Even voorstellen: Freggel

Hoi, ik ben Frederik, geboren in het jaar 1986 en woonachtig in Maldegem (België, Oost-Vlaanderen)
Al van kindsbeen af gek op alles wat met tractoren te maken heeft, maar (helaas?) nooit echt wat mee gedaan. Ik werk als industrieel onderhoudstechnieker, dus ook de techniek onder de carrosserie spreekt me aan. Hoewel het nieuwe materiaal mij wel kan boeien heb ik toch grotere interesse in het oudere, klassieke spul waar je nog aan kan werken zonder er een computer aan te hangen.
Verder ga ik graag kijken naar tractorpulling en rij ik graag (voorlopig met een tractor van een kennis) eens een oldtimer tochtje. Mijn vrouw is al gewaarschuwd dat er vroeg of laat een kleine oldtimer trekker op de oprit komt zodat ik die tochtjes met mijn eigen materiaal kan doen.
Freggel

Reacties

+1
Fendt926Driver
Hoi freggel. Welkom op tf
Nog een bepaald merk oldtimer waar je er graag zelf 1 van wilt hebben
Freggel
@Fendt926Driver
Bedankt.
Een voorkeur heb ik niet per se, ik gluur sowieso wel richting John Deere omdat ik als kind zowat opgroeide tussen het groen-geel en toen ook al af en toe mee mocht in het stro.
Heb een tijdje geleden op het punt gestaan om een 1120 te kopen, maar de eigenaar stond niet echt open tot onderhandelen over de prijs nadat ik tijdens de testrit enkele gebreken had vastgesteld.
Ook met een Fordson Major heb ik een testrit gedaan, maar die bleek z'n bak olie in de achterbrug te duwen, dus was wat werk aan. Vroeg de beste man wel 5000 euro voor en dat was toch wat veel. Achteraf gezien niet zo erg, want een Major is misschien toch net iets te groot om in de garage te passen.

Ook met Volvo (auto's) heb ik een ding, ben nogal fan van de klassieke hoekigere modellen en dus ook zo een op de oprit staan. Misschien daardoor dat een (Volvo) BM me ook aanspreekt. Uiteraard ook het feit dat die dingen er gewoon lekker robuust uitzien en ook al bewezen hebben dat te zijn. Heb onlangs een Bolinder Munktell 230 Victor te koop gevonden. Een pak zeldzamer dan een Deere of Fordson, maar dat ziet er een heel leuk ding uit. (om van het geluid van die 2 cilinder nog maar te zwijgen) staat met een kapotte radiator en waterpomp, maar dat wordt nog opgelost door de eigenaar en hij geeft me een seintje als de trekker klaar staat voor een proefrit...
+1
Fendt926Driver
@Freggel super idee die 2 cyl bolinder munktel
Lekker doen wat je hart je in geeft. En voor oldtimer ritjes voldoet bijna elke trekker wel
+1
Freggel
@Fendt926Driver
Ook mijn idee. Wel zou het mooi meegenomen zijn dat de trekker 25 loopt of sneller, anders ben je voor sommige dingen toch echt wel lang onderweg om er te geraken. Ook een hef lijkt me eigenlijk wel leuk om een bakje achter te hangen. Zo hoef ik niet telkens bij mijn ouders een aanhanger te gaan halen als ik naar het containerpark wil met wat snoeiafval ofzo... En aan die wensen voldoet de BM helemaal.
+4
stijn-de-bock
Welkom,mijn moto was eerst 5 tractoren en daarna een vrouw....... en het is me gelukt.
+2
a3vandiejen
@stijn-de-bock Bij mij eerst een vrouw en toen één trekker...
+1
Albert Peters
@a3vandiejen die trekkers waren nodig om van te eten
+7
Albert Peters
@stijn-de-bock mee eens Ik had ook eerst 2 trekkers en toen pas plannen voor een vrouw(trekkers heb ik niet meer maar deze prachtige vrouw gelukkig nog steeds en al 46 jaar)
+6
radium45
@stijn-de-bock Bij mij net andersom, eerst 5 vrouwen en toen de tractoren.
a3vandiejen
@radium45 hahaha...
+1
a3vandiejen
Welkom, in Maldegem ben ik een keer met @wim-same naar het oogstfeest geweest met thema Same tractoren.
+2
Schluterfan
Maldegem, das hier vlakbij! Veel succes met je zoektocht!

Leuk dat je kijkt voor een Volvo of iets dergelijks, dan zie je hier in de omgeving eens wat anders als de zoveelste Fordson Dexta, MF 35 of Deutz 06... Op oldtimergebeuren in de streek zie je maar dat hier.

Zoals Adrie spreekt van het Same treffen, dat was eens wat anders.
a3vandiejen
@Schluterfan Dat was ook goed georganiseerd en gezellig.
+1
Freggel
@Schluterfan even op je profiel gespiekt, Schoondijke is inderdaad tegen de deur. Toevallig ook niet naar de tractorpulling geweest in Waterlandkerkje? Deden enkele mensen mee die ik ken, dus die ging ik even aanmoedigen (en intussen een drankje nuttigen)
Wat je zegt is waar, vrij veel Dexta's, MF 35's en Deutz oldtimers hier in de buurt. Ik snap de keuze wel, doordat er zoveel zijn is het gemakkelijk aan stukken te geraken, kennis uit te wisselen,... Maar je onderscheidt je niet echt. Die BM is een pak unieker, ik heb hier in de buurt dan ook geen enkel aanspreekpunt voor stukken of sleutelervaring. Maar ik ben nooit iemand geweest die voor het gemakkelijke pad kiest. Ik rij qua auto dan ook een Volvo 965 (900 serie, 6 cilinder, 5 deurs) waarschijnlijk de enige hier in de streek. Een 4 cilinder was gemakkelijker geweest: ligt in elke 200, 700 en 900 reeks, dus gemakkelijk aan stukken en sleutelervaring te geraken, rijden er nog relatief veel van rond, vind je op elke Volvo sloop en zijn quasi bulletproof. De 6 cilinder is een pak gecompliceerder om aan te werken, de weinige keren dat ik ermee naar een dealer ga hebben ze zo'n motor al jaren niet meer gezien, maar ik vind het fantastisch omdat de zoektocht naar stukken en ervaringen een avontuur op zich is (oja, en het ding rijdt best wel lekker)

Een Schluter is volgens mij ook iets unieker dan de zoveelste Ford, Deere of Deutz 😉
+1
Schluterfan
@Freggel

Nee ik in Waterlandkerkje ben ik jammer genoeg niet geweest. Is anders zo goed als op mijnen achteruit.

De keuze voor de genoemde trekkers respecteer ik ook volkomen. Je hebt mensen die goedkoop, gemakkelijk en snel onderdelen willen kopen en dat is hun volste recht. Ik ben dan weer zo iemand die van het avontuur houd en de moeilijkere weg inslaat. Het is maar net hoe je het zelf wilt.

Ik ben al 4 jaar bezig aan een trekker en als ik dan eens begin op te tellen aan tijd, kosten en energie die ik erin gestoken heb, dan denk je soms wel eens voor wat doe ik het.

Maar de leerschool door zulke projecten, daar willen sommige voor tekenen denk ik.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!