Renault 551 - Kopen? Wat vinden jullie ervan?

Wij kunnen misschien een Renault 551 kopen, technisch een goede trekker maar de knalpijp staat scheef en op veel plekken (vooral de cabine) is het doorgeroest, we zouden hem willengebruiken voor hobbymatig gebruik (hooien etc) we kunnen wel wat lassen enzo. Alles zit nog wel vast

Wat zouden jullie doen? Kopen op laten staan?
Bjorn Renault

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+3
Nickvg
Wij hebben een 551 en een 551-4 lopen allebei al 40 jaar. Die dingen gaan nooit meer weg bij ons denk ik 😅 de 551 heeft een maand terug een nieuwe uitlaat gekregen en de 551-4 is de uitlaat ook niet de beste. Ligt dus ook wel aan deze trekkers.
+2
wim-same
@Nickvg mag het na 40 jaar. Waren echt hele goede trekkers, die ook heel fijn schakelden. Voor toen ook een sterke hef.
+2
Nickvg
@wim-same vind het ook nog heerlijk om op te rijden. Ze zijn beide ideaal in het werk wat ze moeten doen.
+3
marcel-pek
Als die technisch goed is kan je hem gerust kopen, uiterlijk is maar bijzaak;)
+3
stijn-de-bock
@marcel-pek bijzaak zou ik niet zeggen, maar uiterlijk opknappen is zeker stukken goedkoper dan wanneer hij technisch niet goed is ,het valt mij ook op dat trekkers waar van alles aan mankeert vaak voor vergelijkbare prijzen aangeboden worden tov een die in orde is.
+1
Towaberg
Klopt volledig, veel trekkers worden veel te duur te koop gezet. En voor die,die echt in orde gezet zijn is het dan weer moeilijk om de juiste prijs te krijgen.@stijn-de-bock
+2
louis 1
Mooi project voor in de winter .
Als die technisch goed is .
+1
spotmelker
Even checken of hij een beetje vlot start als hij koud is. Even een goede stoel opzoeken. Verder zijn het hele handige fijn rijdende trekkers. Zelf zou ik voor hobby/hooien de cabine er af halen, ben je de meeste roest kwijt en het zijn lawaaierige hokken.
boegie
@spotmelker vlot starten als hij koud is is meestal wel op te lossen. Zou mij meer zorgen maken over het starten bij warme motor eerlijk gezegt
spotmelker
@boegie vaak wel maar in mijn bijna 40 jarige ervaring met Renault bleken het niet de vlotste koud-starters. Nu nog een 651 en een Ares 610 die wel snel start.
Bjorn Renault
We hebben hem al 2x bekeken hij is technisch nog goed en startte ook vlot, dus als ik het zo lees zijn het goede trekkers?
+1
boegie
@Bjorn Renault Ja zijn zeker goede trekkers
stijn-de-bock
Als de prijs aanvaardbaar is lijkt dit wel een eerlijke tractor. Zou ik niet bang van zijn om te kopen.
+3
koenclaas
Zeker hele goede trekkers! Ze zijn alleen een beetje ondergewaardeerd.
joslangenburg
Mechanisch een zeer goede trekker. Mwm motor weinig omkijken naar
+1
fiatfan
Zeer goede trekkers idd lekker die hut eraf slijpen en wat opknappen. heb je er nog jaren plezier van. tis wel een van de eerste, maar wel met twee olieventielen, dus goed bruikbaar.
Towaberg
Hopelijk heeft de motor en de mekaniek meer aandacht gekregen dan de carrosserie, anders kan je wel voor problemen komen te staan.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 551 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!