Schudder en hark, kuhn of lely

Ga een andere hark en schudder kopen, momenteel ben ik zover dat de keuze gaat vallen tussen kuhn en lely, welk is de beste optie op vlak van degelijkheid en goed werk kunnen afleveren met deze machines
valtra1

Reacties

rickboer blija
Hier al jaren zeer goeie ervaring met lely schudders, leveren in mijn opzicht het beste schudbeeld met de hoogste werk snelheid
fendtjecis
Hark zowieso een lely. Schudder b3n ikzelf wel voorstaander van lely maar hier is veel discussie over. Capaciteit is echt wel maximaal bij deze machines. Anderen zeggen dan weer dat het schudbeeld van kuhn veel beter is. Hier sinds 3 jaar een lely en zal ook altijd een lely blijven
+1
dx11
Quote Reactie van @fendtjecis:
Hark zowieso een lely
dat hoor ik niet vaak
+1
eelko
@dx11 heb al veel ellende gezien met Lely harken
Fendt926Driver
Hier nu een lely schudder en 14kmh en netjes schudden werkt heerlijk tegelijk bij lely.
Een hark had ik ook een lely willen hebben maar is een vicon geworden.
En ben ik ook zeer tevreden over
+3
KlaasM
@Fendt926Driver wees er maar blij mee. De Lely schudder is kwalitatief uitstekend. Maar het schudbeeld niet geweldig. Als je een Lely ziet schudden in slow motion zie je dat hij grotere plukken in 1 x wegsmijt.
Maar de meeste mensen vermaken zich er prima mee. Je kan snel schudden en je hebt weinig brokken. De hark daarentegen is een drama. Ik weet dat zelfs de mensen van Lely deze machine nog niet uit ontwikkeld vonden. Oa de curverbaan houd het niet. En de armen zitten veel te recht op de curverbaan.
+1
arjanvw
Ben blij dat de Lely hark weg is, we harken nu tenminste weer schoon en zonder grond.
Ik ben qua schudder absoluut voor lely. Capaciteit en kwaliteit verhouding niet te evenaren. Ben qua hark vooral fan van kuhn en claas (claas is wel lichter gebouwd) maar heb nog nooit met een lely hark gewerkt.
MulderDeutz1
Ik zou de goedkoopste doen, schudden doe je toch amper. Snelheid en kwaliteit ontloopt elkaar niet veel.
Sojaboontje
Jammer dat ze geen nieuwe schudders meer verkopen bij Lely die dingen zijn super👌
Fendttrisixfan
@Sojaboontje ze komen terug in het rood en in het groen
Sojaboontje
@Fendttrisixfan Oh dat wist ik nog niet. Geld dat ook voor de harken, maaiers etc?
Fendttrisixfan
@Sojaboontje in ieder geval de schudder, rest weet ik niet
Kees2030
@Fendttrisixfan

Bij mijn weten is heel de hooibouw lijn van Lely opgehouden te bestaan sinds de overname. Wordt door gegaan met de Fella machines in verschillende kleuren. Alleen de opraapwagens en persen van Lely blijven bestaan.
+2
Fendt926Driver
@Kees2030 presentatie van de lely schudders in fendt kleuren is ook al geweest
Fendttrisixfan
@Kees2030 klopt, maar omdat er veel vraag achter de schudder is word die terug in productie genomen in fendt kleuren en mss ook MF kleuren
Kees2030
@Fendttrisixfan weer wat geleerd.
+1
eelko
KUHN hark super kwaliteit en snelheid kan geen andere tegen aan👌
+2
wotan2
Loonwerker had hier een paar jaar geleden zijn hark kapot, kwam terug met een leenhark van de dealer; een lely. Geen capaciteit meer, en klapperen als een gek, met wat ik hier in de omgeving van Lely gezien heb ben ik geen fan.
fendtjecis
@wotan2 onze loonwerker heeft een lely en een claas hark, beide 4 elementen. De claas harkt goed, maar tegen de capaciteit van de lely kan geen enkele hark tegen op vind hij.
+1
Bietenbrug
Niet gaan zitten martelen met lely. Nieuwe Claas volto schudder en Claas liner 2900 hark kopen!
DualPower
Over Lely schudders is altijd discussie (zelf geen ervaring mee). De één zweert erbij en de ander noemt het een proppenschieter. Onze buurman heeft een getrokken Lely en rijd er wel hard mee, maar ook gigantische boog gras achter zich aan wat me nogal veel diesel lijkt kosten. Kuhn schudders zijn goede machines met goed schudbeeld. Heb zelf een Vicon maar schud ook met de Kuhn van mijn schoonvader - als het per se Kuhn of Lely moet worden zou ik de Kuhn kiezen. Maar ben over mijn Vicon ook erg tevreden.

Lely harken zijn een drama. Dealer bij ons verkocht Vicon en Lely, werkplaatschef zei tegen mij dat hij de vertegenwoordigers verbood Lely harken te verkopen, want de Lely's kwamen altijd weer terug in de werkplaats. De Vicons zag je nooit weer en harkten ook nog veel mooier.
Quote Reactie van @DualPower:
als het per se Kuhn of Lely moet worden zou ik de Kuhn kiezen. Maar ben over mijn Vicon ook erg tevreden.

Heb hier een PZ uit 1985 (Fanex). Misschien is die Vicon wel hetzelfde (met andere verf en stickers?). Wat mij erg opvalt is dat je even goed moet kijken welke snelheid, maar vooral welk aftakastoerental je moet hebben, soms is 375 tpm op de aftakas al voldoende om goed werk te maken (met name in vers gemaaid gras), en geeft meer toeren alleen proppen en gras wat ver opzij weg gegooid wordt.
Voor wie graag alleen op max. toeren werkt is dit volgens mij geen geschikte machine.
+1
DualPower
@jammermaarhelaas Vicon noemt de schudders nog steeds Fanex, maar sinds 1985 wel van alles aan verbeterd. Ik heb bovendien de 11,2m gedragen en dat is een nieuw model. Maar inderdaad hoef je geen 540 t/m op de aftakas te hebben voor een goed en vlak schudbeeld.
daan knol
Hebben hier een lely schudder en hark en bevallen allebei goed schudder is nu aan zijn 12e seizoen bezig en hebben we nog nooit wat mee gehad op een paar tanden na, schudden er ruim 250 hectare per jaar mee de capaciteit ligt ook hoog

De lely hark draait nu voor het 5e seizoen en bevalt ook goed alleen bij zwaardere of vochtigere snedes daalt de rijsnelheid snel door de slappe tanden
vedder
Ik heb een deutz fahr schudder van 2003 en een dito hark van 2001. beiden nooit kapot, alleen wiellagertjes sinds dit jaar. Deutz fahr is niet meer, is nu vicon of kubota. Ik denk dat de laatste gezien hun marktpositie zeker concurreren wil.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden kuhn en lely geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!