Schudder en hark, kuhn of lely

Ga een andere hark en schudder kopen, momenteel ben ik zover dat de keuze gaat vallen tussen kuhn en lely, welk is de beste optie op vlak van degelijkheid en goed werk kunnen afleveren met deze machines

Dit topic is ook zichtbaar op het Prikkebord

valtra1

Reacties

+2
rickboer blija
Hier al jaren zeer goeie ervaring met lely schudders, leveren in mijn opzicht het beste schudbeeld met de hoogste werk snelheid
fendtjecis
Hark zowieso een lely. Schudder b3n ikzelf wel voorstaander van lely maar hier is veel discussie over. Capaciteit is echt wel maximaal bij deze machines. Anderen zeggen dan weer dat het schudbeeld van kuhn veel beter is. Hier sinds 3 jaar een lely en zal ook altijd een lely blijven
+2
dx11
Quote Reactie van @fendtjecis:
Hark zowieso een lely
dat hoor ik niet vaak
+1
eelko
@dx11 heb al veel ellende gezien met Lely harken
JappieJo
@eelko laat die lely hark maar staan
Fendt926Driver
Hier nu een lely schudder en 14kmh en netjes schudden werkt heerlijk tegelijk bij lely.
Een hark had ik ook een lely willen hebben maar is een vicon geworden.
En ben ik ook zeer tevreden over
+3
KlaasM
@Fendt926Driver wees er maar blij mee. De Lely schudder is kwalitatief uitstekend. Maar het schudbeeld niet geweldig. Als je een Lely ziet schudden in slow motion zie je dat hij grotere plukken in 1 x wegsmijt.
Maar de meeste mensen vermaken zich er prima mee. Je kan snel schudden en je hebt weinig brokken. De hark daarentegen is een drama. Ik weet dat zelfs de mensen van Lely deze machine nog niet uit ontwikkeld vonden. Oa de curverbaan houd het niet. En de armen zitten veel te recht op de curverbaan.
+1
arjanvw
Ben blij dat de Lely hark weg is, we harken nu tenminste weer schoon en zonder grond.
+1
pa
Quote Reactie van @arjanvw:
we harken nu tenminste weer schoon en zonder grond.

Doe je het nu weer met de hand?
eicher4048driver
Ik ben qua schudder absoluut voor lely. Capaciteit en kwaliteit verhouding niet te evenaren. Ben qua hark vooral fan van kuhn en claas (claas is wel lichter gebouwd) maar heb nog nooit met een lely hark gewerkt.
MulderDeutz1
Ik zou de goedkoopste doen, schudden doe je toch amper. Snelheid en kwaliteit ontloopt elkaar niet veel.
Sojaboontje
Jammer dat ze geen nieuwe schudders meer verkopen bij Lely die dingen zijn super👌
Fendttrisixfan
@Sojaboontje ze komen terug in het rood en in het groen
Sojaboontje
@Fendttrisixfan Oh dat wist ik nog niet. Geld dat ook voor de harken, maaiers etc?
Fendttrisixfan
@Sojaboontje in ieder geval de schudder, rest weet ik niet
Kees2030
@Fendttrisixfan

Bij mijn weten is heel de hooibouw lijn van Lely opgehouden te bestaan sinds de overname. Wordt door gegaan met de Fella machines in verschillende kleuren. Alleen de opraapwagens en persen van Lely blijven bestaan.
+2
Fendt926Driver
@Kees2030 presentatie van de lely schudders in fendt kleuren is ook al geweest
Fendttrisixfan
@Kees2030 klopt, maar omdat er veel vraag achter de schudder is word die terug in productie genomen in fendt kleuren en mss ook MF kleuren
Kees2030
@Fendttrisixfan weer wat geleerd.
m uut m
@Kees2030
De welger kleine pakken pers wordt momenteel ook niet meer geproduceerd.
+1
Weidezicht
@m uut m en dat schijnt de allerbeste kleine pakken persen te zijn. Hier veelal new holland maar degene die echt veel kleintjes persen voor de eigen handel hebben welger.
+1
eelko
KUHN hark super kwaliteit en snelheid kan geen andere tegen aan👌
+2
wotan2
Loonwerker had hier een paar jaar geleden zijn hark kapot, kwam terug met een leenhark van de dealer; een lely. Geen capaciteit meer, en klapperen als een gek, met wat ik hier in de omgeving van Lely gezien heb ben ik geen fan.
fendtjecis
@wotan2 onze loonwerker heeft een lely en een claas hark, beide 4 elementen. De claas harkt goed, maar tegen de capaciteit van de lely kan geen enkele hark tegen op vind hij.
+2
Bietenbrug
Niet gaan zitten martelen met lely. Nieuwe Claas volto schudder en Claas liner 2900 hark kopen!
DualPower
Over Lely schudders is altijd discussie (zelf geen ervaring mee). De één zweert erbij en de ander noemt het een proppenschieter. Onze buurman heeft een getrokken Lely en rijd er wel hard mee, maar ook gigantische boog gras achter zich aan wat me nogal veel diesel lijkt kosten. Kuhn schudders zijn goede machines met goed schudbeeld. Heb zelf een Vicon maar schud ook met de Kuhn van mijn schoonvader - als het per se Kuhn of Lely moet worden zou ik de Kuhn kiezen. Maar ben over mijn Vicon ook erg tevreden.

Lely harken zijn een drama. Dealer bij ons verkocht Vicon en Lely, werkplaatschef zei tegen mij dat hij de vertegenwoordigers verbood Lely harken te verkopen, want de Lely's kwamen altijd weer terug in de werkplaats. De Vicons zag je nooit weer en harkten ook nog veel mooier.
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @DualPower:
als het per se Kuhn of Lely moet worden zou ik de Kuhn kiezen. Maar ben over mijn Vicon ook erg tevreden.

Heb hier een PZ uit 1985 (Fanex). Misschien is die Vicon wel hetzelfde (met andere verf en stickers?). Wat mij erg opvalt is dat je even goed moet kijken welke snelheid, maar vooral welk aftakastoerental je moet hebben, soms is 375 tpm op de aftakas al voldoende om goed werk te maken (met name in vers gemaaid gras), en geeft meer toeren alleen proppen en gras wat ver opzij weg gegooid wordt.
Voor wie graag alleen op max. toeren werkt is dit volgens mij geen geschikte machine.
+2
DualPower
@jammermaarhelaas Vicon noemt de schudders nog steeds Fanex, maar sinds 1985 wel van alles aan verbeterd. Ik heb bovendien de 11,2m gedragen en dat is een nieuw model. Maar inderdaad hoef je geen 540 t/m op de aftakas te hebben voor een goed en vlak schudbeeld.
+1
T6040
@DualPower Hier ook al vele jaren vicon schudder. Zitten een paar zwakke plekken in maar deze zijn in de nieuwste serie aangepast. Paar jaar geleden alle wiellagertjes vervangen. waren gewoon op van het vele rijden. Aandrijving nog niets aan gehad. wel ieder jaar even oliepeil controleren.
Krijg nu een 1124 op demo. Gaat er vooral om of de tien rotors 5 zwaden van het maaien op kunnen pakken. Maai met 2 keer 270. Ben allemaal bang dat de schudder net te smal is. Dan zou het wel eens een pottinger kunnen worden.
arjanvw
@T6040 voordat je een pottinger koopt, zal ik eerst wel ff een demo proberen... Ben persoonlijk niet zo weg van de schudkwaliteit.
+1
T6040
@arjanvw Koop ook liever een vicon. maar als ik geen 5 zwaden mee kan nemen kan ik net zo goed weer een 6 element kopen.
arjanvw
@T6040 dat klopt. Zijn nog wel meer goede merken dan die 2.. 😉
+1
T6040
@arjanvw noem er is 1 dan die tussen de 11,5 en 12,5 meter breed is en tien trommels heeft.
arjanvw
@T6040 Claas. Zou zelf geen schudder kiezen met grote rotoren. Op die breedte levert een 12 rotor beter schudwerk op
+1
T6040
@arjanvw Ik denk van niet bij 10 rotors heeft iedere rotor 1 ruggetje gras. (bij 5 zwaden ieder zwad zijn 2 ruggetjes) bij 12 rotors klopt dat niet kan zomaar zijn dat 1 rotor nauwelijks gras heeft en de ander 2 ruggetjes.
Voor de 2 de keer schudden zijn meer rotors wel beter.
Frans1
@arjanvw wij schudden met een 6 elements fella th(?) 800, neemt precies 3 zwaden van onze cm299 trommelmaaier zonder kneuzer mee,spreidt heel mooi
JappieJo
@T6040 pottinger hit 10.11👌 schud perfect, vele malen beter dan die lely dingen
fastrac3155
@arjanvw zijn wij toch niet de enigste met dat probleem, wij zijn ook niet tevreden over het schudbeeld van onze 6 rotor
+1
arjanvw
@fastrac3155 wij hebben zelf geen Pottinger, maar hier in de buurt lopen er een aantal van 10mtr en er is er geen die het mooi uit elkaar schud zonder banen of zitten te maken.
fastrac3155
@arjanvw dat banen maken klinkt heel bekend, wij schudden veel voor klanten om hooi te maken, dan wordt het helemaal een drama, zijn vanuit duport langs geweest, maar was volgens hun een goed beeld🤔🧐
arjanvw
@fastrac3155 hmm... daar kom je niet veel verder mee...
+1
DualPower
@T6040 5 zwaden ga je redden denk ik. Wij maaien met 270 voor en 298 achter, kan net de helft van het 5e zwad (trommelmaaier) meepakken. Zou de achtermaaier wat naar binnen kunnen zetten of meer overlappen, maar dat voelt zo stom 😜 Bij de 2e keer schudden wel duidelijk sneller klaar dan met de oude (8,2m).
+1
T6040
@DualPower Hoe doe jij dat dan rij je met de trekker over een zwad als je 4,5 zwad mee pakt. Vindt hier een geer altijd een drama met schudden. rij je met de trekker over het zwad en laat de schudder gelijk wat liggen ook al rij je al langzamer.
bio boer
@T6040 hiet met de deutz 11 meter 4 zwad maai met 310 maaier die het breedt uit leggen in 3 kleine zwadjes tegen elkaar aan 4 en half lukt meschien ook wil terug naar 8 meter en 3 zwad pakken dan rij ik niet over het zwad een 6.50 kan bij ons geen 3 pakken
+1
T6040
@bio boer Rij nu met een vicon 763. Dat type is er vast ook in deutz. Gaat super met 3 zwade . Voor jou is deze nog te smal denk ik. ga je breeder krijg je weer 8 trommels voor 3 zwade.
Voor mij staat de keuze vast. een tien rotor voor 5 zwade. kan ik die niet vinden komt er weer een 763.
daan knol
Hebben hier een lely schudder en hark en bevallen allebei goed schudder is nu aan zijn 12e seizoen bezig en hebben we nog nooit wat mee gehad op een paar tanden na, schudden er ruim 250 hectare per jaar mee de capaciteit ligt ook hoog

De lely hark draait nu voor het 5e seizoen en bevalt ook goed alleen bij zwaardere of vochtigere snedes daalt de rijsnelheid snel door de slappe tanden
vedder
Ik heb een deutz fahr schudder van 2003 en een dito hark van 2001. beiden nooit kapot, alleen wiellagertjes sinds dit jaar. Deutz fahr is niet meer, is nu vicon of kubota. Ik denk dat de laatste gezien hun marktpositie zeker concurreren wil.
JD 6430 The Best
Kuhn hark kiezen, met nieuwe 2 en 4 elements gewerkt, degelijk gebouwd, alles vanuit de cabine in te stellen en voorzien van veel handige details. Met de Lely geen ervaring, maar de Kuhns bevallen heel erg goed.
boer aad
Wij hebben een kuhn hark gehad en na 6 jaar ingeruild voor een claas .
wat was kuhn een klote machine
+1
labella
@boer aad Dan ben je niet de enigste, hier ook de kuhn hark ingeruild voor een claas liner 2900. Ik kan al wel zeggen dat ik nooit weer een kuhn koop, die claas harkt veel beter en je kunt ook nog harder rijden.
+1
van Ittersum
Maakt niet uit, beiden goed, dealer, inruil en je gevoel moeten de doorslag geven. Succes!

Meestal is 1 cm hoger maaien veel beter en belangrijker dan de merk of type schudden en hark die daar achteraan komt
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @van Ittersum:
Meestal is 1 cm hoger maaien veel beter en belangrijker dan de merk of type schudden en hark die daar achteraan komt

Ja, de stoppellengte is nummer 1 als het om schudden en harken gaat.

Heb hier een oude schudder, maar bij stoppel van 7cm of meer laat ie niks liggen tussen de rotors, en neemt geen grond mee.
van Ittersum
@jammermaarhelaas bingo en dan maakt echt niets uit met wat voor merk je schud. De machines heeft niets of amper iets te lijden dus kan dan jaren mee
+4
jvt
Hier in de ardennen blijkt wel wat degelijk is en wat niet...vicon. lely, deutz fahr etc zie je zowieso bijna niet, kuhn en pottinger word hard minder, vrijwel iedereen, inclusief loonwerkers schakelen over naar claas, gewoon vanwege de degelijkheid en minste problemen. Hier juist een nieuwe volto 1100 schudder in gebruik genomen, wat een geweldige machine, zonder de 60 smeernippels van de kuhn 10601 die we ingeruild hebben. Ook geen debiele oplossingen voor schuinstellen met wielen etc, gewoon een hydraulisch kantdoek, simpeler en makkelijker kan niet en resultaat van kantschudden ook nog eens beter
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @jvt:
60 smeernippels van de kuhn

voortaan niet meer aan de drank voor het smeren
walker1
@cs-agrar 60... bouw er dan meteen automatische smering op.
jvt
@cs-agrar 60 overdreven, maar elk element zo uit het hoofd (smeren is niet altijd mijn werk) drie nippels, dus al 30, nog wat assen dus vier erbij, wielstel, aftakassen, zit je toch boven de 40 nippels
friesboertje
@jvt
Ik denk dat je met 60 nippels totaal wel redelijk in de buurt zit.
Erik!1879
@jvt een buurman van ons heeft alle claas machines ingeruild. Beviel hem niet..... Ik denk dat de omstandigheden vergelijkbaar zijn. Dus zeg het maar.
+2
Bekkink
Lely schudder en kuhn hark kopen. Ben je weer voor 20 jaar klaar zonder al te veel trammelant. Tenzij je de rastering ermee oprolt
van Ittersum
@Bekkink beiden wat en mogelijk ook nog in de goede volgorde
Erik!1879
@Bekkink de lely schudder is goed geschikt om oud draad mee op te ruimen. Heeft die van ons al regelmatig gedaan 🙈
+1
sjuu
Die kuhn hark is best goed, alleen kwa capaciteit is het dramatisch. Die nieuwe serie heeft te veel elektronica. De volgende hark word een Claas.
Erik!1879
Weet er iemand wanneer de 15 meter weer leverbaar is. En of de 20 meter ook nog uitkomt?
Fendt926Driver
@Erik!1879 welk merk?
En hark of schudder welke bedoel je
Erik!1879
@Fendt926Driver lely natuurlijk
Fendt926Driver
@Erik!1879 zo kan het ook

(klik om te vergroten)

Ik draai al langer met een 14.50m brede.
Of wil jij graag een fendt groene?
Erik!1879
@Fendt926Driver wij hebben een lely 15 meter. Heeft nu over de 10.000 ha gezien. Mag ondertussen wel tussen de reserve machines. Maar zolang er niets vervangbaars is dan blijft die de eerste.
Erik!1879
@Fendt926Driver voor harde omstandigheden is er maar èèn merk schudder. 😉
Fendt926Driver
@Erik!1879 voor mijne zit meestal de 62pk sterke 305 en op 750 toeren aftakas en 1300 motortoeren met 12 kmh los schudden en met 15 kmh doorschudden.
Ongekend hoe hard je er mee rijden kunt.
Erik!1879
@Fendt926Driver ik rijd meestal rond de 8 kmh. Bij hooi vaak 6. Sommige percelen laten 12 toe. Maar dat is ook de max. Het is hier nogal heuvelachtig en wij hebben heel veel wild schweinen. Gewoon rustig rondjes rijden en dan maar een uurtje langer, als er maar niets kapot gaat 😉 pks is niet het probleem. Kleinste trekker heeft 185 pk vanwege de bergen.
Fendt926Driver
@Erik!1879 pk is hier ook niet echt een probleem (grootste heeft er 280)
Maar alles is hier (bijna) vlak.
1 perceel zit iets (1.5m) hoogte verschil in. Maar dat vreet al pk s.
Om wildschweine kun je toch wel hard om schudden?
labella
@Fendt926Driver Als je een goede schudder koopt kun je nog harder .
Fendt926Driver
@labella dat merk heb ik dan nog niet gevonden.
De deutz fahr kuhn claas en krone kunnen het hier lang niet zo vlug
labella
@Fendt926Driver Dan heb je nog niet met de nieuwe claas volto gewerkt, is echt een wereld van verschil. Dan wil je nooit meer anders.
buorman
@labella
Als de nieuwe volto's nog beter zijn dan de oude, dan zijn het super machines.
De oude zette de lely lotus een 15 jaar geleden al op zwaar achterstand
+1
Erik!1879
@labella hier iemand 2 krone schudders van 8meter op 80 ha gras. Rijden 15 km per uur. Schud resultaat is bagger. Iedere 3 jaar nieuwe schudder. Dat hard rijden is leuk als je net rijbewijs hebt. Als je de schade zelf moet betalen kun je beter een uurtje langer rijden .
Noorderling
Quote Reactie van @Erik!1879:
Dat hard rijden is leuk als je net rijbewijs hebt. Als je de schade zelf moet betalen kun je beter een uurtje langer rijden .

Het begint natuurlijk met land vlak leggen. Ben bijna rond met graslandvernieuwing en zit wel een paar liter diesel in het vlak leggen van kopakkers. Maar kan nu een seizoen maaien zonder omdraaien van mesjes ipv elke snede. Schudder en hark hebben ook veel minder te lijden. Als je op 7-8cm maait scheelt ook al gigantisch aan momenten dat een machine door de grond gaat.

Soms is schudden toch wel even nodig, maar gaat het met de zon en wind zo hard, dat je alle bewerkingen binnen 24uur gedaan moet hebben. Dan moet het gewoon opschieten wil je de bewerkingen ook nog op een zinvol moment van de dag doen en je gras over wilt houden dat aan te rijden is. En dan kan het wel zijn dat de maaier, hark en hakselaar tegelijkertijd bezig zijn.
Erik!1879
@Noorderling wij hebben hoogte verschillen tot 30 meter in de percelen. Dus vlak leggen gaat hem niet worden. Grasland vernieuwen gaat niet vanwege stenen. Doodspuiten en doorzaaien zou kunnen maar worden het niet vlakker van. Het is vooral chauffeurs instrueren om netjes te rijden. Maar èèn idioot kan al veel verpesten. Zeker als je er niet altijd bij bent.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @Erik!1879:
Misschien praat jij over een gedragen machine. Daar heb ik geen ervaring mee. Ik denk dat die inderdaad bij ieder merk wel meer te verduren hebben.

Zon heuvel weg kilveren valt niet direct mee. Maar de korte hobbels hebben de machines het meeste van te lijden. Banden in het gat en de tanden in de grond, stuiteren etc. Daar is vaak wel wat aan te doen, een goede kopeg met egalisatiebalken kan al een hoop schelen.
+2
Erik!1879
@Noorderling dat klopt. Maar stenen groeien. Hebben percelen van 30 ha waar menig landweggetje of slootje in ligt. En als er wat van die k#t varkens zijn geweest is de moeite al voor niets geweest. Is totaal niet te vergelijken met Nederland. Wij moeten gewoon een beetje langzamer rijden en goed opletten. Daarom wil ik breed en langzamer rijden en toch hoge capaciteit.
Fendt926Driver
@Erik!1879 waar boer je ergens op de aardbol dat er zoveel wilde zwijnen zijn?
Erik!1879
@Fendt926Driver westerwald
Frans1
@Noorderling zulk soort land kennen we in Nederland niet,kilveren oid is ook geen optie als er rotsbodem onder zit

(klik om te vergroten)

pieta
@Frans1 Lijkt zo maar een slechte hergroei te zijn na de laatste keer maaien. Op zo'n land is het wel makkelijk beregenen. Je hoeft het er enkel op het hoogste punt op te laten lopen. 😁
+1
Frans1
@pieta daar werd helemaal niet gemaaid,zie al die witte puntjes maar op de foto,dat gaat de maaier echt niet goed vinden😎 maar ging me meer om de ligging,zulk land is niet mooi vlak te leggen als in nl,dat kennen we gewoon niet
jvt
@Erik!1879 juist, daarom hier geen lely meer, spul voor poppedeintjes zoals ze in vlaanderen zeggen
+1
Erik!1879
@jvt ik heb hier veel ander spul gezien. Kun deze omstandigheden echt niet af. Lely is gewoon stabieler.
jvt
@Erik!1879 Wij hebben lely gehad hier, machine was twee jaar oud toen we hier kwamen, is twee x doormidden (!!!) gebroken in 2013 en toen de kuhn gekocht die we nu weer hebben ingeruild. Stond ook een claas volto 770, die schud altijd de kleinere percelen hooi, dus met de meest verschrikkelijke ligging, en stiekem ook veel van de grote percelen omdat onze bijspringhulp niet met de grote schudder weg durft en elke keer de 770 pakt. Ding is buiten verlies van tanden niet kapot te krijgen, zal nu een 2500 ha gezien hebben wat voor die breedte flink is te noemen. Schudbeeld was en is altijd wat minder geweest dan van bijvoorbeeld kuhn, maar is nu met de nieuwe armvorm opgelost en de 1100 schud formidabel. Harken zie je hier ook alle loonwerkers naar claas gaan, zegt genoeg. Daarintegen verkoopt case dealer in luxemburg nu al aantal jaren sip materiaal, waar je zou verwachten dat deze onder de heuvelachtige omstandigheden na twee jaar bij oud ijzer zouden liggen schijnen ze t redelijk goed uit tehouden, verbaast mij zelf in het bijzonder...
Erik!1879
@jvt ik doe alles met de 15 meter. Maaien en harken doet de loonwerker. Ik schud zo'n 1500 tot 2000 ha per jaar. Medewerkers zo'n 200. Meeste weten hem kapot te krijgen. Daarom plan ik mij zelf altijd vrij om te schudden (ook omdat ik het wel lekker relaxed werk vind). Wij moeten regelmatig wat lassen en tanden vervangen. Bandjes gaan er ook regelmatig aan. Maar onderhoud blijft onder de 2000 euro. Ongeveer een euro per ha. Diesel 2 liter. Dat lukt allemaal niet bij de andere. (Hoe je een lely door midden krijgt vraag ik mij wel af, is echt een geweldige prestatie, dat is zelfs ons tot nu toe niet gelukt)
Erik!1879
@jvt ik heb even gegoogeld. Misschien praat jij over een gedragen machine. Daar heb ik geen ervaring mee. Ik denk dat die inderdaad bij ieder merk wel meer te verduren hebben.
+1
jvt
@Erik!1879 idd gedragen machine, een 675. Twee keer gewoon frame afgebroken. Tweede keer dus netjes in elkaar gezet en tegen nette prijs van het erf vertrokken
Frans1
@jvt6.75? das toch ook een poppedeintje voor zo'n grote boer😬
weurding
@Frans1 had er 2 wa😁
+4
pietjepuk
@weurding Voor of na dat ie gebroken was. 😃
weurding
@pietjepuk 🤣
+2
Leo,s vriend
Quote Reactie van @jvt:
Harken zie je hier ook alle loonwerkers naar claas gaan, zegt genoeg

Nee, zegt niks, hier in de omgeving is die hype er ook geweest, allemaal naar Claas, binnen 5 jaar alle Claas weer weg, en allerlei merken. Nu is de hype Krone, alle loonwerkers draaien met Krone, tot over een paar jaar die weer weg gaan en het volgende merk de nieuwe hype wordt.

Alle merken hebben slechte types, alle merken gaan kapot, en alle merken hebben fans en vijanden.Bij de fan kan er niks fout, en bij de vijand kan er niks goed.
+1
achterhoeker2
@Leo,s vriend misschien dat een boer zo denkt, loonwerkers denken in aantal gedraaide en betaalde uren en dat met de minste problemen tegen de lage kosten.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @achterhoeker2:
loonwerkers denken in aantal gedraaide en betaalde uren en dat met de minste problemen tegen de lage kosten.

Juist. en daarom ( en omdat de concurrentie dat ook doet) gingen de Claas machines er uit. En gaan over een paar jaar de krones er uit, omdat er weer een nieuwe hype is.
Draait er hier, ook Achterhoek, geen een meer met Claas.
weurding
@Leo,s vriend geloof niet dat roes of huurnink de deuren dicht doet
Leo,s vriend
Quote Reactie van @weurding:
geloof niet dat roes of huurnink de deuren dicht doet


Nee, geloof ik ook niet, zou ook niet weten waarom.
Maar het is gewoon een feit dat Claas machines niets beter of slechter zijn dan de gemiddelde rest.
+1
achterhoeker2
@Leo,s vriend 8 van de 10 hakselaars is een claas .
Voor de andere machines heb je gelijk.
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
Draait er hier, ook Achterhoek, geen een meer met Claas.

Weet er zo al een die nog wel een Claas hark heeft. Misschien betere instructies aan personeel?
Leo,s vriend
Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
Weet er zo al een die nog wel een Claas hark heeft. Misschien betere instructies aan personeel

Vast wel, en als ik een dagje rond rij misschien ook wel een stuk of 4( er zijn zat loonwerkers in de Achterhoek) , maar daar gaat het niet om.
En als je je personeel moet instrueren als ze met een Claas op pad moeten..............
+4
Fendt926Driver
@Leo,s vriend een hele nette correcte loonwerker met goed personeel heeft al zijn trekkers laten begrenzen op 40 kmh.
Ik zei tegen de eigenaar dat dat toch de verantwoordelijkheid van het personeel was. Leeg wel 50 kunnen rijden en vol 40.
En anders moeten ze er een trap onder de kont hebben.
Zijn reaktie was.
Dan blijf ik trappen.

Andere loonwerker met new holland vario zei tegen medewerker dat hij veel minder toeren nodig had om te rijden.
Medewerker vondt het geluid mooier bij vol gas...

Het blijkt medewerkers zijn ook gewoon mensen....
Leo,s vriend
@Fendt926Driver Natuurlijk, met je eens, maar het ging er mij om dat volgens Jammermaarhelaas het personeel bij Claas instructies moet hebben, bij andere merken niet?
+1
Fendt926Driver
@Leo,s vriend ok. duidelijk
+1
jammermaarhelaas
@Leo,s vriend

Niet dat ik er zoveel van af weet, maar dacht dat dat misschien scheelt. Er was er daar een die daar ooit is begonnen in het loonwerk, daarna een tijd in Duitsland is gaan werken en sinds een jaar weer terug bij de oude baas in NL. Vertelde me dat alles wat hij in Dld heeft geleerd hier nu weer moest afleren. Gaat hier wat strenger en preciezer denk ik dan.

En wat betreft het niet luisteren naar de baas, ik denk dat dat bij die loonwerker niet zo heel lang duurt, of meneer staat op straat.
achterhoeker2
@Fendt926Driver Je hebt bij vrachtwagens dat de zuinigste chauffeur een bonus krijgt aan het eind vh jaar.
Persoonlijk vind ik het prettig dat er actie is vd loonwerker, dat labbekakkerig rijden wordt ook kriebelig van.
weurding
@jvt sip is anders kwa prijs ook niet veel minder😢
pietjepuk
@weurding Wat kijkt die smiley sip.
ROORDAJ
Wie zoekt tegenwoordig nog een schudder passend bij de maaier(zwaden).Bij grote werkbreedte kies je bijna altijd voor schotelmaaiers en met kneus inrichting voorzien van breedspreiding.Schuder kiezen met kleine rotoren voor het beste schudresultaat.Kies je voor degelijkheid,neem dan een kuhn of Sip.Werken zelf al 6 seisoenen met Sip 15 m.Verkozen boven een kuhn van wege de eenfoud van in en uit klappen.Krone is vergelijkbaar maar is getrokken in de hefstangen.Sip disselaanspaning is snel aankoppelen en stabiel.
labella
@ROORDAJ Proest, Hik, Sip degelijk?? Ik zit vlak bij een sip dealer en je wil niet weten hoe vaak die zooi uit elkaar ligt.
arjanvw
@labella bij een Fendt dealer ligt er ook wel continue een Fendt uit elkaar, dus dat zegt niet alles...
JappieJo
@labella grote dealer dan zeker?😅
arjanvw
@ROORDAJ klopt en ook nog beter schudresultaat dan de Kuhn! Wij zijn er ook erg content mee!
+4
1066
Er is een feit,zolang er CLAAS machines zijn blijven er ook gelukkige mensen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden kuhn en lely geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!