Atlas 1304M - Verschillen tss 1302E en 1304M

Hallo, wat zijn de verschillen tussen de Atlas 1302E en 1304M?
Dank voor alle bruikbare informatie.

Deel dit topic

DBRaymond

Reacties

+1
langeslagdiesel
Een E tje kan maar 1 ding te gelijk. Een 04 tje heeft awe4 systeem (andere druk en liter verdeling onder wisselende belasting ) nu heel normaal maar toen in 1986 toch wel top of the line. Zeker voor Duitse begrippen. Mits goed afgesteld draait een 04 veel beter dan een E. Zeker met rijden en draaien tegelijk. Dat gaat met een E eigenlijk niet.dan pakt hij de weg van de minste weerstand. Qua werk snelheid zaten ze heel dicht bij elkaar. De 04 serie 2 was al weer een stuk sneller en sterker. Toen ze bij atje linde los lieten en met rexroth gingen googelen heb ik voor het laatst op een badlas gezeten. Ik weet niet hoe ze tegenwoordig zijn.
wim-same
@langeslagdiesel Mijn laatste Atlas was ook een 1404 nog met een luchtgekoelde Deutz motor. Van de jongere Atlassen hoor je bepaald geen positieve berichten Jammer. Waren vroeger top kranen in de begrippen van toen. Maar in de jaren 90 werd de techniek al ingehaald door Japanse kranen.
langeslagdiesel
@wim-same toen atlas zijn eerste 04 serie goed aan het draaien had, en de draaikrans problemen ( Franse troep ) had opgelost was het een wereld kraan. Zeker de 1404 was een topper. Goed uitgebalanceerd, snel genoeg en erg sterk. Maar wel ten opzichte van alle Duitse kranen. Hitachi en komatsu ( de echte Japanners niet de hanomag en sennebogen ) liepen toen al ver voor op snelheid bedienings gemak en kracht. Veel sneller rij werk grotere en sterkere slag in de lepelsteel en vet afdicht ringen op de pennen en bussen. Alleen 80 % van alle mobiele kranen was toen nog atlas dus je wist niet beter.
wim-same
@langeslagdiesel maar toen was het dan ook snel gedaan met Atlas.
+1
langeslagdiesel
JAH. Toen ging het hard berg afwaarts. Zou ook niet weten hoe ze tegenwoordig zijn. Geen behoefte aan.@wim-same
DBRaymond
Dankjewel voor de zeer gewaardeerde informatie... Nog iemand ?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 1304 en hebben de trefwoorden rook , motor , versnelling en km geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!