Illustratie van:

John Deere Gator - Wat zijn de onderhoudskosten van een john deere gator

Hallo allemaal!
ik moet voor mijn werk een begroting maken voor verschillende golf/kiepkarren. Nu zou ik graag willen weten wat een john deere gator diesel of benzine gemiddeld kost per jaar qua onderhoud. En of een diesel of benzine goedkoper is om te onderhouden.

Ik heb in de begroting een paar elektrische gators verwerkt, daar zijn de onderhoudskosten in principe toch 0 euro per jaar?

Deel dit topic

Reacties

walker1
Elektrische voertuigen vragen weinig onderhoud, maar evengoed gaat ook daar wel eens een lampje stuk en slijten de banden.
Benzine en diesel Gators. Op mijn werk hebben we een Kawasaki Mule, vergelijkbaar met een Gator van JD. JD is de bekendste met dat soort voertuigen en daarom heten ze in de volksmond allemaal Gator, net zo als elke terreinauto Jeep genoemd word. Maar de echte naam voor Gators e.d. is site carrier. Maar goed, bij mij op het werk dus die Mule, gekozen was voor benzine, was vooral in aanschaf goedkoper dan de diesel. Heel veel onderhoud hebben die dingen verder niet nodig. In algemeen is diesel iets duurder in onderhoud, maar daar staat tegenover dat diesel zelf weer goedkoper is en ook minder van nodig.
Voor de precieze verschillen moet je zelf maar geen rekenen, ik ga hier niet jouw huiswerk doen.
Waarom perse JD Gator, als je toch aan het vergelijken gaat tussen benzine, diesel, elektrisch, waarom dan ook niet verschillende merken vergelijken? Ik noemde al de Kawasaki, maar Kubota heeft ook site carriers en er zijn vast nog wel meer merken.
Deutz1455xl
Wat een vreemde vraag... hangt het berekenen van de onderhoudskosten samen met de afweging om een dergelijk voertuig aan te schaffen? Want dan lijkt mij dat concluderen dat een elektrische 0 euro onderhoudskosten heeft gebaseerd op de gedachte dat er weinig aan stuk kan gaan wel erg kort door de bocht. Alle voertuigen hebben op den duur onderhoud nodig ook elektrische voertuigen. En je moet ook rekening houden met de economische levensduur van de machine en afschrijving van de machine. Als hij bijv 10 jaar lang mee gaat is het onmogelijk 0 euro onderhoudskosten te hebben per jaar. Ik zou voor zowel de elektrische en de gators op fossiele brandstof kijken wat er binnen de economische levensduur van de machine allemaal stuk gaat meestal, en dan te delen door het aantal jaren om de onderhoudskosten per jaar uit te rekenen.

Als hij veel wordt gebruikt moet je inderdaad denken aan banden, maar ook schokbrekers, veren, accu’s (en dat kan soms nog op hele hoge kosten uitdraaien), elektromotor revisie/vervanging, oliepomp (als er hydraulische functies op zitten), oliefilters, een paar olieleidingen en ga zo maar door. Dat zijn niet de onderdelen die jaarlijks kapot gaan maar misschien wel een keer stuk gaan binnen de economische levensduur
flip1150
Ik vind onderhouds kosten een rare vraag. Ik zou eerder voor gebruiks kosten gaan. Een electro schrijf je meer op af vanwegen het slechter worden van de accu ( ook als je hem niet gebruikt).
terwijl een diesel meer waarde vast is.
John k
Kost nog al een beetje aan onderhoud, die nieuwen zijn niet goedkoop meer. Gaat nog wel eens een gas veer kapot en een bandje. Ook al een paar keer wat met het injectie systeem gehad....$$
Die snelle gators kosten nieuw inmiddels meer dan $20.000 canadese dollar.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere Gator en hebben de trefwoorden onderhoud en onderhoudskosten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0