Vredestein traction + ervaring

Wie heeft er ervaring met Vredestein traction + banden

Deel dit topic

Reacties

RobDeutz104
Bel Pim maar op, die kan er uren over ouwehoeren
ford8630power
Leuk voor als je veel op de weg zit, maar de meesten vinden ze te agressief in het grasland en in de modder lopen ze snel vol.
RobDeutz104
Chymbfd
Voor op de weg zijn die banden ook niet alles. Hobbelen te veel en krijgen veel scheuren in het camvas. Maar ja dat is mijn ervaring.
gdr
Als de trekker of hakselaar een nacht heeft gestaan,dan hobbelen ze eerst wel,en op grasland vind ik ze te agressief
wouterdp
Vollopen???
scheuren in karkas???
mijn ervaring met vredestein is zeer goed.
slijten niets, na 10 jaar nog niets van droogtescheurtjes in het karkas.
door de speciale vorm van de nok zelfs gras land vriendelijk.
ze lopen nooit vol!.
nadelen.
achteruit is de traktie veel minder.
en als ze koud staan hobbelen ze enorm, eens warm is dit over.
__amelootje__
Op de 312 hebben we vredestein traction liggen ze hebben nu bijna 6000 u achter de rug en wij kunnen er niet over klagen een mooi platte band rijd zacht op baan maar ik geef ford8630power gelijk ze lopen rapper vol dan een trelleborg maar voor op baan zou ik ze zeker aanraden en voor zaaiwerkzaamheden of op het gras zijn ze zeer goed en niet aggresief zoals hier verteld wordt
WimBe
Hier ook dezelfde ervaring, trekt iets beter dan TM 800's, maar dat is bij vooruitrijden... En ja als je de trekker met (volle) dumper een nacht laat staan, hobbelt het de eerste 10 km 😉
newholland-twente
@wouterdp

Er zit wel verschil in. De oudere productie heeft nog geen gebogen profiel dus die zullen ook minder snel 'vollopen' 😉
Ik denk dat de aggresieveteit veel meer te maken heeft met de rechter voet 😉
__amelootje__
De oudere productie zijn dan zoals de achterste hier?
gdr
Vind de achterbanden wel slijtvast,voorbanden daarintegen zijn bij ons na 2000uur al op
NH-Ford
Hebben ze hier onder de 8360 zitten, voor in het land zijn ze mij te aggresief.
Voor op de weg zijn het mooie banden, slijten niet al te snel, me broer heeft ze onder de 8340 die alleen maar op de weg zit, prima banden daarvoor.
fendt 611lsa
Op de 611 van het het werk liggen ze ook erop 😉 zijn er zeer goed te spreken over, op de weg prima banden aleen als ze koud zijn hobbelen ze eerst even. en in grasland is het wel redelijk agresief.
steyrcvt6160
Gwoon michelin er op gooien
Ik heb van allerlei banden geprobeerd op mijn 'oude' voercombinatie. (zie www.heersinkvoedertechniek.nl)
mij bevielen de vredestens absoluut het beste. 5700 uur gedraaid en toen ging de trekker weg. De banden waren toen ook nagenoeg versleten.

En voordat iedereen begint te bléren dat ze veel meer uren kunnen draaien;
ik heb trelleborg gehad, michelin xm en agribib (volgens mij) firestone, en goodyear.
totaal gewicht van de combi was bijna 20 ton, topsnelheid 57 km/u en ik reed meer dan 100 km per dag. Voorlader werk/transportwerk.

Daarnaast bollenland schaven en lostrekken. neem van mij aan dat het dan ook knap nat kan zijn en als deze banden vol beginnen te lopen, dan moet je gewoon van het land af. Al het land heb ik achteruit moeten schaven, dus vollopen had ik geen problemen mee, anders had ik wel andere banden gekozen.
slijtage was mooi egaal, dat was bij andere banden wel eens anders.

ik zou ze zo weer erop zetten. zeker omdat ze niet de duuste waren. Ik heb alle kosten bij gehouden, duurste band was € 0,40 per draaiuur duurder dan de Vredestein traxion.

nou, verder nog vragen?
sjouke
Ik heb er ook een hele tijd mee gewerkt en bevielen mij prima. eerst een setje pirelli's onder de trekker gehad 710 - 38 maar toen daarvan na een jaar 1 klapte zijn er 2 vredesteins onder gekomen. 👍
grondverzetter
Moet zeggen, vredestein wil wel zwarte sporen op de weg zetten 😛

of gaat dit alleen over trekkerbande (a)
jouwstra
Goeie banden, net zoals er al is gezegd, als ze koud zijn na een nacht stil stand hobbelen ze meer maar verder niets te klagen.
@heersinkvoedertechniek

Dat de Vredesteins vol lopen hoeft niet te maken met het voorjaarswerkzaamheden, kan ook de oogstwerkzaamheden zijn. En dan kan het weer wel eens parten spelen.
Bollenland klaar maken is ook najaarswerk en dan is het altijd te nat. Ik bedoelde ná het rooien.
Job
Wij hebben alliance banden op de trekkers mooie stuggeband kost niet veel
deutz-fendt
Hele beste banden wij hebben ze onder de tm zitten lossen supper en op de weg rijd het ook best we hebben ze nu 5 jaar maar we klagen er niet over
Valtra-Fordpower
@grondverzetter

Als beste getest 😃 (Sportrac) :lol:
JD-6830
Vroeger stond vredestein bekend als een slechte band, maar het nieuwe model dat er al best wat jaren is, is een supergoeie band. bevallen ons prima, mooi slijtvast, rijden fijn over de weg en vallen breder uit dan andere banden 😃
grondverzetter
@Valtra-Fordpower

haha nou idd,,
heb dr nu voor 2 omleggen,, maar zwarte strepen dat die achterlate 😛 machtig
steyrkealtie
Paar michelin's rijden echt een stukje beter over al. en die multibib's trekken een keer zo hard als je achteruit rijd. wij willen geen vredestijn meer hebben
Andre150
Al onze trekkers staan op vredesteins, zeer goede wegband en ook in het veld is het prima te doen trekker erg goed (allemaal zandgrond hier) gemiddeld idd rond de 3500 draaiuren voor een stel voorbanden, het dubbele voor de achterbanden. rijden met 24 tons combi dumpers voornamelijk wegtransport.
Valtra-Fordpower
Wij hebben ze nu 1000uur onder de 6400 zitten, en bevallen goed. Slijtage valt ons ook alles mee, na 400uur waren de letters op de kammen nog zichtbaar 😛
grondverzetter
Het is een goede band voor op klei grond, daar lost hij erg goed zeggen de akkerbouwers,

voor op de weg vind ik het persoonlijk een klote band, want de nokken slijten snel scheef af en dan begint ie te hobbelen, kun je oplossen door hem anders om te draaien, maar dat liekt ook niet


ik zou zeggen, pleur der ma gewoon michelin onder xeobib
jd user
Bedankt voor jullie reactie!...

Mijn conclusie is dat ik deze banden ga kopen.Bovendien zijn ze niet de duurste.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
31
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
18