzelf, maar de olie is bijna niet duurder dan die van Castrol of BP, dusja.
arne
Hytran is remolie denk dat je gewoon normale olie op die trekker kunt doen wij heb olie van OK het op de achter brug doen wij ht speciaal .. kun je zo opvragen bij een olie boer
SJB533
Hytran is transmissie en assen. HT MOET bijvoorbeeld ook in de bak van een IH met Agriomatic S. (Als je dat niet doet, wordt ineens een klotenbak, daarom kreeg hij een slechte naam!) Dacht dat Hytran 90W oid is...
magerehein
Case was vroeger van een stel oliesjeiks!(Tenneco)Hytran word gebruikt voor de lamellenpaketten van hi-lo,aftakas en remmen.Andere olie of vermengde olie betekend dat die paketten gaan plakken en verbranden.
Met name de Amerikaanse IH s zijn daar gevoelig voor.Heb voor een poos terug daar ook hele discussies over gehad maar heb wel voor hytran gekozen.Wij hebben hier jaren een agriomatic bak gehad en nimmer problemen gehad.Zat overigens geen hytran in in die tijd bestond dat verhaal nog niet eens

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case Agriking ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
5