Even voorstellen: Sytse62

Ik ben geïnteresseerd in trekkers en heb een paardebak en weiland wat ik af en toe bewerken wil. Op zoek naar een tractor 30-40 pk. Wordt vervolgd😉
Sytse62

Reacties

+3
Fendt926Driver
Mijn advies zou een deutz trekkertje zijn.
Uit de 06 serie.
4006 of 4506. Machtig handige trekkertjes die simpel te repareren en onderhouden zijn
Sytse62
Hartelijk dank voor je advies, ben op dit moment bezig met een Fordson Dexta. Deutz is ook mooi dan toch een wat ouder type. Ben (nog) niet merkgebonden. Wil in ieder geval een hef en aftakas. Als ik iets gevonden heb meld ik het hier wel😉
Fendt926Driver
@Sytse62 let even op doordraaiende aftakas.
Ik weet niet of een dexta dat heeft.
Kan dus zijn dat de aftakas tijdens maaien elke keer uitgaat als jij de koppeling intrapt en weer aangaat als je de koppeling weer laat opkomen.
Maar dat is de ford fanaten wel te vragen voordat je iets koopt waar je spijt van krijgt
inspecteurfendt
@Fendt926Driver Een doordraaiende aftakas werkt wel gemakkelijker maar als je het een beetje gewoon bent valt dat best wel mee zonder doordraaiende pto, bij het maaien toch, bij een zware belasting heb ik geen ervaring zonder doordraaier. Je moet wel een vrijloopaftakas hebben anders maak je brokken en lukt het ook niet. 😀
+1
Fendt926Driver
@inspecteurfendt als je alle kanten nog uit kunt ga je toch niet bij de verkeerde kant beginnen.
inspecteurfendt
@Fendt926Driver dat is waar maar als je droomtractor geen doordraaiende pto heeft moet je die niet laten staan omdat het iets moeilijker is bij aftakas werk.
Fred4130
@Fendt926Driver de latere types van dexta hadden ook een doordraaiende aftakas, heb zelf nog eentje van 1963, 1 v.d. laatste serie, die het ook heeft.
Fendt926Driver
@Fred4130 ah. Super. Hier kunnen we wat mee.
Hoe kun je zien aan een dexta dat er doordraaiende aftakas op zit?
En schakel je de aftakas in met een handkoppeling of zit die dan bijop de voetkoppeling
Fred4130
@Fendt926Driver gewoon op het voetkoppelingspedaal. Heb je 2 trappen, half is de versnelling en tot de plank ingetrapt is de aftakas uitgeschakeld. Mijne heeft inmiddels dik 15 a 16000 uur gedraaid en op de kopplingsplaten na nog nooit los geweest. En in verhouding met eentje van 150 pk van tegenwoordig heeft de Dexta behoorlijk meer voor de kiezen gehad in het verleden. En nog steeds loopt ie regelmatig voor de vicon speeder, de enkele hark of mestwagen etc.
Fendt926Driver
@Fred4130 ok. En hoe herkent topic starter de dexta die wel doordraaiende aftakas heeft?
Heeft die een bepaald nummer op het chassis of andere kleur?
Of bepaald dashbord waar je ze aan herkend?
Fred4130
@Fendt926Driver alleen door het uit te proberen of je een 2 traps koppeling hebt of niet. Het was vanaf het begin een optie en vanaf 1961 standaard. Dus maar 1 manier om er achter te komen. In elk geval hebben de (originele ) blauwe met lichtgrijze velgen, spatborden en lampen het standaard, maar menig dexta is overgespoten in de verkeerde kleurstelling dus geeft geen 100% zekerheid. O.a. op de website van lutje ford , lutje-ford.nl/ , is veel info en handleidingen etc te vinden en te downloaden. De moeite waard.
+3
Sytse62
Hey trekkervrienden, los van de aftakas discussie en zo.
Ik heb vanavond een deutz d3005 gekocht , gewoon omdat'ie mooi klinkt🎧😃
Groeten Sytse
+1
Kramer U800
@Sytse62 Goede keuze, veel plezier ermee! 💪
stijn-de-bock
@Sytse62 foto's graag?
+1
Fendt926Driver
Super.
Heerlijke trekkers de 05 serie
+2
Sytse62
Hey trekkerfreaks,
Foto's volgen, er zijn een aantal dingen die ik aan ga pakken😉 Eerst maar eens olie verversen en vetpunten nalopen.
Iemand nog tips?🤔
Ik ben in ieder geval erg blij met mijn Deutz en de enthousiaste ontvangst op dit forum🤗

Groetnis Sytse
Kramer U800
@Sytse62 Kijk! Dat is goed om te horen! Meteen kijken of bij de stoterstanghulsen geen olie vandaan komt, daar staan luchtgekoelde motoren bekend om dat ze daar wel eens wat willen lekken. Die zitten aan de rechterkant, het zijn 4 buisjes bij de 2 cilinder waar boven en onder rubberen ringetje zitten, hele simpele fix als je een beetje kan sleutelen, het zijn dingetjes van euro werk maar je merkt gelijk resultaat! En bij het olie verversen gelijk ook even de filters vervangen uiteraard als je toch bezig bent. Veel succes! 💪
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!