Ford 3000 - Hef werkt niet

Hallo
ik heb een Ford 3000 staan nu werkt de hef niet en je laat hem een poos lopen of je rijd met de Ford dan kan zo dat hij begint te werken waar kan dat aan liggen
en heeft er nog iemand een werkplaatsboek van een Ford 3000
m schonewille

Reacties

m schonewille
En als hij werkt dan is de hef ook best sterk
PieterQu
Voldoende olie erin?
m schonewille
@PieterQu wat voor olie hoort daar in
ValtraStisch
Lucht in de zuigleiding van de plunjerpomp.
Nieuwe O-ring in de pomp zetten.
Ronald125
Is de olie al eens ververst? Misschien oude vervuilde olie in combinatie met filters die dicht zitten?
+1
jammermaarhelaas
In deze link staat (veel te veel) over waar je de olie kunt peilen en wat er in kan.
tractorfan.nl/topic/67645/

Mijn advies is om een universele olie voor transmissie en achterbrug van trekkers te kopen bij een landbouw mechanisatie bedrijf. Die hebben zoiets wel op voorraad. Klacht klinkt als te weinig olie.
Ook moet de kleine hendel opzij van de hefdeksel, aan dezelfde kant als waar ook de hendel voor de hef zit, omhoog staan om de hef te gebruiken voor werktuigen die je op een vaste hoogte wilt stellen. Staat die kleine hendel omlaag, dan werkt de trekkrachtregeling en reageert de hef op de druk op de topstang (achter het aankoppelpunt van de topstang zit een sensor), en in die stand reageert de hef bijna niks, totdat de hefhendel bovenin staat, dan heft ie ineens helemaal omhoog. Dit is dus zeer gevaarlijk wanneer je dat niet verwacht en er zelf tussen komt.

Als dat dan niet helpt, of je hebt de olie reeds aan het peil, dan gewoon eerst even de O-ring van de aanzuigbuis van de oliepomp (de pijp met grootste diameter) vervangen, en als dat nog niet helpt, dan moet de hefdeksel eraf als je bij het aanzuigfilter wilt kunnen om die te reinigen. Dan kun je ook misschien maar beter de hele plas olie verversen, maar dat is aan jou natuurlijk.

De versnellingsbak heeft een eigen, gescheiden reservoir, kan dezelfde olie in als dat ooit nodig is.
m schonewille
En waar dient deze voor

(klik om te vergroten)

m schonewille
Hoe kan dat hij lekt motor bij dat ronde as

(klik om te vergroten)

WO 562 Driver
Misschien verkeerde te dikke olie.
Als hij warm is dat het dan dunner is endaarom wel werkt.
Op de bovenste foto zie je de regelknop voor de hefsnelheid. Hiermee kun je de hef langzamer laten heffen, dit is bedoeld voor grondbewerking. Je kunt dan de hef op trekkrachtregeling zetten (met dat hendeltje wat boven deze knop zit, die zet je dan omlaag) en als de automatische regeling de ploeg dan heft, dan heft ie niet zo snel als je met die ronde knop de snelheid dus verkleind hebt. Dat kan een beter werkresultaat geven, of meer grip met de wielen, dat is iets wat je in praktijk uit kiunt proberen.
Zet je de hef-hendel helemaal omhoog, dus zo ver als kan, dan werkt de haf altijd op maximum snelheid omdat dan de snelheids regeling met een stang onder de hefdeksel op maximaal wordt gezet.

De tweede foto:
Er kan motorolie langs de pakking lekken tussen motorblok en pomp. De pomp zit op een tandwiel aan het eind van de nokkenas. Maar, ook kan er olie lekken vanaf de kleppendeksel (ik zie op de foto dat er van boven ook olie komt), of misschien langs de as van de pomp. Hoe je dat laatste bij deze pomp kunt repareren weet ik niet, allicht zit ergens een O-ring, dat is bij het nieuwere type pomp wel zo.
De kleppendekselpakking is eenvoudig te vervangen, eerst even de deksel en de rand rondom goed reinigen voor je de deksel er af draait, en nadat de nieuwe pakking (kurk) er tussen ligt, de bouten matig aantrekken, niet te vast, want dan gaat ie juist ook weer lekken.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!