Originele kleur van Mc Cormick maaibalk

Ik ben van plan om de DE 22VH maaibalk van mijn Mc Cormick D439 een nieuw laagje verf te geven. Op TF vind ik zowel foto's van maaibalken in zwarte kleur als donkerblauwe kleur. Het zwadbord is zowel geel als wit. In welke kleur werden de maaibalken vroeger origineel geleverd?
tffkab

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
langeslagdiesel
Blank staal in de olie.
wim-same
Staalblauw, dus mooi blank en dan in de olie. Maait ook het beste.
SJB533
Zoals die op de Farmall D-430 is, zo hoort het volgens mij.
gkgerbengk
Heb hier vorig jaar een Cub 22 maaibalk van een Farmall Cub uit 1954 opnieuw gespoten en met het loshalen van diverse onderdelen kwam er de donkerblauwe kleur tevoorschijn. Nu is mijn maaibalk wel in het Franse Saint dizier gebouwd en die van jou in Duitsland uit Neuss als ik het goed heb dus weet niet als daar qua kleur nog verschil in zit. Ik heb met de ral kleurenwaaier gekeken welke kleur het meest in de buurt kwam en deze erop gespoten.
Voor zover ik weet kwamen de maaibalken uit Saint dizier dus blauw uit de fabriek waarvan het maaimes zwart was gelaten. De stok was geloof ik gewoon blank hout. Mocht ik het fout hebben hoor ik het graag.
tffkab
Neuss ligt in Duitsland in plaats van Frankrijk dus ik deze dat mijn maaibalk uit dezelfde fabriek komt als de jouwe. Weet je nog toevallig welke RAL kleur je er hebt opgezet?
gkgerbengk
@tffkab Jah das een goeie ik haalde het even door elkaar. Mijn Cub komt natuurlijk uit Saint dizier Frankrijk. Haalde het even door elkaar en heb het even aangepast.
Ik weet zo niet welke kleur erop zit, kan morgen wel even kijken.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden maaibalk en kleur geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!